AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #21 Del Skrevet 13. desember 2023 Røkt pinnekjøtt dampet på bjørkepinner. Serveres med poteter og kålerabistappe! Pysepølser til de som ikke liker pinnekjøtt. Anonymkode: 27a0d...edd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #22 Del Skrevet 13. desember 2023 Veldig godt med myntegelé til. Ellers har vi kålrotstappe, mandelpoteter, vossakorv, tyttebær, hjemmelaget flatbrød. Anonymkode: bd7ec...213 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lost little girl Skrevet 13. desember 2023 #23 Del Skrevet 13. desember 2023 Her serveres pinnekjøttet med mandelpoteter, kålrabistappe og vossakorv. Og så smaker det godt med en god, grov sennep til. Er egentlig ikke vant til det, men har funnet ut at rørte tyttebær også passer godt til pinnekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2023 #24 Del Skrevet 14. desember 2023 AnonymBruker skrev (11 timer siden): Ribbe er en del av et dyr. Min vestlandsmann vil ha ribbe til jul, dvs fåreribbe. Jeg kaller det pinnekjøtt. Her blir det servert med poteter, kålrotstappe og vossakorv. Ingen saus eller sjy. Siden jeg er litt grønnsaksfanatijer kommer det gjerne også brokkol og rosenkål på bordet. Anonymkode: dda55...7b3 Også i vår familie kalte vi pinnekjøttet for ribbe. Anonymkode: 259ea...d50 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
newman01 Skrevet 14. desember 2023 #25 Del Skrevet 14. desember 2023 11 hours ago, AnonymBruker said: Men kjøttet skal koke 3 timer blir ikke potetene til grøt av den tiden? 🫣 Anonymkode: 3eb22...8c9 Nei. Vil tro det er fettet og saltet som holder dem sammen. Potetene blir perfekte etter 2-3 timer. Møre, myke, saftige, litt salt. Tror ikke man bør skrelle dem før de dampes/kokes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Besserwisser Skrevet 15. desember 2023 #26 Del Skrevet 15. desember 2023 newman01 skrev (På 13.12.2023 den 17.31): Legg potetene i bunn av gryta og plasser pinnekjøttet på toppen. Da slipper man å bruke rist, og mandelpoteter sprekker ikke. Kan ha litt rosmarin oppi der for litt god duft og smak (liten fersk kvast). Er man i godt humør kan man slenge de ferdige pinnekjøttpinnene på en varm grill og svi dem litt AnonymBruker skrev (På 13.12.2023 den 20.32): Pinnekjøtt er det beste jeg vet. Først servert med kålrabistappe (med bare smør og kraft, ikke fløte) og potet. Så tar man restene noen dager senere, pakker inn i alu folie og legger «på gloa» i nesten nedbrent vedovn. Får ligge i 10 minutter til de er glovarm men ikke svidd. Spises med brød, smør og kald melk. *sikle*. Anonymkode: fcba4...9a9 Et annet tips til rester: vi pakket det inn i alu folie glasert med en deilig hoisin-saus. Den stor inne på lav varme i ovnen i mange timer. Det fikk da en skikkelig «pulled pork»-konsistens som vi la i Bao buns som vi steamet. En skikkelig deilig Asian-fusion-rett som fremdeles hadde mye smak av pinnekjøtt ! AnonymBruker skrev (På 13.12.2023 den 20.41): Men kjøttet skal koke 3 timer blir ikke potetene til grøt av den tiden? 🫣 Anonymkode: 3eb22...8c9 Akkurat det samme tenkte jeg det første gang jeg hørte det. Og akkurat det samme tenkte resten av min familie når Jeg foreslo det samme. Men potene holder seg i form og tekstur (kanskje pga saltet) like lenge som dampetiden. Og vi damper pinnekjøttet i nærmere 4-5 timer. Eneste forskjellen er at de blir ekstra salte og gode ettersom kokevannet får mye saltsmak fra pinnekjøttet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #27 Del Skrevet 15. desember 2023 newman01 skrev (20 timer siden): Nei. Vil tro det er fettet og saltet som holder dem sammen. Potetene blir perfekte etter 2-3 timer. Møre, myke, saftige, litt salt. Tror ikke man bør skrelle dem før de dampes/kokes Sikkert en finfin metode for de som spiser poteter med skall, men jeg orker ikke det skallet, så jeg damper poteter utenom. Synes bare det blir rot om alle skal sitte og skrelle poteter ved bordet på en sånn dag, for ingen av de jeg feirer jul med spiser poteter med skallet på. Anonymkode: 2f6b3...5d6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #28 Del Skrevet 15. desember 2023 Besserwisser skrev (3 timer siden): Et annet tips til rester: vi pakket det inn i alu folie glasert med en deilig hoisin-saus. Den stor inne på lav varme i ovnen i mange timer. Det fikk da en skikkelig «pulled pork»-konsistens som vi la i Bao buns som vi steamet. En skikkelig deilig Asian-fusion-rett som fremdeles hadde mye smak av pinnekjøtt ! Akkurat det samme tenkte jeg det første gang jeg hørte det. Og akkurat det samme tenkte resten av min familie når Jeg foreslo det samme. Men potene holder seg i form og tekstur (kanskje pga saltet) like lenge som dampetiden. Og vi damper pinnekjøttet i nærmere 4-5 timer. Eneste forskjellen er at de blir ekstra salte og gode ettersom kokevannet får mye saltsmak fra pinnekjøttet! Den restemiddagen der høres sykt god ut🤩 Anonymkode: 0d1cc...3cc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå