Kvalitet Skrevet 13. desember 2023 #1 Skrevet 13. desember 2023 Det blir pinnekjøtt som julemiddag hos oss. Er vandt med dampet pinnekjøtt-kålrotstappe- poteter- gulrøtter og rosenkål. Trenger litt inspirasjon og lurer derfor på hvordan andre tilbereder og hva tilbehøret er.
endo Skrevet 13. desember 2023 #2 Skrevet 13. desember 2023 Komle med bacon, vossakorv, kålrotstappe er hva jeg nyter sammen med pinnekjøttet.
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #3 Skrevet 13. desember 2023 Vi bruker bare kålrotstappe med gulrot og poteter til, og fettet da. Og rørte tyttebær. Anonymkode: c7407...944 1
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #4 Skrevet 13. desember 2023 Kålrabistappe, surkål og mandelpoteter bruker vi. Anonymkode: fe951...0e3
newman01 Skrevet 13. desember 2023 #5 Skrevet 13. desember 2023 Legg potetene i bunn av gryta og plasser pinnekjøttet på toppen. Da slipper man å bruke rist, og mandelpoteter sprekker ikke. Kan ha litt rosmarin oppi der for litt god duft og smak (liten fersk kvast). Er man i godt humør kan man slenge de ferdige pinnekjøttpinnene på en varm grill og svi dem litt 2
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #6 Skrevet 13. desember 2023 mandelpoteter, kålrotstappe, Og pinnekjøttet skal få seg en 5 min omgang under grillen i ovnen på ca 200 gr. Hva er greia med surkål til ? tar ikke det litt luven fra kålrotstappa? Anonymkode: 9eaa8...84f 2
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #7 Skrevet 13. desember 2023 Kålrotstappe, grov pølse, poteter, surkål og rødkål. Anonymkode: c36e3...4bb 1
Hmmmmmm Skrevet 13. desember 2023 #8 Skrevet 13. desember 2023 Koker mandelpoteter sammen med pinnekjøttet. Damper vossakorv mot slutten av dampetiden. Lager kålrabistappe med gulrot og fløte, og saus av sjyen. Nam
newman01 Skrevet 13. desember 2023 #9 Skrevet 13. desember 2023 Vossakorv glemte jeg. Fra Metervare. Eller br.Ringstad
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #10 Skrevet 13. desember 2023 Kun kålrabistappe og poteter og vossakorv. Tradisjonelt fra min familie (Bergen og Sogn). Det virker som om etterhvert som pinnekjøttet har spredd seg utover landet, har mange begynt å bruke tilbehør de også bruker til ribbe. Ribbe er et helt annet dyr, med helt forskjellig smak og tilberedning. Så for meg høres det merkelig ut at det som passer til ribbe også passer til pinnekjøtt. Men for all del, folk må få spise hva de vil (så lenge jeg slipper 😉) Anonymkode: 259ea...d50 2
PurpleTuliip Skrevet 13. desember 2023 #11 Skrevet 13. desember 2023 Jeg er vant til pinnekjøtt med poteter, hvit saus laget på pinnefett og en dæsj fløte, rosenkål, kålrabistappe og rødkål. ☺️
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #12 Skrevet 13. desember 2023 Damper på rist/pinner. Mandelpoteter, kålrabistappe (litt potet og et par gulrøtter med pinnefett på slutten), kanskje pølse/medisterkaker om det er barn hvis de liker det bedre. Anonymkode: 03439...3e4
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #13 Skrevet 13. desember 2023 Damper på bjørkepinner og tilslutt en runde i stekeovnen. Vi har poteter, kålrotstappe, grisemør og saus til (sausen tilsettes sky fra pinnekjøttet i stekeovnen. Serveres med nyrørte tyttebær. Anonymkode: 210c3...6ca
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #14 Skrevet 13. desember 2023 Pinnekjøtt er det beste jeg vet. Først servert med kålrabistappe (med bare smør og kraft, ikke fløte) og potet. Så tar man restene noen dager senere, pakker inn i alu folie og legger «på gloa» i nesten nedbrent vedovn. Får ligge i 10 minutter til de er glovarm men ikke svidd. Spises med brød, smør og kald melk. *sikle*. Anonymkode: fcba4...9a9
endo Skrevet 13. desember 2023 #15 Skrevet 13. desember 2023 Just now, AnonymBruker said: Pinnekjøtt er det beste jeg vet. Først servert med kålrabistappe (med bare smør og kraft, ikke fløte) og potet. Så tar man restene noen dager senere, pakker inn i alu folie og legger «på gloa» i nesten nedbrent vedovn. Får ligge i 10 minutter til de er glovarm men ikke svidd. Spises med brød, smør og kald melk. *sikle*. Anonymkode: fcba4...9a9 Hmm. Reste delen der hørtes godt ut. Skal prøves ut
MariaIsabel Skrevet 13. desember 2023 #16 Skrevet 13. desember 2023 Poteter, rotmos, poteter og pinnekjøttkraften 😊 Lager det i slowcooker med mandelpotetene i bunnen ❤️
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #17 Skrevet 13. desember 2023 endo skrev (2 minutter siden): Hmm. Reste delen der hørtes godt ut. Skal prøves ut Ta ut litt i gangen (de blir fort kald). Når fettet er skjerpet og du får de beste bitene (de som er 50/50 stripe fett og kjøtt uten gammelsmak) så er jeg i himmelen. Anonymkode: fcba4...9a9 1
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #18 Skrevet 13. desember 2023 Kålrabistappe og poteter. Anonymkode: 08edd...d8c
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #19 Skrevet 13. desember 2023 newman01 skrev (3 timer siden): Legg potetene i bunn av gryta og plasser pinnekjøttet på toppen. Da slipper man å bruke rist, og mandelpoteter sprekker ikke. Kan ha litt rosmarin oppi der for litt god duft og smak (liten fersk kvast). Er man i godt humør kan man slenge de ferdige pinnekjøttpinnene på en varm grill og svi dem litt Men kjøttet skal koke 3 timer blir ikke potetene til grøt av den tiden? 🫣 Anonymkode: 3eb22...8c9
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #20 Skrevet 13. desember 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Kun kålrabistappe og poteter og vossakorv. Tradisjonelt fra min familie (Bergen og Sogn). Det virker som om etterhvert som pinnekjøttet har spredd seg utover landet, har mange begynt å bruke tilbehør de også bruker til ribbe. Ribbe er et helt annet dyr, med helt forskjellig smak og tilberedning. Så for meg høres det merkelig ut at det som passer til ribbe også passer til pinnekjøtt. Men for all del, folk må få spise hva de vil (så lenge jeg slipper 😉) Anonymkode: 259ea...d50 Ribbe er en del av et dyr. Min vestlandsmann vil ha ribbe til jul, dvs fåreribbe. Jeg kaller det pinnekjøtt. Her blir det servert med poteter, kålrotstappe og vossakorv. Ingen saus eller sjy. Siden jeg er litt grønnsaksfanatijer kommer det gjerne også brokkol og rosenkål på bordet. Anonymkode: dda55...7b3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå