Ibenholt Skrevet 28. januar 2006 #1 Del Skrevet 28. januar 2006 (endret) Når jeg er på kinarestaurant har jeg hatt for vane å bestille kylling i karrisaus m/grønnsaker og ris. Dette er jo (eller skal iallefall være) sunn kost. Men i det siste har jeg variert litt og begynt å kjøpe stekt ris (da med ris, egg, skinke, kylling, and, mais, paprika og litt løk tror jeg). Så lurer jeg på om dette også "er lov" å spise uten å ha dårlig samvittighet? Eller? Hva er så det sunneste alternativet (med kjøtt osv) å bestille på kinarestaurant? Endret 28. januar 2006 av Lanalia Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 29. januar 2006 #2 Del Skrevet 29. januar 2006 Stekt ris er nok ikke særlig sunt, men det kommer jo helt ann på mengden fett som er brukt i stekingen. De fleste kinesiske resturanter sparer ikke på fettet, det er i alle fall min erfaring. De fleste spiser ikke på resturant så altfor ofte så da gjør det vel ikke så mye om det ikke er helsekost du spiser når du først spiser på resturant? Men hvis du absolutt skal spise noe av det sunneste, så velg kylling fremfor de andre kjøtt-typene de har og velg en rett som ikke er så fet. Du kan jo spørre de som jobber der om hva de vil anbefale, kanskje en rett med mye grønnsaker? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2804733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 29. januar 2006 #3 Del Skrevet 29. januar 2006 Dessuten er vel risen man får på kinarestaurant veeeeldig polert, så det finnes vel ikke spor av så veldig mange sunne stoffer der vil jeg tro Tror ikke du skal ha så dårlig samvittighet for hva du spiser på restaurant en gang i ny og ne, for da skal man jo kose seg Det eneste tipset jeg kan gi deg egentlig er at du velger en rett som har rent kjøtt som hovedingrediens, for eksempel svinekjøtt eller kylling, og med masse grønnsaker og ikke spesielt fet saus. Da fyller du opp magen ganske bra, og da kan du jo godt å litt ris i tillegg, så lenge ikke risen blir hovedingrediensen i måltidet Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2804760 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. januar 2006 #4 Del Skrevet 29. januar 2006 Supper er et sunt alternativ. Det samme er fisk, så lenge den ikke er fritert. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2805096 Del på andre sider Flere delingsvalg…
iss Skrevet 29. januar 2006 #5 Del Skrevet 29. januar 2006 Hva med chop suey?? (eller hvordan det skrives...) Er det et sunt alternativ? Vet ikke hva sausen inneholder... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2805134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 29. januar 2006 #6 Del Skrevet 29. januar 2006 Hva med chop suey?? (eller hvordan det skrives...) Er det et sunt alternativ? Vet ikke hva sausen inneholder... ← Det er iallefall det jeg pleier å spise når jeg er på kinarestaurant, kylling, masse grønnsaker og soyasaus.. Tror ikke soysaus skal være så veldig usunt? Uansett så spiser man jo som regel bare bitene lell da, som har vært litt nedi sausen, så jeg vet ikke jeg egentlig.. Vanskelig å spise saus med pinner Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2805787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. januar 2006 #7 Del Skrevet 30. januar 2006 Problemet med mye av kinamaten er mengden med olje som blir brukt til å steke kjøttet og grønnsakene. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2807898 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. januar 2006 #8 Del Skrevet 30. januar 2006 Jeg er sjelden på kinarestaurant jeg kan nok ikke hjelpe deg. Det var bare en liten ting jeg lurte på, er det vanlig å servere karri på kinarestaurant? Trodde karri var enten indisk eller thailandsk jeg.... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2808451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. januar 2006 #9 Del Skrevet 30. januar 2006 Jeg er sjelden på kinarestaurant jeg kan nok ikke hjelpe deg. Det var bare en liten ting jeg lurte på, er det vanlig å servere karri på kinarestaurant? Trodde karri var enten indisk eller thailandsk jeg.... ← De har ofte karriretter, ja. Men det ikke ikke som indisk- eller thaikarri! (Dessuten brukes karri over store deler av asia) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2808828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. januar 2006 #10 Del Skrevet 30. januar 2006 "kina"maten som selges på vanlige kinaresturanter i norge (skandinavia) er ikke autentisk kinesisk mat. chop suey f.eks er noe som kinesere som emigrerte til usa fant opp i usa, finnes ikke i kina. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/173321-kinamat-stekt-ris/#findComment-2809456 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå