Gå til innhold

Hvordan koke 5 kg Fjordland grøt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

På best mulig måte uten at den svir seg lett. Trenger man feks smør i bunn og ekstra melk? Må man røre hele tiden?

Anonymkode: 91098...70a

Skrevet

Svak varme. Den skal bare varmes opp. Lurt å røre innimellom.

  • Liker 2
Skrevet

Ja, du må røre hele tiden. Anbefaler heller å lage ordentlig grøt når du skal lage så mye. 

Anonymkode: cbac7...45e

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Kjør de en og en i micro som angitt på pakke (evt to i slengen) og hell dem i en gryte med lokk på laveste effekt som bare skal holde på varmen?

Anonymkode: 8df88...8b4

  • Liker 3
Skrevet

Har du ikke micro? Bruk den og ta grøter iverbi en kjele på svak varme når pakken er varmet opp. Men hvis ikke;

Jeg hadde brukt en kjele med stor diameter fremfor en som er høy, da varmes grøten fortere og sjansen for å brenne den er mindre.

Bruk svak varme og la den stå i et par timer. Rør innimellom.

Bruk gjerne en kjele med slippbelegg.

Du kan også bruke stekepanne, i flere omganger på lav varme før det helles i en gryte som også står på lav varme.

.

Det beste er å lage fra bunnen, bruk grøtris og helmelk. Se eventuelt oppskrift på dynegrøt.

Skrevet

Ha i kjele. Sett i stekeovn 

Anonymkode: a1f81...dea

  • Liker 1
Skrevet

Støtter forslagene om dynegrøt (helt genialt) eller stekeovnen.

Anonymkode: ddf6b...8ea

Skrevet

Hvis det er småpakker - ha i kjele og lag dynegrøt. Hvis det er en sånn stor pose med tykk plast - bruk oppvaskmaskinen. Legg posen flatt i hylla i tom maskin, og kjør en times program uten såpe. Blir perfekt👌

Anonymkode: 933c3...7f8

  • Liker 2
Skrevet

Du må røre hele tiden og være forsiktig med varmen. 

Det KAN hende at det er lurt å dele porsjonen i to. Det er lettere å røre rundt i 2,5 kg grøt enn i 5 kg. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Ja, du må røre hele tiden. Anbefaler heller å lage ordentlig grøt når du skal lage så mye. 

Anonymkode: cbac7...45e

Signerer denne. Mye lettere å svi allerede kokt og ferdig grøt under oppvarming enn å koke fra bunnen av. Dessuten smaker hjemmelaget bedre, uansett hva folk sier. Jeg har nemlig smakt begge deler samtidig, og man kunne fysisk smake og føle industrismaken fra fjordland-grøten.

Anonymkode: 833f9...e6b

Skrevet

Takk for mange gode råd! Den med oppvaskmaskinen var spennende😄 Tror jeg varmer en og en i mikro og så over i stor gryte med stor omkrets på veldig lav varme🤞

Anonymkode: 91098...70a

Skrevet

Micro 2 minutter av gangen..rør og etter 7 min er den klar.ikke noe oppvask 

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Takk for mange gode råd! Den med oppvaskmaskinen var spennende😄 Tror jeg varmer en og en i mikro og så over i stor gryte med stor omkrets på veldig lav varme🤞

Anonymkode: 91098...70a

Jeg fikk ikke med meg det med oppvaskmaskinen?

Anonymkode: 2967d...303

Skrevet
AnonymBruker skrev (35 minutter siden):

Jeg fikk ikke med meg det med oppvaskmaskinen?

Anonymkode: 2967d...303

Nei, men så les tilbake i tråden da, menneske!

  • Liker 1
Annonse
Skrevet
Brunhilde skrev (2 timer siden):

Nei, men så les tilbake i tråden da, menneske!

Ah, det skal jeg gjøre.

Anonymkode: 2967d...303

Skrevet (endret)

Jeg ville varmet en og en i mikroen. De blir jo drit varme inni der. Blande alle til slutt sammen i en bolle, så får nok alt en ganske grei temperatur til slutt 😅

*Så nå at TS har funnet ut av hva de skal gjøre 😅

Endret av Ariana807
Skrevet

Micro tar jeg de i

Anonymkode: f4810...fe2

Skrevet

Hva er dynegrøt? Fins det putegrøt og lakengrøt og? Hæ? 

Anonymkode: 1da2b...e25

Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Hva er dynegrøt? Fins det putegrøt og lakengrøt og? Hæ? 

Anonymkode: 1da2b...e25

Hvis du orker å trykke på linken der det står dynegrøt, så finner du svaret.

Anonymkode: 590d5...67b

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...