mockinbird Skrevet 28. januar 2006 #1 Skrevet 28. januar 2006 Har noen oppskrift på pizzabunn med f. eks sammalt hvete i tillegg til bare hvetemel? Går det å bare erstatte noe av hvetemel med sammalt hvete, eller? Trenger oppskrift som holder til langpanne.
Grooo Skrevet 28. januar 2006 #2 Skrevet 28. januar 2006 Vi erstatter ca 30% av hvetemelet med sammalt hvete eller rug, det funker kjempefint
Gjest gjest Skrevet 28. januar 2006 #3 Skrevet 28. januar 2006 jeg har kanskje bare 30 % hvetemel. resten sammalt hvete fint og havregryn. kjempegodt!
Leo Skrevet 28. januar 2006 #4 Skrevet 28. januar 2006 Lager pizzabunn på "slump", men jeg tror den består av 4 dl. vann En pakke tørrgjær 1 ss olje Litt salt Ca. 2 dl. sammalt, fin hvete Resten fint hvetemel til passe konsistens. Min erfaring er i hvert fall at hvis du bruker 4 dl. vann, så kan du bruke nesten hva du vil frem til deigen har fått passe konsistens (Bortsett fra at deigen nok bør inneholde minimum ca. 50% fint hvetemel) og den passer perfekt på en vanlig stekeplate.
Floja Felíz Skrevet 30. januar 2006 #5 Skrevet 30. januar 2006 Jeg erstatter også ca. 40% med grovere meltyper, etter hva jeg har i skapet. Har også ofte i urtekrydder og olivenbiter hvis jeg har det. Det er kjempegodt!!
Elbereth Skrevet 31. januar 2006 #6 Skrevet 31. januar 2006 Jeg lager alltid bera på slump, men til to pizzabunner bruker jeg ca 7 dl vann. Tror oppskriften du fikk over her var bra. Jeg pleier bare å bytte ut en del av hvetemelet med sammalt hvete, og det gir en veldig god smak til pizzaen. Når jeg skal lage riktig forseggjort pizzabunn kjører jeg oliven, oppbløtte eller marinerte soltørkede tomater, fetaost, hvitløk og kaldpresset olivenolje sammen i foodprocessor. Dette blander jeg i pizzadeigen, og den blir utrolig god. Blandingen kan også brukes som fyll med f.eks. pepperoni oppå.
LilleBille Skrevet 31. januar 2006 #7 Skrevet 31. januar 2006 Bytter også bare ut 40-50% av hvetemelet med sammalt - evt. bruker en ferdigmiks for brød. Laget på "havrebrød" sist gang - ble kjempegodt det. Bruker også sammalt mel i pannekakene - mye bedre og mer mat enn i vanlige pannekaker.
mockinbird Skrevet 31. januar 2006 Forfatter #8 Skrevet 31. januar 2006 Jeg lager alltid bera på slump, men til to pizzabunner bruker jeg ca 7 dl vann. Tror oppskriften du fikk over her var bra. Jeg pleier bare å bytte ut en del av hvetemelet med sammalt hvete, og det gir en veldig god smak til pizzaen. Når jeg skal lage riktig forseggjort pizzabunn kjører jeg oliven, oppbløtte eller marinerte soltørkede tomater, fetaost, hvitløk og kaldpresset olivenolje sammen i foodprocessor. Dette blander jeg i pizzadeigen, og den blir utrolig god. Blandingen kan også brukes som fyll med f.eks. pepperoni oppå. ←
mockinbird Skrevet 31. januar 2006 Forfatter #9 Skrevet 31. januar 2006 Jeg erstatter også ca. 40% med grovere meltyper, etter hva jeg har i skapet. Har også ofte i urtekrydder og olivenbiter hvis jeg har det. Det er kjempegodt!! ← Mmmmm.. Fikk lyst på pizza nå, ja!
Grooo Skrevet 31. januar 2006 #10 Skrevet 31. januar 2006 Vi har hjemmelaget pizza HVER fredagskveld vi Tradisjon jeg har tatt med hjemmefra, har hatt det HVER fredag siden før jeg begynte på barneskolen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå