Gjest Maatte_ha_konto Skrevet 30. november 2023 #61 Del Skrevet 30. november 2023 Hjalp ikke på barnelysten denne tråden her:p Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #62 Del Skrevet 30. november 2023 Maatte_ha_konto skrev (20 minutter siden): Hjalp ikke på barnelysten denne tråden her:p Det er vel ikke uten grunn at mange med barn sier man ikke vet hvordan det er å være skikkelig sliten før man får barn... Anonymkode: ff128...1f6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #63 Del Skrevet 30. november 2023 Enig i det som mange her skriver; stikkordet er RUTINER. Det andre stikkordet er: kom dere gjennom småbarnstiden. Alt blir bedre når de blir større, og det går fortere enn du tror!😉 Når det er sagt, hjalp det veldig mye når det ble mer vanlig med hjemmekontor. Sparer 1,5 time om dagen de dagene jeg jobber hjemme. Og - at barna går til og fra skolen selv. Slipper å stresse til og fra jobb, rekke og jobbe 8 timer og rekke og hente i barnehagen - hver dag! Jobbet redusert når de var små. Barna våre har to fritidsaktiviteter hver, og det er heldigvis slike aktiviteter som har lite ekstra utenom. Trener når vi venter på å hente barna fra disse aktivitetene. Ukeshandling og ukesmeny. Vasker godt annahver uke, støvsuger bare i mellom pluss badene. Helgene brukes på evt. innkjøp og kvalitetstid med familien. Også stikker jeg og mannen ut en tur hver for oss for å få litt egentid. Anonymkode: 375be...ad5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #64 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Jo, jeg vokste opp på sunnmøre på 80 tallet og jeg kjenner ingen ikke hadde hjemmeværende mødre. Barnehagen hvor vi bodde på Sunnmøre tok ikke inn barn før de var 3 år. På 80 tallet var barnehagedekningen under 20% og en svært liten andel av disse var babyer. Statistikk fra 80 tallet viser at ca 40-50% av mødre til barn under 7år var hjemmeværende, resten brukte dagmamma eller barnehage. Anonymkode: ff128...1f6 Oj så rart, hvor på Sunnmøre da? Jeg gikk i Volda, og de fleste mødrene var sykepleiere, leger, jordmødre, og en del lærere. Ikke alle begynte like tidlig som meg, men vår barehage tok inn fra under 4 måneder. Det var en sykehusbarnehage (forklarer vel hvorfor de fleste mødrene var sykepleiere og leger 😂) AnonymBruker skrev (9 timer siden): Det er nok store regionale forskjeller som du sier, men statistisk sett var en veldg høy andel mødre hjemmeværende på 80 tallet i en helt annen grad enn i dag. Av de mødrene som jobbet så jobbet også en god andel deltid. Av de få jeg kjenner som gikk i barnehage fra 3år så gikk de kun 3dager i uka. Ingen jeg kjenner gikk i barnehage eller dagmamma under 3års alderen. Anonymkode: ff128...1f6 Wow, høres ut som en Tom Sawyer barndom! Anonymkode: 13eb7...c16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #65 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Oj så rart, hvor på Sunnmøre da? Jeg gikk i Volda, og de fleste mødrene var sykepleiere, leger, jordmødre, og en del lærere. Ikke alle begynte like tidlig som meg, men vår barehage tok inn fra under 4 måneder. Det var en sykehusbarnehage (forklarer vel hvorfor de fleste mødrene var sykepleiere og leger 😂) Wow, høres ut som en Tom Sawyer barndom! Anonymkode: 13eb7...c16 Søre sunnmøre, ikke langt fra Volda. Nå høres det jo ut som omgangskretsen og miljøet til foreldra dine kretset rundt sykehuset. Ingen av de jeg vokste opp med hadde sykepleiermødre, men mødre til 2 av mine beste venner er lærere og de var hjemme når barna var under skolealder. Ene moren er rektor på en stor skole i dag, men var altså hjemmeværende med småbarna sine på 80-tidlig 90 tallet. Anonymkode: ff128...1f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pinkcloud Skrevet 30. november 2023 #66 Del Skrevet 30. november 2023 Cluet er vel at man IKKE rekker alt, det gjør hvertfall ikke vi 😅 Har to barn i skolealder, hvor ene barnet har diagnose med mye ekstra oppfølging. Her går robotstøvsugeren hver dag, har også slik vaskefunksjon på denne - kjører denne en gang i løpet av helgen. Sprayer over vanskelige flekker, så gjør den en ganske god jobb. Vasker badene hver torsdag, og skifter på alle senger hver helg. Ellers tørker vi av kjøkkenbenken og rydder kjøkkenet før vi legger oss hver kveld. Klesvask tar vi her og der når vi har tid. Til fritidsaktiviteter så prøver vi alltid å bytte på kjøring med andre foreldre hvis vi kan, det hjelper. Trening for oss selv, så blir det gjerne 30 mins gåtur på kvelden eller en liten økt på treningsrommet hjemme (gullverdt). Syns det er vanskelig å følge opp sosialt med familie og venner dessverre. Har jeg noe ekstra tid går dette ofte til å følge opp søknader/tilrettelegging/ og andre utfordringer vi har i forhold til ene barnet + oppfølging og hjelp til gamle foreldre som trenger mye hjelp. Ellers for litt tid sammen så betaler vi for barnevakt ca annenhver mnd og går ut å spiser/kino eller konsert eller liknende. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #67 Del Skrevet 30. november 2023 Vil legge til at da mine barn var små fartet vi rundt på rundeskirenn, allidrett osv etter bhg. Da visste jeg ikke bedre. Men.. etter en dag i barnehagen trenger ikke barna noe organisert på ettermiddag. I barnehagen får de leik, turer, utelek og har hatt en lang dag. for skolebarn er det nok med lekser og kanskje en aktivitet. La barna få litt ro hjemme og heller leke og finne på ting med venner. Dette skjønte jeg da jeg for 10 år siden begynte å jobbe i barnehage. Vi foreldre tror ofte at vi skal skape den perfekte barndommen til barna og la de være første pri på alle plan. En ender opp med utslitte barn, og barn som ikke klarer å kjede seg. Legg lista så lavt som mulig, og husk å ta vare på deg selv også. Du kan unne deg både trening og venninnekveld. Barna liker å se at foreldrene har sine ting også. Anonymkode: 53ac3...a40 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #68 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Jo, jeg vokste opp på sunnmøre på 80 tallet og jeg kjenner ingen ikke hadde hjemmeværende mødre. Barnehagen hvor vi bodde på Sunnmøre tok ikke inn barn før de var 3 år. På 80 tallet var barnehagedekningen under 20% og en svært liten andel av disse var babyer. Statistikk fra 80 tallet viser at ca 40-50% av mødre til barn under 7år var hjemmeværende, resten brukte dagmamma eller barnehage. Anonymkode: ff128...1f6 Enkelte mødre jobbet deltid, gjerne nattevakter. Men de fleste var hjemmeværende i mitt nabolag. Muligheten var der iallefall, i en helt annen grad enn i dag. Nå SKAL jo alle jobbe, de økte kostnadene og lønn som ikke følger med, bidrar jo til at familier blir enda mer presset. Og jeg tør vedde på at det jævla stresset ødelegger mange familier. Så blir det 50/50 og man får seg «fritid» to uker i måneden. Men det er trist at mange blir så presset at familien rakner. Det er også bevist side opp og side ned at barnehagestart i ettårsalderen er SKADELIG. Og de tier om det og det er skammelig. Konsekvensene kommer når disse ungene vokser opp. Det kan muligens sammenlignes med å oppleve en form for omsorgssvikt. Slenges til fremmede som skal ivareta en hel masse andre unger, i den mest kritiske tilknytningsfasen. Hvorfor øker psykiske problemer og skolevegring? Hva gjør dette vanvittige stresset med de som vokser opp? Jeg ser det jo på folk, familier, de sliter. De er slitne. Sykemeldinger i fleng. Utbrente. Min mor var hjemmeværende og far på jobb, hun tok seg av oss og hjemmet. Jeg husker det som ideelt. Nabodama jobbet noen nattevakter på pleiehjem. Jeg var venninne med datteren hennes. Hun slo barna sine, også foran meg. Og det var dagene etter hun hadde hatt nattevakter. Og hun og mannen kranglet ofte. STRESS. Anonymkode: 91bba...e68 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amossa Skrevet 30. november 2023 #69 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Enkelte mødre jobbet deltid, gjerne nattevakter. Men de fleste var hjemmeværende i mitt nabolag. Muligheten var der iallefall, i en helt annen grad enn i dag. Nå SKAL jo alle jobbe, de økte kostnadene og lønn som ikke følger med, bidrar jo til at familier blir enda mer presset. Og jeg tør vedde på at det jævla stresset ødelegger mange familier. Så blir det 50/50 og man får seg «fritid» to uker i måneden. Men det er trist at mange blir så presset at familien rakner. Det er også bevist side opp og side ned at barnehagestart i ettårsalderen er SKADELIG. Og de tier om det og det er skammelig. Konsekvensene kommer når disse ungene vokser opp. Det kan muligens sammenlignes med å oppleve en form for omsorgssvikt. Slenges til fremmede som skal ivareta en hel masse andre unger, i den mest kritiske tilknytningsfasen. Hvorfor øker psykiske problemer og skolevegring? Hva gjør dette vanvittige stresset med de som vokser opp? Jeg ser det jo på folk, familier, de sliter. De er slitne. Sykemeldinger i fleng. Utbrente. Min mor var hjemmeværende og far på jobb, hun tok seg av oss og hjemmet. Jeg husker det som ideelt. Nabodama jobbet noen nattevakter på pleiehjem. Jeg var venninne med datteren hennes. Hun slo barna sine, også foran meg. Og det var dagene etter hun hadde hatt nattevakter. Og hun og mannen kranglet ofte. STRESS. Anonymkode: 91bba...e68 Hvor har du det fra at barnehagestart fra 1 år er skadelig? Sånne påstander bør du kunne dokumentere. Jeg vokste opp på 60-tallet med hjemmeværende mor. Det sosiale presset for mødre for å holde seg hjemme var voldsomt på denne tiden. Det fantes få barnehager, og de barna som hadde en utearbeidende mor kalte man for "nøkkelbarn". Skattesystemet var lagt opp slik at menn fikk fradrag i skatten for sine hjemmeværende fruer. Skatteklasse 1, kaltes det. Min mor var 44 år da vi barna reiste hjemmefra for å studere. Far var fullt opptatt av jobben sin, som medførte mye reising. Som en av få, tok min mor utdanning. Hun var 50 år da hun var ferdig. Kjenner meg stolt over hvor sterk hun var. Hun sa at hun hadde behov for å prøve hva hun dugde til. Videre at hun ønsket å kunne stå på egne føtter. At det var nødvendig for hennes selvbilde og selvtillit. Fordi min mor gjorde alt hjemme, ble min far hjelpeløs i praktisk forstand. Hun døde i kreft, og læringskurven ble brå og bratt for faren min. I dag tenker jeg at det er fornuftig OG godt for forhold OG for familier/barn at alle står fritt og ikke er avhengige av hverandre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2023 #70 Del Skrevet 1. desember 2023 AnonymBruker skrev (På 29.11.2023 den 21.55): Dere med barn og jobber, hvordan rekker dere å jobbe, holde dere oppdatert faglig, delta på det sosiale på jobb, følge opp barn med lekser, fritidsaktiviteter, evt. problemer de har, gjøre husarbeid, handle mat, klær og nødvendigheter, servere variert, sunn og god mat, følge med på tilbud, trene, holde kontakt med familie og venner, følge opp barnenes sosiale liv, følge med på hva de gjør på mobiler og nettbrett, ha kvalitetstid og STAY SANE??? Anonymkode: 375be...ad5 Har en på 3, og en på 7. Holder meg kun oppdatert faglig via jobb. Deltar kun på julebord via jobb, andre ting som lønningspils utgår. Er ikke så veldig interessert i det heller. Barnet på 7 går kun på en fritidsaktivitet. Føler det er mer enn nok foreløbig. Og kommer til å sette begrensninger på maks 2 aktiviter per barn når de blir eldre. Kommer også til å be barna ta buss alene når de blir gamle nok til/fra aktiviteter inne i mellom. Jeg eller far følger opp med lekser, mens den andre lager middag. Handler mat fra oda stort sett. Supplerer bare på med små ting fra butikken ellers. Planlegger innkjøp for ca 2 uker om gangen. Klær kjøpes både i butikk og på nett, men ikke hver mnd til ungene. Vi voksne kjøper sjeldent klær. Vasker leiligheten 2 ganger i mnd, bortsett fra bad hver uke. Kjøkken og overfladisk rot tas hver kveld. Klesvask noen dager I uka. Resten tar vi sånn når det passer og vi har overskudd. Trening skjer enten ved at en av oss trener etter middag, eller etter ungene er lagt. Vi prøver å få til 2 hver I uka, er vi heldig blir det 3.. Holde kontakt med venner og famile: snakker mest med venner over messenger. Blir sporadiske treff inne i mellom, men mest en av helgedagene. På hverdager har jeg ikke tid eller energi. Det kan gå uker til mnd mellom hver gang jeg treffer enkelte. Mannen er noe mindre ute. Mamma snakker jeg med flere dager i uka på facetime. Vi besøker foreldre mine, foreldre til Mannen, og våre besteforeldre minst 1 gang i mnd hver/de kommer til oss. Oftest lørdager/søndager. Sunn mat: lager ikke så ofte ting fra scratch. Det går mye i Maten som jeg selv vokste opp med. Pasta retter, pølser, gryteretter, fisk/fugl/kjøtt med tilbehør. Prøver å ha det litt variert da. Har også kriseløsninger hvis dårlig tid enn deg eller syk som hermetikk mat, pytt i panne osv. Følge med på mobil/nettbrett: ingen har mobil enda, men de bruker nettbrett av og til, til å se på barne vennlige ting inne i mellom. Har stått på filter for diverse ting, og titter innom av og til for å se. Eldste spiler også litt. Følge med på tilbud: det gjør jeg ikke. Har ikke bil, og gidder ikke å busse rundt til den og den butikken bare for at det er tilbud. Handler omtrent kun på nærmeste butikk (kiwi) for uten om Oda. Ha kvalitetstid: prøver å sette av en kveld i uka til å gjøre ting hjemme sammen, men hender det blir to uker i mellom. Date utenfor huset blir 3-4 ganger I året. Vi er mye hver for oss etter barna er lagt, for det er vår egentid og slik vi får henta oss inn igjen. ... Ellers så prøver vi å slappe av mest mulig på hverdagene etter jobb/skole/bhg. Ungene og vi er slitne. Vi trenger ikke å dra de med ut på lekeplass når de har herjet i bhg/vært på skolen. Aktiviteter ute gjøres i helger, og da er det tur i skogen, dra på stranden om sommeren, dra til svømmehall, kino, lekeland, gå å mate ender, leke på lekeplass, møte venner med barn, dra å besøke familie/få besøk. Vi har riktignok ikke fullt opplegg hver helg, men vi prøver å få til noen timer med et eller annet lør/søndager. Vi kan også finne på å ha en dag inne med spill, baking osv hvis været er veldig kaldt eller vått. Anonymkode: 48631...d0a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2023 #71 Del Skrevet 1. desember 2023 Så lenge barna er i barnehage/SFO må man innstille seg på stressende dager og vennekvelder og flere treningsdager i uka utenfor huset er å overdrive. Møt venner mens dere gjlr noe med barn, ikke alkoholholdig kveld med mat. Ikke handle på vei hjem. Bruk rester, forbered på forhånd. Bruk kalender nøye. Her forsvant stresset i stir grad når de ikke gikk på SFO (eldste slutttet etter 3. trinn og yngsre etter 1. trinn. De 30 min minst hver dag jeg sparte på å hente i bhg/SFO var gull hvert. Jeg har fleksitid så jeg hadde en veldig lang dag og kom tidligere hjem de andre dagene (hjemme 15-15.45) og rakk middag før fritidsaktivitet. Min mann kom tidlig hjem når jeg jobbet sent. Sorterte klesvask nøye og vasket ikke hver dag. Samlet tørre klær i stor pose og satt og sorterte klør mens jeg så på tv. Håndstøvsuger stående tilgjengelig.. Anonymkode: a18b7...e85 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå