AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #1 Del Skrevet 29. november 2023 Syntes dere R1, R2 og FYS1 var vanskelig? Jeg har teknisk fagskole fra før og holder på å ta realfagskurs på deltid nå for å være kvalifisert for å ta bacheloren etter hvert. Hvordan syntes dere de nevnte fagene var sammenlignet med det dere lærte da dere tok bachelorgraden? Jeg har dessverre vært syk i det siste og gått glipp av 1,5 måned med pensum nå, men klarer likevel å komme i mål med et arbeidskrav med (for meg) helt ny matte på få dager, uten hjelp eller input fra andre. Tenker det er et godt ugangspunkt, men hvem vet? Er ganske stressa mtp. eksamen uansett. Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #2 Del Skrevet 29. november 2023 Dytter! Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forumkonto Skrevet 29. november 2023 #3 Del Skrevet 29. november 2023 (endret) Jeg tok et årsstudium som gav realfagskompetanse jeg ikke hadde fra videregående. Siden jeg ikke hadde tatt «vanskelig» matte, fysikk og kjemi på videregående, og ikke var spesielt motivert, ble resultatet så som så. Kreket meg gjennom bachelorløpet, med lave karakterer i de rene realfagene og de emnene der det var stor tyngde på fysikk/kjemi/matte. Men hvis du følte det gikk greit nå, til tross for en dårlig start, vil jeg tro du er motivert. Så da går det sikkert greit. Jeg har alltid svevet gjennom alt av skole uten å være seriøs. Det funker en stund, men ikke like godt når en tar teknisk utdannelse. Nå har jeg tatt opp studier igjen etter noen år i arbeidslivet. Begynt på et toårig masterløp. Endelig motivert, og da klarer jeg det fint, selv i en hektisk hverdag med full jobb og unger. Motivasjon er helt essensielt for å lykkes. Endret 29. november 2023 av Forumkonto Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #4 Del Skrevet 29. november 2023 Forumkonto skrev (3 minutter siden): Jeg tok et årsstudium som gav realfagskompetanse jeg ikke hadde fra videregående. Siden jeg ikke hadde tatt «vanskelig» matte, fysikk og kjemi på videregående, og ikke var spesielt motivert, ble resultatet så som så. Kreket meg gjennom bachelorløpet, med lave karakterer i de rene realfagene og de emnene der det var stor tyngde på fysikk/kjemi/matte. Men hvis du følte det gikk greit nå, til tross for en dårlig start, vil jeg tro du er motivert. Så da går det sikkert greit. Jeg har alltid svevet gjennom alt av skole uten å være seriøs. Det funker en stund, men ikke like godt når en tar teknisk utdannelse. Nå har jeg tatt opp studier igjen etter noen år i arbeidslivet. Begynt på et toårig masterløp. Endelig motivert, og da klarer jeg det fint, selv i en hektisk hverdag med full jobb og unger. Motivasjon er helt essensielt for å lykkes. Høres nøyaktig ut som meg selv egentlig, haha! Aldri vært spesielt motivert for skole, suset igjennom med lav innsats og klart meg sånn passe. På fagskolen tok det seg opp og jeg gikk ut med over B i snitt, men fordelen der var jo at vi ikke hadde eksamen i de verste fagene, som var realfagene. Bare noen få typisk skrive-eksamener med åpen bok, resten var mappevurderinger. Derfor har jeg skikkelig eksamenskrekk nå! Og så lurer jeg på hvordan i all verden jeg skal orke bacheloren når det er eksamen her og der, full jobb OG to små barn, haha! Men det hjelper jo litt å høre at du klarte det til tross for kanskje litt laber innsats Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #5 Del Skrevet 29. november 2023 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Syntes dere R1, R2 og FYS1 var vanskelig? Jeg har teknisk fagskole fra før og holder på å ta realfagskurs på deltid nå for å være kvalifisert for å ta bacheloren etter hvert. Hvordan syntes dere de nevnte fagene var sammenlignet med det dere lærte da dere tok bachelorgraden? Nei, den matematikken jeg hadde før ingeniør var så enkel at jeg brukte ikke tid utenom skolen på det. Men matten på ingeniør, den var det langt verre med. Ble et lite sjokk for min del siden det ble store kontraster i forhold til hva jeg var vant med. Men klarte å karre meg gjennom det. Det var da de rene mate-emnene. Fysikken og fagorienterte fag, der var matten basic, dog med mange trinn og gjerne utregninger som tok noen sider før man endelig kom fram til svaret. Så lenge man forstår formler og vet hvordan bruke de, går det fint. Jeg gikk petroleumsteknolgi. Anonymkode: 08fd0...39d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #6 Del Skrevet 29. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Nei, den matematikken jeg hadde før ingeniør var så enkel at jeg brukte ikke tid utenom skolen på det. Men matten på ingeniør, den var det langt verre med. Ble et lite sjokk for min del siden det ble store kontraster i forhold til hva jeg var vant med. Men klarte å karre meg gjennom det. Det var da de rene mate-emnene. Fysikken og fagorienterte fag, der var matten basic, dog med mange trinn og gjerne utregninger som tok noen sider før man endelig kom fram til svaret. Så lenge man forstår formler og vet hvordan bruke de, går det fint. Jeg gikk petroleumsteknolgi. Anonymkode: 08fd0...39d Uff! Jeg blir stadig overrasket over hvor mye matte som finnes når jeg jobber med pensum, det er jo alltid noe nytt som jeg aldri har vært borti. Men jeg tar det heldigvis ganske fort. Ser uansett ikke lyst på ingeniørmatten nå, for å si det sånn 😅 Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forumkonto Skrevet 29. november 2023 #7 Del Skrevet 29. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Høres nøyaktig ut som meg selv egentlig, haha! Aldri vært spesielt motivert for skole, suset igjennom med lav innsats og klart meg sånn passe. På fagskolen tok det seg opp og jeg gikk ut med over B i snitt, men fordelen der var jo at vi ikke hadde eksamen i de verste fagene, som var realfagene. Bare noen få typisk skrive-eksamener med åpen bok, resten var mappevurderinger. Derfor har jeg skikkelig eksamenskrekk nå! Og så lurer jeg på hvordan i all verden jeg skal orke bacheloren når det er eksamen her og der, full jobb OG to små barn, haha! Men det hjelper jo litt å høre at du klarte det til tross for kanskje litt laber innsats Anonymkode: 25d66...ac9 Masteren jeg har begynt på nå er ikke innen samme fagområde som bacheloren skal sies. Den er mer tverrfaglig innenfor hovedsaklig bio/naturvitenskap. Så mindre fysikk/realfag, mer dybdeforståelse på faglig komplekse problemstillinger, som bygger på tidligere studier, eller (for min del) jobberfaring. Så veldig behagelig for meg. De fleste emnene plukker jeg selv, og må jo selv finne ut hva jeg skal skrive oppgave om. Så det blir mer hva sol interesserer meg og som samtidig er overkommelig. Gidder ikke velge de mest krevende emnene som krever at man er veldig sterk på realfagene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #8 Del Skrevet 30. november 2023 Forumkonto skrev (13 timer siden): Masteren jeg har begynt på nå er ikke innen samme fagområde som bacheloren skal sies. Den er mer tverrfaglig innenfor hovedsaklig bio/naturvitenskap. Så mindre fysikk/realfag, mer dybdeforståelse på faglig komplekse problemstillinger, som bygger på tidligere studier, eller (for min del) jobberfaring. Så veldig behagelig for meg. De fleste emnene plukker jeg selv, og må jo selv finne ut hva jeg skal skrive oppgave om. Så det blir mer hva sol interesserer meg og som samtidig er overkommelig. Gidder ikke velge de mest krevende emnene som krever at man er veldig sterk på realfagene. Kan jeg spørre hvilken bachelor du har? Er interessert i biologi/naturvitenskap og kunne faktisk godt tenke meg å jobbe på sykehuslab. Innser selvsagt at da er jeg på helt feil hylle, for bacheloren jeg har planer om å ta er maskiningeniør. Fordelen er at jeg får ta den på to år pga. utdannelsen jeg har fra før, og jeg er jo interessert i faget, men har begynt å åpne øynene for andre ting også. Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #9 Del Skrevet 30. november 2023 R1 og R2 var vanskelig da jeg stod midt i det fordi det var nytt og ukjent. Men matte 1, 2 og 3 er på et helt annet nivå. Det krevde minst dobbelt så mye tid og arbeid som vgs matte for å bare få ståkarakter. Det føltes som enkelte forelesninger inneholdt mer pensum enn et helt år på grunnskolen. Anonymkode: 643af...852 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #10 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): R1 og R2 var vanskelig da jeg stod midt i det fordi det var nytt og ukjent. Men matte 1, 2 og 3 er på et helt annet nivå. Det krevde minst dobbelt så mye tid og arbeid som vgs matte for å bare få ståkarakter. Det føltes som enkelte forelesninger inneholdt mer pensum enn et helt år på grunnskolen. Anonymkode: 643af...852 Herregud, hvordan går det rundt da? Hvor mye jobber de som får mer enn ståkarakter? 😅 Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #11 Del Skrevet 30. november 2023 3 hours ago, AnonymBruker said: Herregud, hvordan går det rundt da? Hvor mye jobber de som får mer enn ståkarakter? 😅 Anonymkode: 25d66...ac9 Bare store mengder arbeid og et hode for matte. Jeg gikk tress og tok R1, R2 og FY1 på seks uker over sommeren. Da semesteret begynte på høsten så gikk den totale arbeidsmengden opp og da var Matte 1 den største belastningen og det faget gikk over to semester og hadde eksamen i mai. Er bare å være instilt på å jobbe med skole 30-50 timer i uka fra uke en. Selv dårlig arbeidsinnsats er bedre enn ingen innsats. Det høres brutalt ut og føles håpløst når du står midt i det og ikke skjønner noen ting, men jeg ser tilbake på den tiden som en veldig fin periode. Litt på samme måte som jeg ser tilbake på militærtjenesten som en god periode. Det sugde når du stod midt i dritten men etterpå får du en stor mestringsfølelse. Anonymkode: 5df0b...beb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forumkonto Skrevet 30. november 2023 #12 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Kan jeg spørre hvilken bachelor du har? Er interessert i biologi/naturvitenskap og kunne faktisk godt tenke meg å jobbe på sykehuslab. Innser selvsagt at da er jeg på helt feil hylle, for bacheloren jeg har planer om å ta er maskiningeniør. Fordelen er at jeg får ta den på to år pga. utdannelsen jeg har fra før, og jeg er jo interessert i faget, men har begynt å åpne øynene for andre ting også. Gikk et bachelorløp innen geofag. Ren naturvitenskaplig bachelor. Første året var det emner innen fysikk, statistikk, matematikk, kjemi og programmering. Resten av emnene var innen geofag, der en hele tiden måtte anvende realfagene for å komme gjennom pensum. Men var ulike retninger en kunne velge. De som gikk videre på petroleum hadde mer geofysikk osv. de som gikk videre på hydrologi fikk mer statistikk. Jeg gikk mer inn på geomatikk og hydrologi og hadde mer om satellittdata, bildeanalyse og slikt. Sprøtt at jeg kom meg gjennom, for jeg ante ikke hva jeg skulle med studiene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2023 #13 Del Skrevet 1. desember 2023 Jeg synes ikke matten på ingeniør var spesielt stress. Ikke matten på vgs heller. Anonymkode: 78757...957 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2023 #14 Del Skrevet 1. desember 2023 Er så lenge siden jeg gikk vgs at det het mx da. Men mx i tredjeklasse tror jeg tilsvarer r matte nå? Det var i alle fall den vanskeligste matten vi hadde da og jeg tror ikke vi var borti så voldsomt mye verre ting enn partiellderivasjon og litt integraler. Muligens noe grenseverdier som kan være noe herk å få grep om 😅 Men generelt ikke voldsomt avansert matte såvidt jeg husker, men arrester meg gjerne om jeg tar feil her. Anonymkode: b160e...00d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2023 #15 Del Skrevet 3. desember 2023 Så sant du ikke har et talent for matematikk er det et fag som krever mye jobb og mengdetrening for de fleste. Jeg synes ikke matematikken på ingeniørfag bachelor var så veldig mye mer vanskelig enn matematikken på R1/R2. Tror det er verre på siv.ing. NTNU, dog. Hos oss var Matematikk 1 det hardeste faget ettersom vi hadde en ambisiøs lærer som var professor i fysikk og ville vi skulle bli gode og få inn forståelsen. I matematikk 2 hadde vi en professor som hadde faget som venstrehåndsarbeid og stort sett gav de samme eksamensoppgavene hvert år. Så det var egentlig bare å pugge eksamenssett. Matematikk 3 var også enklere enn matematikk 1 siden vi hadde en svært dyktig og pedagogisk lærer. Matematikk bygger jo på et fundament som du skal ha fra før, så det er viktig at du har basiskunnskapene inne. Om du er motivert for å få det til er det ikke verre enn å jobbe litt jevnt fremover og bli god på derivasjon/integrasjon, faktorisering og grunnleggende aritmetikk. Anonymkode: 96d1f...c4e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2023 #16 Del Skrevet 4. desember 2023 AnonymBruker skrev (På 30.11.2023 den 11.23): jobbe på sykehuslab Don't do it. Elendig lønn og rigide arbeidstider. 3 år på skole for å stå å putte reagensrør inn i en maskin og trykke på knappen. Anonymkode: fbed2...ec5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2023 #17 Del Skrevet 4. desember 2023 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Don't do it. Elendig lønn og rigide arbeidstider. 3 år på skole for å stå å putte reagensrør inn i en maskin og trykke på knappen. Anonymkode: fbed2...ec5 Neida, det er nok ikke realistisk uansett mtp. at det da blir et treårig heltidsløp i utdanning, mens maskiningeniørbacheloren kan tas på to år, deltid. Lønna er selvsagt også en stor grunn til at jeg lar være, haha. Men på en annen side er jeg ikke fan av privat industri hvor jeg jobber, med evig fokus på nye kontrakter og penger inn. Synes det er et slitsomt kjør. Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2023 #18 Del Skrevet 4. desember 2023 7 hours ago, AnonymBruker said: Don't do it. Elendig lønn og rigide arbeidstider. 3 år på skole for å stå å putte reagensrør inn i en maskin og trykke på knappen. Anonymkode: fbed2...ec5 Skriver under på dette (jeg er bioingeniør). Er kanskje liiiitt mer variert arbeid enn å bare stappe rør inn i maskinen da. MEN, skal du tjene en ok lønn er du nødt å jobbe tredelt turnus. Eller jobbe deg opp til fagbioingeniør. Jeg skal omskolere meg neste år, sannsynligvis til ekte ingeniør gleder meg til mer penger og ikke jobbe netter. Anonymkode: dacee...d53 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2023 #19 Del Skrevet 4. desember 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Skriver under på dette (jeg er bioingeniør). Er kanskje liiiitt mer variert arbeid enn å bare stappe rør inn i maskinen da. MEN, skal du tjene en ok lønn er du nødt å jobbe tredelt turnus. Eller jobbe deg opp til fagbioingeniør. Jeg skal omskolere meg neste år, sannsynligvis til ekte ingeniør gleder meg til mer penger og ikke jobbe netter. Anonymkode: dacee...d53 Æsj, visste ikke at bioingeniører jobbet natt 😅 Da er det 100% utelukket for min del i hvert fall, haha. Synd egentlig, for det virker jo interessant. Anonymkode: 25d66...ac9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2023 #20 Del Skrevet 5. desember 2023 13 hours ago, AnonymBruker said: Æsj, visste ikke at bioingeniører jobbet natt 😅 Da er det 100% utelukket for min del i hvert fall, haha. Synd egentlig, for det virker jo interessant. Anonymkode: 25d66...ac9 Det finnes laber som ikke har døgndrift. Bor du i Bergen og Oslo er det flere sykehuslaber å velge mellom, men disse stillingene går fort. I Stavanger f.eks., har 2 av 4 laboratorier på sykehuset døgndrift, og hos de to som ikke har det er det aldri ledige stillinger. Du vil uansett tjene en god del mindre ved å jobbe på slike laber, da du ikke får tillegg (bortsett fra de som har noe kveldsåpent, som mikrobiologen). Så ja, det finnes alternativer hvis du bor i en storby. Men er lønn viktig, hadde jeg droppa bioingeniør. Anonymkode: dacee...d53 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå