AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #1 Del Skrevet 29. november 2023 Hvordan er de? Selv har vi en som akkurat har blitt 1 år. Føler han er en blanding mellom en tenåring og en 2 åring. Var forberedt på at de glemmer litt det han har lært, men han har begynt å spise på alt han får tak i. Votter, sko, reklame, tørkeluter.... Føler jeg må passe på han som en hauk. Vi går flere lange turer med han hver dag, og prøver å legge inn litt trening for å stimulere han mentalt. Regner med det vil roe seg, men hadde vert kjekt å høre fra andre med litt mer erfaring. Anonymkode: 1817d...847 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Troyamin Skrevet 29. november 2023 #2 Del Skrevet 29. november 2023 Kjøp inn Din hund som valp og unghund (og Din hund fortsetter) av Sven Järverud. Der vil du blant annet få god forklaring på hundens utviklingsfaser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #3 Del Skrevet 29. november 2023 De blir som ungdommer. https://www.forskning.no/dyreverden-hunder/hunder-har-ogsa-en-tenarings-fase/1683756 Anonymkode: 8355c...614 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #4 Del Skrevet 29. november 2023 Det som skjer med en hannhund i denne fasen er at tetosteron-reguleringen er litt berg og dalbane. Kroppen pøser på med testosteron den ene dagen, og du har en hund som kanskje plutselig blir sint på andre hannhunder og er veldig frampå. Så oppdager kroppen at det kanskje ble litt i overkant mye testosteron og skrur ned produksjonen. Neste dag har du da kanskje en hund som plutselig er redd søppelkasser som står langs fortauet, og er generelt veldig forsiktig. Sånn kan det gå opp og ned en stund før det stabiliserer seg når hunden blir eldre. Dette er ikke noe du kan gjøre så mye med, det generelle rådet er vel å behandle hunden som normalt så går det over av seg selv. Anonymkode: 948a4...5b8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #5 Del Skrevet 29. november 2023 Lag et system så votter og sko og annet havner i et skap, så slipper dere å passe på hele tiden. Ting vil stabilisere seg, men frem til da er det greit å ha litt kontroll på miljøet så man slipper å stresse så mye selv. Senk litt på forventningene dere har til hunden: hva den var flink på før, er den kanskje ikke like flink på nå. Det er greit. Tilpass dere nivået han er på nå og jobb derfra. Anonymkode: 147b5...783 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. november 2023 #6 Del Skrevet 29. november 2023 den tester grenser og kan bli rampete. den kan også spise på ting hvis den blir stressa, utrygg. Anonymkode: 7a13b...e8b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2023 #7 Del Skrevet 5. desember 2023 Hunden min har nettopp blitt 1 år. Fikk ham som omplasseringshund. Da var han urolig, spiste på ting som lå på bordet og stjal både maten og drikka mi. Hoppe og bite skulle han også. Det jeg gjorde var å flytte på ting slik at han ikke fikk tak i dem, så da ble tingene plassert lengst unna bordkanten, gjerne litt gjemt bak større ting og liksom grave dem ned under annet. Heiv enkelte ting i skap som han var ekstra glad i å stjele. Karden han gnagde på snudde jeg med hodet nærmest bordkanten slik at han ville få den ubehagelige siden i munn og ikke håndtaket om han likevel måtte ha den. Jeg bruker også buret som time-out sted samt oppholdssted hvis jeg ikke kan følge med på ham. Noen dager er han flink og kan ligge i ro/sove fritt. Når han hoppet og beit mye så sa jeg "nei" og ga ham 2 sjanser til å gi seg. 3.gangen ble han satt i buret til han roet seg ned (som regel kun et par minutter da det ofte skjedde like etter tur). Nå er han mye roligere innendørs og stjeler mye sjeldnere. I situasjoner hvor han blir stresset og er aleine så kan han likevel stjele ting, så jeg går ikke fra ham uten å sette ham i buret eller valpesikre området om det ringer på døra (han kan bli stresset av besøk). Aktivitet er selvfølgelig viktig, men rotrening er også like viktig, og er noe jeg jobbet mye med den første måneden da hunden min sleit veldig mye med å finne roen inne. Unghunder sliter med å regulere seg selv. Noe kan du prøve å stoppe, korrigere og/eller unngå så langt det lar seg gjøre for å ikke lage uvaner hos hunden, men mye er hormonelt og rett og slett på grunn av at hunden ikke er mentalt moden. Bare å glede seg til unghundsfasen går over Anonymkode: 4e4e8...82d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå