Million Skrevet 25. november 2023 #1 Del Skrevet 25. november 2023 Jeg lager ofte en gryterett som jeg har tilpasset og endret litt på selv, men opprinnelig inneholder oppskriften laurbærblad. Dette har jeg fulgt, og bruker fortsatt hver gang jeg lager den. Men er det egentlig noen vits? Setter de så mye smak, disse laurbærbladene? Jeg bruker 2-3 stk, avhengig av hvor store de er (varierer jo fra pose til pose). Noen som bruker dette og ikke kunne tenke seg uten? Hvorfor i så fall? Setter det en smak du ikke vil unnvære? Eller kan man droppe dem? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaneel Skrevet 25. november 2023 #2 Del Skrevet 25. november 2023 Ja laurbær setter en god og markant smak 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mereo Skrevet 25. november 2023 #3 Del Skrevet 25. november 2023 Jeg synes helt ærlig ikke det gir så mye smak med mindre det er noe som skal stå å putre i timesvis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #4 Del Skrevet 25. november 2023 Kan du ikke droppe de da 1 gang og se om du liker smaken? Jeg liker smaken jeg. Anonymkode: 0e3e2...436 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Purple Basil Skrevet 25. november 2023 #5 Del Skrevet 25. november 2023 mereo skrev (Akkurat nå): Jeg synes helt ærlig ikke det gir så mye smak med mindre det er noe som skal stå å putre i timesvis. Skriver under på denne. Merker aldri noe til disse laurbærbladene så jeg dropper det rett og slett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Duff Skrevet 25. november 2023 #6 Del Skrevet 25. november 2023 Kjenner ikke noe smak av de jeg heller men så koker jeg ikke sånne retter som skal stå leeenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 25. november 2023 Forfatter #7 Del Skrevet 25. november 2023 mereo skrev (2 minutter siden): Jeg synes helt ærlig ikke det gir så mye smak med mindre det er noe som skal stå å putre i timesvis. Denne gryten småputrer i tre timer. Så fisker jeg ut laurbærbladene rett før servering. Takker for svarene som er kommet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #8 Del Skrevet 25. november 2023 Kok bare bladene i tre timer og smak på vannet Anonymkode: 2a352...84b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 25. november 2023 Forfatter #9 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Kan du ikke droppe de da 1 gang og se om du liker smaken? Jeg liker smaken jeg. Anonymkode: 0e3e2...436 Kanskje det. Har bare tenkt at "tenk om den smaker helt feil og hele den store gryta blir 'ødelagt'..." 😛 Det blir den vel ikke, men. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
svartkatt Skrevet 25. november 2023 #10 Del Skrevet 25. november 2023 Tror det er bedre uten faktisk. Innbiller meg hvertfall at jeg ikke liker smaken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #11 Del Skrevet 25. november 2023 Trodde laurbærblad ga lukt, ikke smak? Anonymkode: f2af8...e11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #12 Del Skrevet 25. november 2023 Jeg glemte det i min gryte en gang og det merket jeg med en gang, det var som om et lite "sting" manglet, det som ga maten et lite spark. Vanskelig å forklare. Anonymkode: 0459b...d00 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 25. november 2023 #13 Del Skrevet 25. november 2023 Jeg bruker sikkert 5-6 blader om jeg bruker tørkede. Har jeg ferske så bruker jeg færre, feske blader har mye kraftigere aroma og nydelig smak. Kanskje ikke så lett å få tak i, men jeg har en busk i potte... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus* Skrevet 25. november 2023 #14 Del Skrevet 25. november 2023 https://www.ellembeegift.com/products/i-wish-i-had-the-confidence-of-a-bay-leaf-just-strolling-into-every-recipe-doing-absolutely-nothing-kitchen-tea-towel 😄 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #15 Del Skrevet 25. november 2023 onyx skrev (4 minutter siden): Jeg bruker sikkert 5-6 blader om jeg bruker tørkede. Har jeg ferske så bruker jeg færre, feske blader har mye kraftigere aroma og nydelig smak. Kanskje ikke så lett å få tak i, men jeg har en busk i potte... Samme her, grafser en god klype tørre oppi, har ikke opplevd ferske enda. Hvor fant du den busken? Anonymkode: 0459b...d00 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #16 Del Skrevet 25. november 2023 4 minutter siden, AnonymBruker said: Samme her, grafser en god klype tørre oppi, har ikke opplevd ferske enda. Hvor fant du den busken? Anonymkode: 0459b...d00 Hagesenter, men jeg bor ikke i Norge, så kanskje du må lete eller bestille for å få deg en? Sørover i Europa vokser de seg store som trær, men de er ikke særlig vinterharde, så jeg har min i potte og tar den inn om vinteren. Anonymkode: 0da4a...add Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 25. november 2023 #17 Del Skrevet 25. november 2023 2 minutter siden, AnonymBruker said: Hagesenter, men jeg bor ikke i Norge, så kanskje du må lete eller bestille for å få deg en? Sørover i Europa vokser de seg store som trær, men de er ikke særlig vinterharde, så jeg har min i potte og tar den inn om vinteren. Anonymkode: 0da4a...add Det var meg her... Ser at plantasjen faktisk har, så da er det noe å prøve ut https://www.plantasjen.no/laurbar-o12-cm-gronn-514872.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #18 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Hva er Laurbærbladene, er det en frukt eller grønnsak? Anonymkode: de883...310 Blader fra laurbærbusken. Anonymkode: 2dd95...a20 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #19 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Hagesenter, men jeg bor ikke i Norge, så kanskje du må lete eller bestille for å få deg en? Sørover i Europa vokser de seg store som trær, men de er ikke særlig vinterharde, så jeg har min i potte og tar den inn om vinteren. Anonymkode: 0da4a...add onyx skrev (13 minutter siden): Det var meg her... Ser at plantasjen faktisk har, så da er det noe å prøve ut https://www.plantasjen.no/laurbar-o12-cm-gronn-514872.html Så kult, dette skal jeg prøve! Anonymkode: 0459b...d00 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 25. november 2023 Forfatter #20 Del Skrevet 25. november 2023 (endret) AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Hva er Laurbærbladene, er det en frukt eller grønnsak? Anonymkode: de883...310 Det er aromatiske krydderblader fra en busk, selges som regel som tørkede i Norge. Finner dem i krydderhylla på butikken, selges i sånne små krydderposer. Som denne fra Toro, for eksempel (finnes andre også). Etter hva jeg har lært, setter de altså smak eller aroma i matrettene de brukes i. Man skal ikke spise bladene, de skal fjernes etter bruk når retten er ferdig. Da har de gjort jobben sin og avgitt smak/aroma. Etter hva jeg forstår på svarene i tråden her, trenger bladene lang tid på seg og koke lenge for å avgi noe særlig smak som merkes. Jeg bruker dem i en gryte som koker i tre timer. Endret 25. november 2023 av Million Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå