AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #1 Del Skrevet 25. november 2023 Er det noen som å prøvd å dampe pinnekjøtt på poteter? Blir ikke potetene ødelagt... Jeg skal ha middagsselskap neste helg og skal servere pinnekjøtt med klassisk tilbehør. Jeg synes det er vanskelig å få til mandelpoteter uten at de smuldrer litt opp, men kom over en oppskrift hvor man legger potetene i bunn av pinnekjøttet. (Istedenfor bjørkepinner/rist) Virker jo veldig lettvint dersom det går! Anonymkode: 30615...57f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #2 Del Skrevet 25. november 2023 Nei, potetene blir ikke ødelagt😊 Anonymkode: 4fbcd...e86 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #3 Del Skrevet 25. november 2023 Lager pinnekjøttet alltid slik. Potetene blir ikke ødelagt pga saltinnholdet i kjøttet. Anonymkode: a27e2...97b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #4 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Nei, potetene blir ikke ødelagt😊 Anonymkode: 4fbcd...e86 Takk for svar😊 Tror du jeg kan legge potetene litt over hverandre, vi blir 6 voksne og jeg har en kjele på 12 liter. Må nok legge potetene litt oppå hverandre for å få plass til alle. Anonymkode: 30615...57f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #5 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Lager pinnekjøttet alltid slik. Potetene blir ikke ødelagt pga saltinnholdet i kjøttet. Anonymkode: a27e2...97b Takk for svar, da skal jeg prøve meg på det selv😊 Anonymkode: 30615...57f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #6 Del Skrevet 25. november 2023 En sikker måte å koke mandelpoteter på er ellers å dampe dem også på rist, bare med vann under. Da koker de ikke i stykker, de trenger omtrent 20 min for å bli gjennomkokt. Anonymkode: ee8df...ede 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. november 2023 #7 Del Skrevet 25. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Takk for svar😊 Tror du jeg kan legge potetene litt over hverandre, vi blir 6 voksne og jeg har en kjele på 12 liter. Må nok legge potetene litt oppå hverandre for å få plass til alle. Anonymkode: 30615...57f Jeg fyller opp med alle potetene vi trenger så mer enn ett lag. Anonymkode: acce1...aee Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sykepleierinnen Skrevet 29. november 2023 #8 Del Skrevet 29. november 2023 Jeg syns ikke potetene ble gode etter å ha dampet pinnekjøttet på de, de ble for salte etter min smak. Så jeg har gått tilbake til å dampe potetene for seg. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamelia83 Skrevet 29. november 2023 #9 Del Skrevet 29. november 2023 Går fint å ha potetene i flere lag 👍 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #10 Del Skrevet 30. november 2023 Beholder dere skallet på potetene som ligger under pinnekjøttet? Anonymkode: dd53b...da8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #11 Del Skrevet 30. november 2023 Sykepleierinnen skrev (13 timer siden): Jeg syns ikke potetene ble gode etter å ha dampet pinnekjøttet på de, de ble for salte etter min smak. Så jeg har gått tilbake til å dampe potetene for seg. Dette. Jeg forstår ikke hvorfor trenden har blitt at alt tilbehør til pinnekjøtt OGSÅ skal smake pinnekjøtt?? Først begynner alle å ha masse fett fra pinnekjøttdampingen i kålrabistappen, og så fortsetter de med å dampe pinnekjøttet oppå potetene. Dermed oppnår man at alt på tallerkenen smaker først og fremst pinnekjøtt. For meg er det kontrastene mellom milde, melne mandelpoteter, kremet søt og litt bitter kålrabistappe med mye smør og en fløteskvett, OG salt pinnekjøtt som tilsammen blir et harmonisk hele. Pinnekjøtt er både fett, salt og med kraftig egensmak av speket lam, det er godt med mildt tilbehør til. Anonymkode: ee8df...ede 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #12 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Dette. Jeg forstår ikke hvorfor trenden har blitt at alt tilbehør til pinnekjøtt OGSÅ skal smake pinnekjøtt?? Først begynner alle å ha masse fett fra pinnekjøttdampingen i kålrabistappen, og så fortsetter de med å dampe pinnekjøttet oppå potetene. Dermed oppnår man at alt på tallerkenen smaker først og fremst pinnekjøtt. For meg er det kontrastene mellom milde, melne mandelpoteter, kremet søt og litt bitter kålrabistappe med mye smør og en fløteskvett, OG salt pinnekjøtt som tilsammen blir et harmonisk hele. Pinnekjøtt er både fett, salt og med kraftig egensmak av speket lam, det er godt med mildt tilbehør til. Anonymkode: ee8df...ede Men da lar du jo bare være å dampe potetene med pinnekjøttet, så kan vi som liker den smaken det gir potetene fortsette å gjøre det?🤷♀️ Anonymkode: 4fbcd...e86 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #13 Del Skrevet 30. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Men da lar du jo bare være å dampe potetene med pinnekjøttet, så kan vi som liker den smaken det gir potetene fortsette å gjøre det?🤷♀️ Anonymkode: 4fbcd...e86 Selvsagt! Men i en diskusjonstråd på et diskusjonsforum argumenterer jeg for hvorfor jeg mener det jeg gjør en bedre løsning, og hvorfor det motsatte er dårligere. Du står fritt til å liste opp argumenter for det motsatte. Dette kalles en debatt. Anonymkode: ee8df...ede 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snublefot62 Skrevet 30. november 2023 #14 Del Skrevet 30. november 2023 Men når man damper pinnekjøtet skal man jo ha vann under, og så får man fett i bunnen. Vil ikke det nederste laget av poteter da bli kokt i stede for dampet, og fettet fra kjøttet forsvinner i potetene? Jeg bare lurer Jeg pleier alltid å dampe poteter for seg selv, og pinnekjøtt for seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #15 Del Skrevet 30. november 2023 Blir ikke potetene helt gjennomtrukket av pinnekjøttfett da..? Det høres utrolig ekkelt ut, og vil gjerne så veldig uheldig ut på magen på oss som reagerer på fett (jeg skraper og skjærer vekk så mye fett jeg kan fra pinnekjøttet for å ikke få fett-diaré...) Anonymkode: 7ed02...cd0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elle Melle Skrevet 30. november 2023 #16 Del Skrevet 30. november 2023 Men trenger ikke pinnekjøtt mye lenger dampetid i gryten enn det potetene gjør? Vi damper kjøttet i saftkoker noe som tar lengre tid enn gryte (3-4 timer), så hvor lang tid tar egentlig pinnekjøtt i gryte? Jeg ble oppriktig nysgjerrig nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2023 #17 Del Skrevet 30. november 2023 Det blir kjempegodt! Og potetene tåler den lange koketida pga saltet og fettet. Må ha skallet på. Anonymkode: 6b46a...18c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå