Gå til innhold

Serveringssted bruker ikke hansker


Fremhevede innlegg

Skrevet (endret)

Var på et serveringssted, noen ansatte brukte hansker mens ikke andre. De som håndterte påsmurt brukte hansker,  de som håndterte boller brukte ikke hansker. De tok på frosne boller og la dem på ett brett med bare hender. Stekte boller ble også håntert uten hansker. En av ansatte som ikke brukte hansker hadde også ring på fingeren. Skal ikke alle bruke hansker uansett?  Observerte også at de er flinke på å bruke hansker når de rydder vekk fra bordene, noe som er forståelig, skulle bare ønske de tok like mye hensyn til hygiene andre veien. Ble litt forfjamset, sa ingenting, men kommer nok til å gjøre det neste gang. Dette er et av favorittstedene mine. 

Endret av Anonym2227
  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er mulig du har smitte-/bakteriefobi. Er helt vanlig å ikke bruke hansker slike steder. Det setter seg bakterier på hansker også..

Anonymkode: 9c9aa...8da

  • Liker 6
Skrevet

Det er helt vanlig å ikke bruke hansker. 

Anonymkode: e03e7...eea

  • Liker 4
Skrevet
Anonym2227 skrev (8 minutter siden):

Var på et serveringssted, noen ansatte brukte hansker mens ikke andre. De som håndterte påsmurt brukte hansker,  de som håndterte boller brukte ikke hansker. De tok på frosne boller og la dem på ett brett med bare hender. Stekte boller ble også håntert uten hansker. En av ansatte som ikke brukte hansker hadde også ring på fingeren. Skal ikke alle bruke hansker uansett?  Observerte også at de er flinke på å bruke hansker når de rydder vekk fra bordene, noe som er forståelig, skulle bare ønske de tok like mye hensyn til hygiene andre veien. Ble litt forfjamset, sa ingenting, men kommer nok til å gjøre det neste gang. Dette er et av favorittstedene mine. 

Nei. Det er ingen regel om å bruke hansker innen servering, det er opp til hver enkelt serveringssted. Ofte er det mer uhygienisk å bruke hansker, fordi det gir en falsk trygghet. Jobber på et bakeri, hvor vi har påsmurt i tillegg til fersk bakst hver dag, og jeg bruker hansker kun når jeg håndterer kjøtt som kylling og røkelaks. Til gjengjeld vasker jeg hender ofte, og nøye. 

Anonymkode: 08408...881

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nei. Det er ingen regel om å bruke hansker innen servering, det er opp til hver enkelt serveringssted. Ofte er det mer uhygienisk å bruke hansker, fordi det gir en falsk trygghet. Jobber på et bakeri, hvor vi har påsmurt i tillegg til fersk bakst hver dag, og jeg bruker hansker kun når jeg håndterer kjøtt som kylling og røkelaks. Til gjengjeld vasker jeg hender ofte, og nøye. 

Anonymkode: 08408...881

Takk! Da har jeg misforstått regler om hva som er påbudt og ikke. Men, ringer er vel ikke tillatt, ikke sant? 

Skrevet

Det mest hygieniske er å vaske hendene med vann og såpe før man håndterer mat, og er hva som er standarden på kjøkken. Hansker brukes om man f.eks har sår på hendene. 

Engangshansker brukes på noen serveringssteder fordi det er vanskelig å skulle vaske hendene hele tiden, mellom man f.eks tar imot penger og serverer mat. Men det er egentlig mindre hygienisk slik. Korrekt bruk av hansker forutsetter håndvask mellom bytte og at man bytter hansker like ofte som man ville vasket hendene. 

Ringer skal av, men giftering (glatt type) er generelt tilatt. 

    

 

  • Liker 1
Skrevet
Anonym2227 skrev (26 minutter siden):

Takk! Da har jeg misforstått regler om hva som er påbudt og ikke. Men, ringer er vel ikke tillatt, ikke sant? 

Nei, kun giftering. Gir ingen mening at giftering skal være tillatt, er like mye bakterier bak en giftering som en pyntering, men det er jo pga symbolikken i den. Jeg tar av giftering også, legger den i lomma når jeg holder på med mat. 

Anonymkode: 08408...881

Skrevet

Det med å bruke hansker er litt latterlig, det er ikke mer hygienisk enn bare hender. Hvis man da ikke vasker seg mellom hvert hanskeskift, så kan små hull i hansken gjør at man har bakterier på seg. Jeg stoler mer på serveringssteder uten hanskebruk. 

Anonymkode: 39e40...392

Skrevet

Å bruke hansker kan ofte føre til langt mer uhygeniske forhold, det skaper en falsk trygghet, både for den som bruker hanskerog for kunder. Det er ingenting som erstatter god håndvask, men vi tror eller oppfatter at med engang noen bruker hansker så er det bedre av en eller annen grunn. Hvor mange vasker hendene mellom hver gang de bytter hansker? Og hvor mange bytter hansker like ofte som de som vasker hendene ofte i slike bransjer? Selv setter jeg større pris på de som jeg ser vasker hendene ofte enn de som går med et eller to sett med hansker om dagen.

"Bruk av hansker

Hvis du bruker hansker når du lager mat, må du vaske hendene hver gang du bytter hansker. Hanskene må du bytte like ofte som du ville ha vasket hendene. Bruk av hansker erstatter ikke håndvask. Husk også at hanskene du bruker må være beregnet for kontakt med mat."

https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke/matservering/mathandtering-hygiene

 

  • Nyttig 1
Skrevet

Hos oss får ingen lov til å bruke hansker med mindre de har sår på hendene.

Hansker er en falsk trygghet, og i langt større grad smittebombe enn rene hender. Jeg har jobbet med hygiene på serveringssteder, og jeg unngår steder hvor det er utstrakt hanskebruk. Det vitner ofte om at man vil unngå hyppig og tilstrekkelig håndvask.

Det er ingen lover eller forskrift som nevner ring eller smykker, dette er noe som risikovurderes i den enkelte bedriften. Men normen i serveringsbransjen er at ringer skal av. Noen godtar glatt giftering. Men jeg vil heller at serveringspersonell skal ha ring enn klokke...

Anonymkode: 24e0b...adf

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...