AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #1 Del Skrevet 23. november 2023 Jeg har påført vannbåren varme inkludert i leie, men krysset for at strøm og oppvarming betales av leietakerne. Jeg har samme anlegg som leietakerne på vannbåren varme. Problemet er at når det bikker -7 grader greier ikke anlegget å holde mer enn 17-19 grader i rommet selv om jeg slår på maksimalt anbefalt varme i kjelen som varmer opp vannet. Da må jeg supplere med strøm i min leilighet. Anlegget har altså en anbefalt makstemperatur som ikke holder i kulde fordi huset er stort med lange rørsløyfer. Leietakerne vil at jeg skal skru opp anlegget mer, men jeg har konferert med rørlegger som har sagt at det ødelegger gulvene. Jeg har sjekket og det er ikke feil på anlegget, noe leietakerne argumenterer for ettersom mannen har en tante som har 24 grader med vannbåren varme hele året. Jeg oppfyller altså i prinsippet det jeg har skrevet om at jeg betaler vannbåren varme. Men det holder ikke som oppvarming alene. Er punktet med at strøm og oppvarming betales av leietakerne da nok til at jeg har oppfylt min del av kontrakten? Og hvordan løser jeg dette? Anonymkode: 62069...837 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #2 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Jeg har påført vannbåren varme inkludert i leie, men krysset for at strøm og oppvarming betales av leietakerne. Anonymkode: 62069...837 Slik jeg ser det har du sikret deg ved å krysse av for at strøm og oppvarming skal betales av leietaker. Du sørger for grunnvarme, komforttemperatur må de sørge for selv. Jeg ville ikke reagert på dette som leietaker. Anonymkode: 69e16...ebd 4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #3 Del Skrevet 23. november 2023 Ikke helt samme situasjon, men det er et sabla styr i blokka her hver vinter. Vi har vannbåren varme inkludert i fellesutgifter, og når det er skikkelig kaldt varmes det ikke til mer enn 17-18 grader i en god del av leilighetene. Selv er jeg av den oppfatning at det er helt innafor, og har en liten vifteovn som varmer resten så jeg får den temperaturen jeg vil ha inne hos meg. Anlegget varmer jo en god del, så det er ikke store ekstrautgiften, mesteparten av oppvarming er inkludert, bare ikke sydenvarme liksom. Mens mange synes det er helt uholdbart, og sender klage på klage fordi de ikke har 24 grader gjennom hele vinteren, og at det er for dårlig når varme skal være inkludert. Men jeg vet ikke hvem av oss som har rett da. Anonymkode: 36a5b...6ea 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #4 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (50 minutter siden): Ikke helt samme situasjon, men det er et sabla styr i blokka her hver vinter. Vi har vannbåren varme inkludert i fellesutgifter, og når det er skikkelig kaldt varmes det ikke til mer enn 17-18 grader i en god del av leilighetene. Selv er jeg av den oppfatning at det er helt innafor, og har en liten vifteovn som varmer resten så jeg får den temperaturen jeg vil ha inne hos meg. Anlegget varmer jo en god del, så det er ikke store ekstrautgiften, mesteparten av oppvarming er inkludert, bare ikke sydenvarme liksom. Mens mange synes det er helt uholdbart, og sender klage på klage fordi de ikke har 24 grader gjennom hele vinteren, og at det er for dårlig når varme skal være inkludert. Men jeg vet ikke hvem av oss som har rett da. Anonymkode: 36a5b...6ea Jeg tror det er et vanlig problem med lange rørsløyfer i vannbåren varme. Ikke som strøm og panelovner som bare kan guffes opp eller vedfyring som automatisk blir glohett. Det er nok lettere om folk er forberedt på hvordan vannbåren varme virker og ikke virker. Helsedirektoratet anbefaler 19-21 grader inne, så under 19 er for kaldt alene. Det er det ingen tvil om. Men over 22 grader er trolig for varmt for luftveiene med kunstig oppvarming selv om kroppen trives med det. Ikke lett dette med temperatur. Anonymkode: 62069...837 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå