Gå til innhold

Deres beste tilbehør til biff


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å lage biff i morgen, da antagelig ytrefilet (okse). Men jeg vet enda ikke hva jeg vil ha til.

Jeg har googlet og vet det er masse spennende tilbehør der ute. Men vil gjerne høre hva som er deres beste tilbehør til biff.

Ser for meg at jeg vil gjøre det litt enkelt siden en god biff nesten kan gjøres alene. Men vil ha poteter i en eller annen variant og en form for grønnsakstilbehør. 

Saus blir rødvinsaus.

Anonymkode: 39be5...22f

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1728154-deres-beste-tilbeh%C3%B8r-til-biff/
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (29 minutter siden):

Hasselbakt potet.

Anonymkode: a14f5...44f

Hasselbackpotet, heter det ;)

Til en god biff liker jeg å ha stekt sopp, stekt tomat og stekt grønn asparges. Jeg behøver ikke potet, men ja, hasselbackpotet kan være godt ved siden av.

Alternativt stekt sopp, stekt tomat og dampede aspargesbønner. 

 

  • Liker 5
AnonymBruker skrev (41 minutter siden):

Jeg tenkte å lage biff i morgen, da antagelig ytrefilet (okse). Men jeg vet enda ikke hva jeg vil ha til.

Jeg har googlet og vet det er masse spennende tilbehør der ute. Men vil gjerne høre hva som er deres beste tilbehør til biff.

Ser for meg at jeg vil gjøre det litt enkelt siden en god biff nesten kan gjøres alene. Men vil ha poteter i en eller annen variant og en form for grønnsakstilbehør. 

Saus blir rødvinsaus.

Anonymkode: 39be5...22f

Pleier å variere litt mellom 

Fløtegratinerte poteter, røsti eller hasselback.

Asparges, salat, sopp og løk (med massasje smør)

Og

Peppersaus, rødvinssaus eller bearnaise

Anonymkode: 0bc63...7a6

Annonse

Aspargesen i butikkene nå i november er ikke noe særlig - den er i sesong om våren. Det er imidlertid ganske fin brokkolini å få tak i, og de kan også surres i bacon: https://kalejunkie.com/bacon-wrapped-broccolini/

De beste ovnsbakte tomatene til biff synes jeg ellers er disse: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/semi-dried-tomatoes Anbefales på det sterkeste dersom du ikke har prøvd det før!

Noe annet som er veldig godt i sammenhengen er saltbakt sjalottløk eller rødløk: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/saltbakt-sjalottlok/ Jeg hadde det til hjortefilet i helgen - mild, søt løksmak, perfekt til rosastekt rødt kjøtt, og superenkelt å lage (lager seg selv i ovnen, som tomatene).

Anonymkode: 0918d...7f9

  • Liker 4
  • Nyttig 1

Jeg har masse forskjellig favoritt tilbehør. Men tilbehøret må passe sammen.
 

Sopp i en eller annen form, gjerne kremet soppstuing med løk og hvitløk, dampet brokkoli/brokkolini og ovnsbakte poteter. Eventuelt saltkokte småpoteter. Om jeg bruker stekt sopp eller bakt sopp istedenfor kremet sopp, er det godt med en saus til. For eksempel hjemmelagd bearnaise eller rødvinssaus. 
 

Syltet rødløk, bakte tomater og hvitløk og masse urter. Gjerne en pesto av ulike urter og store flak med parmesan over. Saltkokte småpoteter.

  • Liker 1

Jeg spiser en del biff, har vært min lørdags singelmiddag lenge å bare kjøpe meg en digg indrefilet.

Og er så kjedelig at jeg har samme hver gang nesten 😅

Hasselbackpoteter og grønne bønner dampet med smør og hvitløk, kanskje noe sjalottløk og parmesan.

Varierer med saus, rødvinssaus, peppersaus, bernaise sjy eller kryddersmør. Men tilbehøret er litt sånn bankers her :)

Har aldri likt varme tomater, men det er jo bare meg da :)

Sopp er jo dritgodt til også da.

Anonymkode: f16c4...db1

Annonse

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Aspargesen i butikkene nå i november er ikke noe særlig - den er i sesong om våren. Det er imidlertid ganske fin brokkolini å få tak i, og de kan også surres i bacon: https://kalejunkie.com/bacon-wrapped-broccolini/

De beste ovnsbakte tomatene til biff synes jeg ellers er disse: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/semi-dried-tomatoes Anbefales på det sterkeste dersom du ikke har prøvd det før!

Noe annet som er veldig godt i sammenhengen er saltbakt sjalottløk eller rødløk: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/saltbakt-sjalottlok/ Jeg hadde det til hjortefilet i helgen - mild, søt løksmak, perfekt til rosastekt rødt kjøtt, og superenkelt å lage (lager seg selv i ovnen, som tomatene).

Anonymkode: 0918d...7f9

De halvtørkede tomatene... pleier du å legge de på glass i olje, eller bruker du de der og da? Jeg ser de ikke har lang holdbarhet i kjøleskapet på olje, og vil også tro de blir vel oljete når de skal spises? De så veldig gode ut:)

visp skrev (28 minutter siden):

De halvtørkede tomatene... pleier du å legge de på glass i olje, eller bruker du de der og da? Jeg ser de ikke har lang holdbarhet i kjøleskapet på olje, og vil også tro de blir vel oljete når de skal spises? De så veldig gode ut:)

Nei, jeg pleier bare å spise dem i løpet av tre dagers tid. :) Men de kan legges på olje i steriliserte glass og oppbevares kaldt over tid også hvis man ønsker det.

De kan brukes til mye forskjellig - jeg hakker dem feks og bruker i stedet for tomatpuré i sauser og gryter. De får en nydelig konsentrert tomatsmak, selv når de lages av tomater som ikke er så gode i utgangspunktet, og så er de passe myke å spise (mye mer behagelig konsistens og smak enn soltørkede tomater). Man kan også ha litt sukker eller melis på tomatene før de går i ovnen hvis de er veldig sure.

Anonymkode: 0918d...7f9

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Nei, jeg pleier bare å spise dem i løpet av tre dagers tid. :) Men de kan legges på olje i steriliserte glass og oppbevares kaldt over tid også hvis man ønsker det.

De kan brukes til mye forskjellig - jeg hakker dem feks og bruker i stedet for tomatpuré i sauser og gryter. De får en nydelig konsentrert tomatsmak, selv når de lages av tomater som ikke er så gode i utgangspunktet, og så er de passe myke å spise (mye mer behagelig konsistens og smak enn soltørkede tomater). Man kan også ha litt sukker eller melis på tomatene før de går i ovnen hvis de er veldig sure.

Anonymkode: 0918d...7f9

Dette skal prøves! Tusen takk:)

  • Liker 1

Jeg synes nudler (kanskje ris)  og div. wok-grønnsaker er veldig godt (evt. kun salat).  Om man skal være litt mer "a4" - så er vel soppstuing, azzbørgers, brokkoli, og stekt/glasert løk det jeg går for. (dvs. om jeg skal ha pottitt og saus tæll) 

Endret av AnonymBruker 42

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...