AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #1 Skrevet 14. november 2023 Ja, smaker du forskjell på Tine meierismør, Røros smør, Kviteseidsmør, osv? Jeg skal kjøpe smør til julebakst og vurderer f.eks. Røros smør kan være verdt de ekstra kronene 😊 Anonymkode: e1982...470
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #2 Skrevet 14. november 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Ja, smaker du forskjell på Tine meierismør, Røros smør, Kviteseidsmør, osv? Jeg skal kjøpe smør til julebakst og vurderer f.eks. Røros smør kan være verdt de ekstra kronene 😊 Anonymkode: e1982...470 Til bakst? Neppe. Tviler vel egentlig ellers også. Anonymkode: c5c6d...9e6 5
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #3 Skrevet 14. november 2023 Absolutt. Kviteseid. 😍 Anonymkode: 44de1...eb9 2 2
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #4 Skrevet 14. november 2023 Det er stor forskjell på vanlig Tine Meierismør og Rørossmør - sistnevnte er mer syrlig (fordi det laget av rømme), og betraktelig saltere. Dermed ville jeg ikke brukt det til bakst tror jeg (men det er nydelig i smørsaus til fisk). Anonymkode: 70437...f4a 10
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #5 Skrevet 14. november 2023 I rå form ja. I bakst neppe. Anonymkode: 8fbaa...7b5 8
Artmo3 Skrevet 14. november 2023 #6 Skrevet 14. november 2023 Rørossmør og Kviteseidsmør er laget av rømme, vanlig meierismør er laget av fløte, så to forskjellige produkter, og definitivt forskjellig smak. Selv foretrekker jeg Rørossmør, men kjøper det ikke så ofte pga pris 3
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #7 Skrevet 14. november 2023 Absolutt ikke Anonymkode: e1d7d...dee
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #8 Skrevet 14. november 2023 Smaker klart forskjell, foretrekker Kviteseid. Til bakst blir det margarin, da halvparten av familien ikke liker bakst med smør, og vi andre smaker ikke forskjell. Anonymkode: d8ee1...890 1
Sofakona Skrevet 14. november 2023 #9 Skrevet 14. november 2023 Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der
Mandagsunge Skrevet 14. november 2023 #10 Skrevet 14. november 2023 Smaker det på brødet, men tviler på at det gjer nokon stor forskjell i bakst. 2
AnonymBruker Skrevet 14. november 2023 #11 Skrevet 14. november 2023 Sofakona skrev (1 minutt siden): Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der Og hva er vanlig smør? Anonymkode: 041d4...ea2 7
I Grosny Skrevet 14. november 2023 #12 Skrevet 14. november 2023 AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Ja, smaker du forskjell på Tine meierismør, Røros smør, Kviteseidsmør, osv? Jeg skal kjøpe smør til julebakst og vurderer f.eks. Røros smør kan være verdt de ekstra kronene 😊 Anonymkode: e1982...470 Det er stor forskjell på Tine meierismør og Røros smør. Jeg synes Røros har litt for mye smak og foretrekker Tine.
-jk- Skrevet 14. november 2023 #13 Skrevet 14. november 2023 Sofakona skrev (7 minutter siden): Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der Jeg er veldig glad i grøt, men det beste "smørøyet" jeg får i grøten er faktisk fra Soft Flora lettmargarin Og jeg er ellers ganske nøye på grøt, risengrynsgrøten koker i ca. 1,5 time og til havregrynsgrøt bruker jeg bare posen med store havregryn, som tar nærmere en halv time å koke skikkelig.
Stoltskeiv Skrevet 14. november 2023 #14 Skrevet 14. november 2023 Nope. Smaker ikke forskjell, men merker gjærbaksten blir luftigere med meierismør enn melange
AnonymBruker Skrevet 15. november 2023 #15 Skrevet 15. november 2023 13 hours ago, Sofakona said: Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der Vanlig smør? Smør er pr definisjon meierismør altså. Du kjerner fløte, og får smør, det gjelder alt smør. Anonymkode: 44de1...eb9 5 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2023 #16 Skrevet 15. november 2023 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Vanlig smør? Smør er pr definisjon meierismør altså. Du kjerner fløte, og får smør, det gjelder alt smør. Anonymkode: 44de1...eb9 Litt pirk, men man kan også kjerne rømme og få smør. Nå er riktignok rømme syrnet fløte, så i bunn og grunn er det jo fløte... Anonymkode: 870e9...92a 3
AnonymBruker Skrevet 15. november 2023 #17 Skrevet 15. november 2023 Sofakona skrev (14 timer siden): Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der Meierismør er vanlig smør Anonymkode: 588f6...c65 4
Brunhilde Skrevet 15. november 2023 #18 Skrevet 15. november 2023 Sofakona skrev (15 timer siden): Grøt.. meierismør hele veien... ikke vanlig smør der AnonymBruker skrev (15 timer siden): Og hva er vanlig smør? Anonymkode: 041d4...ea2 Jeg stusset også litt på dette? Hva er uvanlig smør? 2
AnonymBruker Skrevet 15. november 2023 #19 Skrevet 15. november 2023 1 hour ago, AnonymBruker said: Litt pirk, men man kan også kjerne rømme og få smør. Nå er riktignok rømme syrnet fløte, så i bunn og grunn er det jo fløte... Anonymkode: 870e9...92a Ja for rømmen er jo laget av fløte. Derfor jeg valgte å skrive det slik. Anonymkode: 44de1...eb9
Tusjpenn Skrevet 15. november 2023 #20 Skrevet 15. november 2023 Ja, absolutt. Du ser forskjell på fargen også. Smør fra gressfora økologiske kuer er mye gulere enn Tine sitt. I Norge er Røros sitt best på smak synes jeg. 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå