AnonymBruker Skrevet 13. desember 2023 #121 Del Skrevet 13. desember 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Er ikke gluten i havre. Det kan være spor av gluten i havre, men havre i seg selv er glutenfritt. Anonymkode: fd1b9...97e Ja , håper at all havremelk er garantert glutenfri! Anonymkode: 0f144...b47 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2023 #122 Del Skrevet 14. desember 2023 missbluebird skrev (På 13.12.2023 den 8.45): Norge er i toppen på verdensbasis på å drikke melk og vi er også i toppen av benskjørhet/osteoporose. Kanskje det er en sammenheng i mellom dem. Vi har mye beinskjørhet i Norge på tross av høyt melkeinntak, ikke på grunn av. Sammenheng mellom melk og benskjørhet er det jo når man ser det på statistikker, men det betyr ikke at det er en årsakssammenheng. Det er en sammenheng mellom antall filmer Nicholas Cage spilte i og drukningsulykker i basseng... Men er det en årsakssammenheng? Beinskjørhet er vanligere i land med lite sol. D-vitamin trengs for å ta opp kalsium. Vi trenger mer d-vitamin, ikke mindre kalsium, som du antyder. Og du, veganere brekker ben ca 50% oftere enn altetere, og de har lavere beinmasse og lavere beintetthet. Så det er nok ikke dumt å få i seg kalsium fra meieriprodukter. Men man bør også være ute i sola, gjerne litt uten solkrem. Solkrem hindrer ikke bare solbrenthet, men det hindrer også kroppen fra å få nok sol til å lage d-vitamin. Anonymkode: 5458a...80d 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2023 #123 Del Skrevet 15. desember 2023 13 hours ago, AnonymBruker said: Vi har mye beinskjørhet i Norge på tross av høyt melkeinntak, ikke på grunn av. Sammenheng mellom melk og benskjørhet er det jo når man ser det på statistikker, men det betyr ikke at det er en årsakssammenheng. Det er en sammenheng mellom antall filmer Nicholas Cage spilte i og drukningsulykker i basseng... Men er det en årsakssammenheng? Beinskjørhet er vanligere i land med lite sol. D-vitamin trengs for å ta opp kalsium. Vi trenger mer d-vitamin, ikke mindre kalsium, som du antyder. Og du, veganere brekker ben ca 50% oftere enn altetere, og de har lavere beinmasse og lavere beintetthet. Så det er nok ikke dumt å få i seg kalsium fra meieriprodukter. Men man bør også være ute i sola, gjerne litt uten solkrem. Solkrem hindrer ikke bare solbrenthet, men det hindrer også kroppen fra å få nok sol til å lage d-vitamin. Anonymkode: 5458a...80d Nettopp! Jeg var også blind da jeg var i vegan-bobla mi, og ville ikke se helheten med at det faktisk er mangel på d vitamin (og k2) som er årsaken til hvorfor vi har så mye benskjørhet. Kalsium fra melkeprodukter (særlig ost) har også høy biotilgjengelighet, dvs kroppen tar opp og klarer å bruke næringsstoffene. Kalsium fra plantemat taes derimot dårlig opp pga antinæringsstoffer som hemmer absorpsjon. Men fordi man tror at blodprøver faktisk gir et reellt bilde av mineraler i kroppen, så tror mange veganere at alt er ok. Jeg tar fortsatt høye doser med kalsium for å reparere etter alle årene med kalisum kun fra planter - til tross for rikelig inntak med de "beste" kildene. Anonymkode: 4a64e...7c3 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #124 Del Skrevet 24. desember 2023 Er det best med havre eller soyamelk i risengrynsgrøt? Anonymkode: 0f144...b47 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2023 #125 Del Skrevet 24. desember 2023 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Er det best med havre eller soyamelk i risengrynsgrøt? Anonymkode: 0f144...b47 Jeg bruker soya og kokosmelk. Blandingsforhold 6/4 Anonymkode: fc76e...d80 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kanino Skrevet 24. desember 2023 #126 Del Skrevet 24. desember 2023 Sitronterte skrev (På 10.11.2023 den 3.23): Jeg har begynt med havredrikke. Både som vaniljedrikke, sjokoladedrikke og vanlig melk til matlaging. Jeg begynte med dette i bunn og grunn fordi jeg aldri drikker vanlig melk. Og melken jeg har kjøpt har kun vært pga matlaging. Men det som har skjedd er jo at melken har gått ut på dato. Så ofte har jeg kastet ut en liter med melk per mnd. For å unngå dette, har jeg gått over til Havremelk. Den har lenger holdbarhetsdato. Dessuten har jeg merket at magen min er bedre når jeg bruker den i forskjellige sauser osv. Jeg løper ikke på do i det hele tatt, som jeg har gjort når jeg har drukket vanlig melk. Det er genialt på den måten. I tilegg har jeg kjøpt en del sjokolademelk og vannilje. Dette drikker jeg, et glass eller to per dag. Det smaker vidunderlig. Og det er kalsium i det, som vanlig melk har. Mettet fett er det veldig lite av i melkene. Jeg vil med dette innlegget anbefale disse melkeproduktene. Jeg bruker dem i pannekakerøre, i lasagne og alt som du normalt bruker kumelk til. Det finnes også kremfløte som du kan vispe til kaker osv. Det er noe dyrere, men i mitt tilfelle så blir det ikke så mye dyrere av den grunn at jeg ikke kaster det slik som jeg gjorde med vanlig melk. Anbefales sterkt. Hva var spørsmålet ditt ? ☺️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 24. desember 2023 #127 Del Skrevet 24. desember 2023 Magen min er mye bedre uten melkeprodukter også, og uten egg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Borgersen Skrevet 2. mars #128 Del Skrevet 2. mars Har fått hull i tennene av å bruke havremelken Oatly i et års tid. Har gått tilbake til melk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå