Fiske Skrevet 9. november 2023 #1 Skrevet 9. november 2023 Vi lager nesten all mat fra bunn, det meste av ingredienser kommer også fra hage/gård/natur. Både jeg og barna har mye autoimmune sykdommer, og vi har funnet ut at vi holder oss friskere ved å unngå ultraprossesert mat, mat med sprøytemidler, e-stoffer osv. Vi kjøper litt ferdig pålegg, og ting som mel og melk i butikk. Nå har minsten fått påvist cøliaki (og ett søsken skal utredes pga misstanke om det samme). Baker alt selv, men med spelt (brød, pizza osv lages fra bunn). Nå må spelten byttes ut. Dette er litt nytt territorie for meg, og jeg ønsker tips. Halvferdige «glutenfrie melblandinger» er ikke aktuelt for oss, og når jeg googler glutenfrie brødoppskrifter virker det til at 90% baserer seg på å bruke disse melblandingene. Ønsker gjerne tips om brød, pizzabunn, lapper/sveler, pannekaker o.l. Generelt tips om hvordan bake glutenfritt fra bunn 🙂 Og gjerne også tips om andre «matpakkealternativ». Gutten det gjelder elsker heldigvis både havregryn og havregrøt (bruker glutenfrie gryn)! Men det blir litt ensformig og upraktisk «på farten».
Belima Skrevet 10. november 2023 #2 Skrevet 10. november 2023 https://meny.no/tema/matvareallergi/glutenfri/glutenfri-melblanding/ Det er flere oppskrifter på nettet, her er en av dem. https://www.idun.no/oppskrift/glutenfritt-brod-med-havre/
Brunhilde Skrevet 11. november 2023 #3 Skrevet 11. november 2023 Pappa uten gluten har mange oppskrifter, kanskje du kan finne tips og inspirasjon der?
AnonymBruker Skrevet 11. november 2023 #4 Skrevet 11. november 2023 Fra en som utviklet glutenintoleranse i voksen alder: Bytt til et kosthold som er naturlig glutenfri i stedet for å basere kostholdet på dårlige og dyre erstatningsprodukter. Anonymkode: 0301a...44d
AnonymBruker Skrevet 11. november 2023 #5 Skrevet 11. november 2023 Syns bloggen glutenfrihet har mye godt, og også gode forklaringer på bakeprosessen. Fiberhusk er nødvendig for meg når jeg ikke bruker ferdigblandinger. Anonymkode: 1a07e...53a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå