Gå til innhold

Hva slags bakst/småkakerlager dere til jul?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

 Trenger inspirasjon😊 Overskriften ble litt rar, for innlegget ble plutselig bare lagt ut før jeg var ferdig😅

Endret av Kinder
Innlegget ble litt for raskt lagt ut
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg skal lage brune pinner 🧡

Anonymkode: 127c2...1a1

  • Hjerte 1
Skrevet

Må ha kokosmakroner, havremakroner, smultringer og krumkaker. Pleier også ha pepperkaker og pepperkakehus.  Noen i familien vil ha delfiakake, risboller og Rocky roads, og ordner det. Vi pleier å prøve ut nye kaker hvert år, og koser oss med en familiebakedag med utvalg av småkaker ok hjemmelaget konfekt.

Anonymkode: 99a88...f28

  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Må ha kokosmakroner, havremakroner, smultringer og krumkaker. Pleier også ha pepperkaker og pepperkakehus.  Noen i familien vil ha delfiakake, risboller og Rocky roads, og ordner det. Vi pleier å prøve ut nye kaker hvert år, og koser oss med en familiebakedag med utvalg av småkaker ok hjemmelaget konfekt.

Anonymkode: 99a88...f28

Hjemmelagd smultringer høres helt fantastisk godt ut😍 Litt usikker på om jeg tørr å kaste meg ut på noe sånt, men hadde vært gøy å prøvd.

Skrevet

Sjakkruter, havreflarn, pikekyss(marengs)

Anonymkode: eab75...de6

  • Hjerte 1
Skrevet

Alt er vegansk.

Kokosmakroner
Havreflarn
Sandnøtter
Kardemomme pinner  
Fylte bringebærhjerter  
Risboller

 

Anonymkode: 84da1...bbf

  • Hjerte 3
Skrevet

Vi lager mange forskjellige typer julebakst og småkaker til jul: pepperkaker, krumkaker, serinakaker, kokosmakroner og berlinerkranser.🎄🍪

Anonymkode: ba821...ab3

  • Hjerte 1
Skrevet

Noe bakst er fast hver jul og noe varierer vi litt. Faste småkaker er pepperkaker (og pepperkakelandsby), shortbread, kransekake(-stenger), strull (litt som krumkaker, bare mye bedre) og bordstabelbakkels. I tillegg lager vi gjerne kokosmakroner, brune pinner, marengs, risboller, havreflarn eller noe annet ut fra hva vi har lyst på. 

 

  • Hjerte 1
Skrevet

Så morsomt, satt akkurat å vurderte og lage en slik tråd 😅 Her skal jeg følge med!

Noen som har tips til julekaker som kan fryses? Så kan man fordele bakingen litt utover. 

Jeg bruker vanligvis å lage lyse kakemenn og kjøpe pepperkaker, men i år har jeg lyst til å prøve meg på litt flere slag. Har ikke noe fancy utstyr så må være noe enkelt. 

Del gjerne gode oppskrifter om noen har!

  • Hjerte 1
Skrevet

De aller fleste av de vanlige julesmåkakene har lang holdbarhet. Oppbevar dem i tett kakeboks et kjølig sted så varer de i ukevis. Alt av gjærbakst (julekake, lussekatter, smultringer) kan fryses. Delfiakake, risboller, lefser og Sara Bernard kan fryses. Kransekake/kransekakestenger bør faktisk fryses siden de blir seigere etter en runde i fryseren. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg baker ikke så mye lenger, men det blir som regel noen serinakaker og krumkaker. Kanskje en sort eller to i tillegg hvis jeg plutselig får lyst til å bake mer.

Jeg lager litt julegodter i stedet for småkaker som rocky road og peppermynter.

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg håper jeg klarer å få laget en batch med serinakaker, for de er så gode. Og pepperkaker må jeg ha, for det lukter så godt i huset når man lager det.

Anonymkode: de33a...a6e

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg pleier å bake pepperkaker, serinakaker, havreflarn og delfiakake. I tillegg lager jeg gjerne et par sorter konfekt hvis tiden strekker til. Pepperkaker baker hele familien sammen. Er så koselig🥰Nå kom julestemningen her🎄

  • Hjerte 1
Skrevet

Er vokst opp med sju slag + enda flere, men er nesten ikke vits i å bake lenger. Med ett hjemmeboende barn og ingen mann er vi bare to i hus. Reiser til familie julaften og et par dager. I romjula/nyttår treffer vi venner, men blir kanskje to-tre besøk, litt kaloribevisste folk som kanskje tar én kake (har jo gjerne noe sjokolade e l + at de har fått mat). Tenåringen spiser heller godteri/sjokolade, og jeg kan jo ikke sitte og spise alt selv… Heldigvis er jeg ikke så ung at jeg avslutter jula og begynner på fastekur andre juledag, men likevel…

Hvem spiser alt dere baker? Har alle så store familier?

Anonymkode: 9646b...a3a

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

sånn sjakkrutete julekjeks er skikkelig gode, lager dem hver jul🥰

Anonymkode: 676af...122

  • Hjerte 1
Skrevet

Baker hvite kakemenner og pepperkaker, gjerne også en julekake.

Ellers varierer det litt, har bakt Snickerdoodles, kanelkjeks, havreflarn osv og lager både karameller, fugde og marshmallows.

også lager jeg brente mandler hvert år, 

Anonymkode: 39e11...822

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg har kuttet ut å bake de tørre julekakene, for de ble aldri spist hjemme hos oss. 

Nå baker jeg bare det jeg vet blir spist

Gule bomber
Kransekakestenger
Sjokoladeboller/risboller
Julekake
Mintkule med sjokolade

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

Pepperkaker
Sirupsnipper
Sandnøtter
Berlinerkranser
Kokosmakroner
Kransekake
Krumkaker

Jeg elsker både å bake og å spise "tørre småkaker" som folk kaller dem ;) Dessverre er ikke resten av slekten like ivrig på selve spisingen, så jeg nøyer meg med å lage små porsjoner av hver sort. 

Anonymkode: 6b985...4e3

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Skrevet
  • Havremakroner
  • Krumkaker
  • Dansk kransekage (av skålede mandler, er lysere og smaker mer marsipan)

I tillegg lager jeg en fruktkake av ferske dadler og valnøtter (som også er god til Stilton), og som fryses ned.

Jeg trodde i mange år at det ikke ble jul uten pepperkakebakst, men er kommet til at det er krumkakene jeg må ha for at det skal bli jul for meg. Pepperkaker er mye bry, og det er relativt enkelt å få kjøpt gode varianter. Men småkakebakst hører så definitivt fremdeles julen til for min del - det var den viktigste delen av juleforberedelsene i min barndom.

Anonymkode: 56a66...167

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Er vokst opp med sju slag + enda flere, men er nesten ikke vits i å bake lenger. Med ett hjemmeboende barn og ingen mann er vi bare to i hus. Reiser til familie julaften og et par dager. I romjula/nyttår treffer vi venner, men blir kanskje to-tre besøk, litt kaloribevisste folk som kanskje tar én kake (har jo gjerne noe sjokolade e l + at de har fått mat). Tenåringen spiser heller godteri/sjokolade, og jeg kan jo ikke sitte og spise alt selv… Heldigvis er jeg ikke så ung at jeg avslutter jula og begynner på fastekur andre juledag, men likevel…

Hvem spiser alt dere baker? Har alle så store familier?

Anonymkode: 9646b...a3a

Er selv i ganske lik situasjon som deg, men tenker jeg skal lage mindre porsjoner. Fikk veldig lyst til å lage smultringer, men da lager jeg vel sikkert ikke mer enn rundt 10-15 stykk. Tipper tenåringen vil like det, også har jeg noen ekstra i tilfelle det kommer innom besøk. Om noen har en god oppskrift på smultringer, så del gjerne😊

Og kokosmakroner må jeg nesten lage, og da kan jeg lage halv porsjon. Har en del venner som ikke tåler gluten, så da er kokosmakroner perfekt å servere😊 Kom på at jeg har sett en oppskrift der de var dyppet i hakket sjokolade og hakket pistasjnøtter, så tenker at jeg skal prøve det i år (iallfall på noen av dem). Kanskje jeg skal prøve med litt revet appelsin eller sitronskall i røra også. 

Fikk også lyst til å lage krumkaker nå, gjerne i skålform. Jeg syns det er godt tilbehør til både is og kremer, så det kan fort bli spist opp til julens desserter. Men blir vel maks halv porsjon der også.  
 

7 slag blir det ikke, men godt mulig jeg blir inspirert til å lage noen fler sorter☺️

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...