Gå til innhold

Tandoori kylling


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en god oppskrift på Tandoori kylling ?

Har funnet en del på nettet, men det hadde vært fint å kunne lage en som noen kan gå god for. ;)

Skrevet

Tandoorikylling (4-6 pers.)

6 kyllinglår

⅔ dl sitronsaft

½ hakket løk

4 hvitløksfedd

1 ss revet ingefær

3 ts korianderfrø

1 ss spisskummenfrø

1 ss sitronsaft

1 ts salt

¼ ts paprikapulver

1 knivsodd chilipulver

2,5 dl yoghurt naturell

rød konditorfarge

Ta skinnet av kyllingen og pensle med sitronsaft. La marineres 30 minutter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, koriander, spisskummen, sitronsaft og salt i kjøkkenmaskin. Tilsett paprika, chilipulver og yoghurt. Farg blandingen dyp rød med konditorfarge. Legg kyllingstykkene i stor lav form. Dekk med yoghurtblandingen, legg på plast og la marineres over natten. Legg kyllingstykkene på rist og stek ved 180 grader i 45 minutter.

Skrevet

du kan jo også bruke en toropose som basis til gryte og tilsette kylling og diverse grønnsaker og koke litt ris til?

Skrevet

Hvilke grønnsaker passer til ?

Skrevet

Jeg serverer vanligvis ikke grønnsaker til dette, bare naanbrød, pilaffris og raita. På indiske restauranter får man gjerne en tallerken med rå grønnsaker (reddiker, gulrot, agurk, neper) ved siden av, det er frisk og godt og avkjølende om maten er litt sterk. Men du kan jo selvsagt ha grønnsaker i, f.eks. løk, paprika, squash, aubergine, kikerter o.l.

Skrevet

da jeg var i India var det lite grønnsaker til men agurk smaker også godt til, i tillegg til de Arkana nevnte

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...