Gjest Gjest Skrevet 27. januar 2006 #1 Skrevet 27. januar 2006 Jeg har så mye egg. Og det er jo leit å kaste de. Noen som har noen oppskrifter som krever mye egg? Har to barn, så kaker er en hit!
Frøken Labb Skrevet 27. januar 2006 #2 Skrevet 27. januar 2006 (endret) Hva med ostesuffle? 6 porsj: 3 1/4 dl melk 50 g smør 3 ss hvetemel 6 egg 2 1/2 - 3 dl revet ost 1 ss maisenna 1/4 - 1/2 krm kajennepepper 1 - 2krm revet muskattnøtt 2 eggehviter 1 krm salt Kok opp melk. Smelt smør i en kjee, tilsett melet, rør godt og la det surre. Ta kjelen av varmen. Hell i all den kokende melken og rør kraftig. Ta blandingen koke i et par minutter. Avkjøl sasuen litt. Skill eggene. Rør i eggeplommene en av gangen. Tilsett ost og maisenna og smak til med kajennepepper og muskat. Stivpisk eggehvitene sammen med saltet. Bland eggehvitene og sufflerøren. Ildfastform som rommer 1,8 liter Nederste rile ved 175 grader i 40 - 50 minutter. Helt nyyyydelig. De eggehvitene til overs kan dere bruke til eggerøre til frokost i morgen. Jeg bruker ofte å bruke alle eggehvitene i røra, da blir suffleen stooor og saftig. Salat og brød til er godt. Endret 27. januar 2006 av heldigemeg
Arkana Skrevet 27. januar 2006 #4 Skrevet 27. januar 2006 Stor eplekake 600 g mykt smør 600 g sukker 600 g hvetemel 4-5 ts bakepulver 10 egg 10 ss kaldt vann 10 epler sukker, kanel og hakkede mandler Rør smør og sukker lyst og lett. Bland inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres i til slutt. Hell røren i en stor langpanne. Legg over eplebåter og dryss på sukker, kanel og hakkede mandler. Stek ved 180 grader, på nederste rille i 35-40 minutter. Brownies 400 g mørk sjokolade 340 g smør 8 dl sukker 8 egg 4 ts vaniljesukker 5 dl hvetemel Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 55 minutter. Langpannesjokoladekake 9 egg 1 kg sukker 6 dl hvetemel 1 ts salt 10-12 ss kakao 300 g smeltet smør 1 plate hakket sjokolade 1 boks hakkede valnøtter Visp egg og sukker til eggedosis, rør inn det tørre, smøret, nøtter og sjokolade. Hell i en stor bakepapirkledt langpanne og stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Egner seg godt til frysing.
smile Skrevet 27. januar 2006 #5 Skrevet 27. januar 2006 pai med omelett og skinke++ egg holder seg mye lengre enn hva som står på holdbarhetsdatoen bare de er i kjøleskap!
Arkana Skrevet 27. januar 2006 #7 Skrevet 27. januar 2006 pikekyss ← Evt en pavlova (marengskake). Og med alle eggeplommene som blir til overs kan du lage hjemmelaget iskrem.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå