Pasha Skrevet 26. januar 2006 #1 Skrevet 26. januar 2006 Tenkte at vi skulle bli litt mer økonomiske med hensyn til mat og derfor begynne å sette maxgrenser for hvor mye middagen skal koste. Så dersom dere deler kostnadene for ingridiensene til middagen og deler på antall personer.. hvor mye er det da per person. Eks. Spaggheti med kjøttsaus. En halv pakke spagghetti. 5 kr 1 pakke kjøttdeig 40 kr 45/2 = 22,5 kr per person. Ikke så ille det. Regner ikke med sånne ingridnser man har i skapet hele tiden (som tomatpurre til sausen over) Noen tips noen?
*Ariel* Skrevet 27. januar 2006 #2 Skrevet 27. januar 2006 Fiskegrateng på Rema til 10 kr pakken + poteter og gulrøtter, grisebillig Men vi kjøper kjøttdeigsnabber på Rema til 18 kr for 400 gr.
abelille Skrevet 27. januar 2006 #3 Skrevet 27. januar 2006 Lapskaus er også ganske billig. Masse grønnsaker, en pølse eller to. Lager man mye er det greit å fryse i posjonspakker. Ellers er jo både pastasaus og onkel ben's saus rimelig. Sammen med ris og pasta. Kan gjerne kombineres med en ferdiggrillet kylling (dersom du kan være litt gnien på kjøttet kan du få kyllingen til å vare til to måltider). Fiskekaker på brødskive er enkelt og billig. Mener å huske at pytt i panne-posene ikke er så dyre heller. Varme opp det sammen med et speilegg. Fiskepinner og pommesfrites er jo en klassiker, sannsynligvis ikke uten grunn. Dersom du har fryseplass kan det lønne seg å følge litt med på tilbudene rundt omkring, og kjøpe inn litt stort. Men husk å bare kjøpe ting dere faktisk liker og kommer til å spise.
Cilla Skrevet 27. januar 2006 #4 Skrevet 27. januar 2006 Men husk å bare kjøpe ting dere faktisk liker og kommer til å spise. ← Sant så sant. Og må gjenta: Hjelper ikke å hamstre full fryseren hvis det bare blir liggende.
Cilla Skrevet 27. januar 2006 #5 Skrevet 27. januar 2006 Vi "koster" på oss God gammeldags fiskegrateng istedet for den til 10 kroner. Ofte har de denne til ca 20 kroner. Med poteter og gulerøtter har vi som en familie på 2 voksne og ett lite barn middag til ca 25 kroner. Gryterettpose: ca 20 kroner Kjøttdeig: ca 20 kroner Hive oppi litt mer ris/pasta og rester jeg har stående i kjøleskapet. Brødskiver til. Da har vi middag til 2 dager. Omelett: Vi spiser ikke så masse egg men har en tendens til å kjøpe store brett på tilbud. Egg etter hvor mange dere er og noen rester du har liggende (skinke, salami, pølse, ost løk, tomat etc. Serveres med brød til. Har aldri regnet på denne En pose med fiskesuppe og en blokk med frossenfisk som du hiver oppi. Kanskje du har en fløteskvett liggende, da blir det ikke så verst. Kjøpe karbonader og ha potetstappe til, pluss grønnsaksblanding. Vi har alltid en kasse stående i fryseren.
Gjest Gjest Skrevet 27. januar 2006 #6 Skrevet 27. januar 2006 Fra tiden som student hadde jeg alltid en grense på middag på 30 kr. Da gikk jeg enten i kantina (billig middag i studentkantina), eller kjøpte ingredienser selv. Grønnsaker er ganske dyrt i Norge, men synes det er såpass viktig at jeg aldri kutta det ut. Ja, man kan spise spaghetti med ketsjup eller en halv grændis hver, men hvor sunt er det i lengden?
Gjest Gjest Skrevet 27. januar 2006 #7 Skrevet 27. januar 2006 First Price laksefilet fra frysedisken er blitt en klassiker her i huset. 4 fileter i en pakke til ca. 35 kr. Kjempegodt og sunt, steker i ildfast form i stekeovnen. Regner en filet per person. Har poteter og gulrøtter eller kun en salat (Ruccola passer veldig bra) til. Kjempegodt!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå