Cera Skrevet 25. oktober 2023 #1 Skrevet 25. oktober 2023 Jeg har lyst til å prøve å lage denne osten: Ingredienser 1 kopp med solsikkefrø, lagt i vann over natten ½ kopp av kombucha, vannkefir, kokosnøtt-kefir, flytende kimchi eller upasteurisert håndbrygget øl 2 ss sitronsaft 1 fedd hvitløk 1 ts havsalt Nykvernet svart pepper (etter smak) 2 ss næringsgjær ½ kopp med tørkede urter som timian, rosmarin, oregano Forberedelse For å begynne, legg solsikkefrøene i vann i minst 8 timer. Knus så frøene i en prosessor og pisk dem med den fermenterte grønnsaksvæsken du ønsker til du har en kremet konsistens. Tilsett deretter de andre ingrediensene, med unntak av urtene. Fortsett å røre i noen minutter for å forbedre teksturen. Deretter legger du blandingen i en ren klutpose av den typen som brukes til å lage vegetabilsk melk. Heng den 8-12 timer fra en krok på kjøkkenet. Sørg for å sette en skål under for å samle opp blandingen. (En ny/veldig ren sokk med tett strikk er flott til dette formålet hvis du ikke har en osteklut.) Etter 8-12 timer, fjern osten og elt den til en form. Rull osteballen over urtene sånn at urtene spres jevnt. Osten er nå klar til å spises, men smaken vil bli bedre hvis du lar den eldes litt. La den tørke på et kjølig, tørt og mørkt sted i omtrent to uker. I hele denne perioden må du snu osteballen hver 12. time. Deretter er osten din klar til å nytes. Men når den skal tørke.. Da må den vel pakkes inn i noe? Eller?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå