Gå til innhold

Vegansk ost - hjelp med oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har lyst til å prøve å lage denne osten:

Ingredienser

  • 1 kopp med solsikkefrø, lagt i vann over natten
  • ½ kopp av kombucha, vannkefir, kokosnøtt-kefir, flytende kimchi eller upasteurisert håndbrygget øl
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts havsalt
  • Nykvernet svart pepper (etter smak)
  • 2 ss næringsgjær
  • ½ kopp med tørkede urter som timian, rosmarin, oregano

Forberedelse

  • For å begynne, legg solsikkefrøene i vann i minst 8 timer.
  • Knus så frøene i en prosessor og pisk dem med den fermenterte grønnsaksvæsken du ønsker til du har en kremet konsistens.
  • Tilsett deretter de andre ingrediensene, med unntak av urtene.
  • Fortsett å røre i noen minutter for å forbedre teksturen.
  • Deretter legger du blandingen i en ren klutpose av den typen som brukes til å lage vegetabilsk melk. Heng den 8-12 timer fra en krok på kjøkkenet. Sørg for å sette en skål under for å samle opp blandingen. (En ny/veldig ren sokk med tett strikk er flott til dette formålet hvis du ikke har en osteklut.)
  • Etter 8-12 timer, fjern osten og elt den til en form.
  • Rull osteballen over urtene sånn at urtene spres jevnt.
  • Osten er nå klar til å spises, men smaken vil bli bedre hvis du lar den eldes litt. La den tørke på et kjølig, tørt og mørkt sted i omtrent to uker. I hele denne perioden må du snu osteballen hver 12. time.
  • Deretter er osten din klar til å nytes.

 

Men når den skal tørke.. Da må den vel pakkes inn i noe? Eller? 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...