Gå til innhold

Skikk og bruk ved spisebordet - hvordan være en god gjest og vert, og hvordan oppdra neste generasjon, ikke minst ved eget matbord?


Anbefalte innlegg

Skrevet

 

Inspirert av flere tråder i ulike forum - på KG og andre steder: 

De siste dagene har det vært tråder inne på Barn og familie om unger på besøk som spiser mye og om egne unger som fråtser og spiser opp restemat som var beregnet som turmat dagen etter. Det er ofte tråder om barn/tenåringer som forsyner seg med store porsjoner med kjøtt, for eksempel ved taco, og spiser opp. Andre eksempler er at barna forsyner seg med mye kjøtt eller fisk, men der det ikke blir spist opp. 

I denne delen av forumet er det gjerne fordelingen av kostnader ved spleiselag, turer og lignende. Eller hvor mye man bidrar med til et felles bord kontra det man forsyner seg med. Men det er også tråder om situasjoner der det har blitt for lite mat, enten som gjest eller vert, fordi folk rundt bordet har forsynt seg for mye før fatet eller gryten har gått rundt. Eller at folk forsyner seg for mye av ting som er ment som tilbehør, eller kun spiser mest av kjøttet/fisken og svært lite tilbehør slik at det blir for lite for fellesskapet på den ene eller andre måten. 

Spørsmålet mitt er da: Hvordan "oppdra" rundt spisebordet - både hjemme og borte, og når det skjer og for å forebygge?

Anonymkode: ed774...3d5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...