Gå til innhold

Bakepapir på airfryer stekebrett?


lady90

Anbefalte innlegg

Har fått ny stekeovn som har et brett for airfrying. Av erfaring setter poteter seg bom fast på stekebrett, selv med olje, så jeg bruker alltid bakepapir under når jeg steker potetbåter osv. Men kan man bruke det på et slikt brett, eller er det ikke vits? Sitter ikke ting bom fast eller? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hos meg er det med en rist som matvarene skal legges på, og på nederste rille skal det stå et stekebrett med bakepapir som fanger opp fett og andre ting som faller ned.

Jeg har aldri opplevd at matvarene setter seg fast i risten.

Anonymkode: 5c588...f1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I motsetning til stekebrett er airfryer i anti-stick. Aldri festey seg fast

Anonymkode: ceca8...91a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

I motsetning til stekebrett er airfryer i anti-stick. Aldri festey seg fast

Anonymkode: ceca8...91a

Men vender dere potetene i olje først? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lady90 skrev (1 minutt siden):

Men vender dere potetene i olje først? 

Jeg gjør ikke det

Anonymkode: 5c588...f1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (43 minutter siden):

I motsetning til stekebrett er airfryer i anti-stick. Aldri festey seg fast

Anonymkode: ceca8...91a

Men en air-fryer, og en air-fryerfunsjon i stekeovnen er ikke helt det samme. 

 En rist eller stekebrett er ikke non-stick, slik kurven i en air-fryer er.

Anonymkode: 5c588...f1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå har jeg prøvd å finne ut hvilken stekeovn du har, siden du sier at du har stekebrett, ikke rist.

Men jeg finner bare de med rist og brett under, derfor må jeg bare svare generelt. 

Air-frying baserer seg på at matvaren stekes av sirkulerende varmluft, og et bakepapir (og stekebrett) vil hindre denne funksjonen å fungere optimalt. 

 

Anonymkode: 5c588...f1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Nå har jeg prøvd å finne ut hvilken stekeovn du har, siden du sier at du har stekebrett, ikke rist.

Men jeg finner bare de med rist og brett under, derfor må jeg bare svare generelt. 

Air-frying baserer seg på at matvaren stekes av sirkulerende varmluft, og et bakepapir (og stekebrett) vil hindre denne funksjonen å fungere optimalt. 

 

Anonymkode: 5c588...f1e

Ok, det er en helt ny Bosch ovn. Det er airfryer brett som ser ut som på bildet. Er ikke noe brett til å ha under denne

bosch-tilbehor-hez629070--pdp_zoom-3000--pdp_main-960.webp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde du tatt med deg en paraply i dusjen?

 

Målet er at luften skal treffe maten, du vil få et ok resultat med bakepapir, men desidert best uten

Anonymkode: 80e23...597

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lady90 skrev (17 minutter siden):

Ok, det er en helt ny Bosch ovn. Det er airfryer brett som ser ut som på bildet. Er ikke noe brett til å ha under denne

bosch-tilbehor-hez629070--pdp_zoom-3000--pdp_main-960.webp

Det gjorde det litt lettere å forstå hvordan brettet ser ut 😊

Min rist ser slik ut, og som du ser er det veldig liten flate der mat kan sette seg fast på.16975483047811237861155154745603.thumb.jpg.42cea97a6ba979e17ae1de5cab193491.jpg

 

På ditt brett tror jeg at jeg ville ha pendlet litt olje i bunnen, men ikke brukt bakepapir siden det ødelegger for luftsirkulasjonen.

Anonymkode: 5c588...f1e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...