Marilla Skrevet 25. januar 2006 #1 Skrevet 25. januar 2006 Har du lyst til å legge ut oppskrift på din beste salat? Da tenker jeg på en salat som gjerne inneholder kylling eller annen type kjøtt, og som er fin å invitere venner på en kveld - som et lettere måltid. Gjerne med pasta, men ikke nødvendigvis. Jeg har så lyst på en god salat, men er litt for lite kreativ...
Gjest Gjest Skrevet 25. januar 2006 #2 Skrevet 25. januar 2006 Jeg pleier å lage salat med: Pastaskruer Tomat Mais Revet ost Agurk Paprika Salat Purre Spiser ikke kjøtt jeg da, men mamma lager ofte samme type og tar oppi kylling
Gjest Gjesta Skrevet 25. januar 2006 #3 Skrevet 25. januar 2006 Pastarør Cherrytomat Agurk Rødløk Fetaost Kokt egg Issalat Nam!
Gjest gjest1 Skrevet 25. januar 2006 #4 Skrevet 25. januar 2006 Min favorittsalat er en varm-kald kyllingsalat. denne oppskriften er nok til to sultne til middag, eller 3-4 bare litt sultne. Først lager jeg den kalde salaten, som oftes en blanding ulike saltblader (ruccola, ekeberg etc), gode tomater og rødløk. Grov revne urter som bladpersille og basilikume er også godt å blande inn her. Den varme salaten består av kjøtt av en grillet kylling, eller strimler av kyllingfilet Surres i olje i stekepanne med sopp og litt bacon til det blir varmt og gyllent. Tilsett en avocado i strimler og varm opp, smak til med sitronsaft, salt og pepper. Anrett den kalde salaten på en tallerken og topp med ønsket mengde varm salat. Server enten med en god livenolje og sitronsaft eller en god rømmedressing. Hvitløksbaguett er godt tilbehør. Ulempen med denne salaten er at den bør anrettes på tallerken, men siden den kalde salaten kan blandes og anrettes i forveien er det ikke et stort problem. Kyllingmiksen kan også tilberedes på forhånd og varmes opp og anrettes rett før servering. Fordelen er jo at den ser flott ut og smaker kjempegodt!
Gjest gjest1 Skrevet 25. januar 2006 #5 Skrevet 25. januar 2006 Når vi har kald ris til overs lager jeg rissalat som jeg har med til lunch. Den er veldig enkel, og passer ikke så godt som "klubbmat", da i så fall som tilbehør. Rissalat kald ris blandes med søt chilisaus, hakket tomat uten kjerner, agurk i halve skiver frosne tinte erter, eller brekkbønner og litt grovhakkede urter, persille, estragon, basilikum kylling eller tunfisk blandes oppi. Serverer den på en seng av blandet salat.
-Fisken- Skrevet 25. januar 2006 #6 Skrevet 25. januar 2006 Skinke, tunfisk, kylling eller reker Tomat Agurk Rødløk Kidneybønner Mais Fetaost Oliven Sotørket tomat Paprika Jalapenos Isbergssalat Ruccola Purre Pinjekjerner Evnt vanlig ost istedefor feta Evnt egg Evnt gulrot Evnt pastaskruer/rør
Rosenrød Skrevet 25. januar 2006 #7 Skrevet 25. januar 2006 Pasta Tunfisk Rødløk Fetaost i lake Frisk dill Balsamicoeddik Evnt. salatblader Salt og pepper Denne er enkel og kjempegod!
Gjest Gjest Skrevet 25. januar 2006 #8 Skrevet 25. januar 2006 Jeg liker å lage litt asiatiskinspirerte salater, for eksempel: 1. - salat - strimlet oksekjøtt (gjerne rester fra oksestek, roastbeef eller noe) - løk (som "syltes" i ca. 15 min i eddikdressing. Dressingen kan brukes etterpå på hele salaten) - agurk - paprika - finhakket frisk koriander - cherrytomater - salt, pepper og soya saus som dressing (i tillegg til evt. eddikdressingen) 2. - finstrimlet kål - kyllingbiter (helst kokt hel og renset, ikke grillet) - løk (som "syltes" i ca. 15 min i eddikdressing. Dressingen kan brukes etterpå på hele salaten) EVT. vårløk - agurk - sukkererter - finhakket chilli - finhakket koriander - salt, pepper og soya saus som dressing (i tillegg til evt. eddikdressingen) Serveres med Sour Cream and Onion potetgull! (Faktisk kjempegodt til!)
mimoza Skrevet 25. januar 2006 #9 Skrevet 25. januar 2006 Jeg pleier å lage en slags taco salat... 1 grillet kylling 1 pose tacokrydder Salat- isbergs, ruccola... cherrytomater agurk mais purre cashew nøtter sorte oliven feta ost røtt eple hakket vitløk (den hele, som er mildere) Del opp kyllingen (med hendene) i biter. Jeg pleier å ta bort skinnet. Bland kyllingbitene med tacokrydden og litt olivenolje i en bolle. Dette blir best om det får stå en stund. Kutt opp alle grønnsakene og bland sammen. Rett før servering så varmer jeg kyllingen lett i en stekepanne och heller over salaten. Pleier oftest å ha tzatziki til dette og da tar jeg ikke vitløk i salaten. Man kan godt ha pasta i denne salaten og, men den er veldig mettende som den er.
tommeline Skrevet 25. januar 2006 #10 Skrevet 25. januar 2006 Pastasalat med pesto er godt: -Pasta (rør, skruer, "sommerfugler") -Kylling (plerier å kjøpe ferdig grillet som jeg kutter i passe saltbiter) -Avocado -minimais -Paprika -Cherrytomater -Rødløk eller purre -Pesto (jeg bruker bare ferdig på glass, men man kan selvsagt lage fra bunnen av). Pastaen kokes og vannet helles av, og heller pastaen tilbake i gryten. Blander oppi resten mens gryten står på lunken plate. Syns denne salaten er god med litt varme). Hvitløksbaguetter er godt til. I stedenfor kylling går det an å servere spekeskinke til ved siden av salaten. Veldig godt det og.
jordbær Skrevet 26. januar 2006 #11 Skrevet 26. januar 2006 Hmm.. Beste salat.. slenger ofte sammen det jeg har lyst på. Men en ting er viktig! Og det er en god olivenolje(ha i salaten slik at den glinser litt), salt, pepper og litt urtekrydder. Det setter smak!
Gjest Gjest Skrevet 27. januar 2006 #12 Skrevet 27. januar 2006 Denne er knallgod,- ingen over, ingen ved siden! En pose majones (ekte blir best) En boks ananas (kraften blander du med majonesen) Issalat i stimler Agurk i terninger Rødløk i halve ringer Paprika i strimler Mais Opphakkede valnøtter Grilla kylling i biter Bland alt godt sammen, serveres med nystekt brød/ rundstykker etc. *mmmmm*
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå