AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #1 Skrevet 14. oktober 2023 Har i det siste blitt helt hekta på Aromet krydderet. Det er så sinnsykt godt på alt!! Må være det beste krydderet som finnes haha. Skjønner ikke hvordan jeg ikke har funnet dette før nå. Bruker det til alt for tiden. Noen andre som har dilla på dette krydderet? Anonymkode: dfce2...125
Gjest Lykkedykker Skrevet 14. oktober 2023 #2 Skrevet 14. oktober 2023 Har dilla på gastromat. Er nok mye pga MSG er i disse krydderne.
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #3 Skrevet 14. oktober 2023 Det og Gastromat er helt vilt gode kryddere ja, bruker det på absolutt alt! Anonymkode: 7014c...8f2 1
Bombasi Skrevet 14. oktober 2023 #5 Skrevet 14. oktober 2023 Et OK krydder full av dårlig MSG, gjærekstrakt og palmefett, samt inneholder overraskende nok laktose og steinsopp. Så det er ikke noe du bør overdrive med. 3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #6 Skrevet 14. oktober 2023 Bruker en del aromat på f.eks pizza og ostesmørbrød. Har brukt det i 30år da, så det er ikke revolusjonerende for meg... For meg er det mer eller mindre salt med buljong... Anonymkode: 43900...eea
Gjest Lykkedykker Skrevet 14. oktober 2023 #7 Skrevet 14. oktober 2023 Bombasi skrev (5 minutter siden): Et OK krydder full av dårlig MSG, gjærekstrakt og palmefett, samt inneholder overraskende nok laktose og steinsopp. Så det er ikke noe du bør overdrive med. Definer dårlig MSG.
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #8 Skrevet 14. oktober 2023 Wow. MSG-krydder sluttet jeg med på 80-tallet en gang. Det kveler og forpester all mat. Anbefaler å heller ta deg tid til å smake hva råvarene faktisk smaker, og finne måter å framheve det på. Anonymkode: 547d7...c32 2 3 1
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #9 Skrevet 14. oktober 2023 Synes det krydderet smaker vondt. Selv så har jeg dilla på chili explosion. Anonymkode: 4721b...994 1
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #10 Skrevet 14. oktober 2023 Nei, æsj! Men pommes frites krydder derimot 😍😍😍 Anonymkode: 9b37f...145
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #12 Skrevet 14. oktober 2023 Grillkrydder fra landlord rema1000 genislt Anonymkode: cf83f...258 1
Kjetil E Skrevet 14. oktober 2023 #13 Skrevet 14. oktober 2023 Lykkedykker skrev (10 minutter siden): Definer dårlig MSG. Hva er MSG? 4
Gjest Lykkedykker Skrevet 14. oktober 2023 #14 Skrevet 14. oktober 2023 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Wow. MSG-krydder sluttet jeg med på 80-tallet en gang. Det kveler og forpester all mat. Anbefaler å heller ta deg tid til å smake hva råvarene faktisk smaker, og finne måter å framheve det på. Anonymkode: 547d7...c32 MSG er en smaksforsterker som fremhever smaker i mat, lær deg å bruk stoffet riktig så.
Gjest Lykkedykker Skrevet 14. oktober 2023 #15 Skrevet 14. oktober 2023 Kjetil E skrev (5 minutter siden): Hva er MSG? Natriumglutamat, en aminosyre, en salt. Blir også kalt umami, den femte smak.
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #16 Skrevet 14. oktober 2023 Det er et godt krydder. Mye er nok grunnet E621 = mononatriumglutamat = MSG Det er en smaksforsterker. Er dette saltet som brukes når de lager stekt ris, som gir den gode smaken. Mange mener det er djevelens verk. Jeg synes det er godt, og tenker at jeg lever kun en gang 😅😄 Det ble oppfunnet i Japan i 1908, de lever jo ganske lenge der, så skulle jo tro at det kanskje ikke var så farlig 😅 Anonymkode: 2b98e...a83 5
Kjetil E Skrevet 14. oktober 2023 #17 Skrevet 14. oktober 2023 Lykkedykker skrev (33 minutter siden): Natriumglutamat, en aminosyre, en salt. Blir også kalt umami, den femte smak. Tusen takk da lærte jeg noe nytt.
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #18 Skrevet 14. oktober 2023 Det er en blanding av forskjellige urter og krydder. Produsenten kaller det vel et kryddersalt. Anonymkode: f879c...db0
Fjellmannover190 Skrevet 14. oktober 2023 #19 Skrevet 14. oktober 2023 Både aromat og gastromat er krydderblandinger med en del MSG. MSG finnes naturlig i en del mat, og spesielt soyasaus har mye av dette. Japanerne oppdaget Umami og samtidig fant de opp MSG, som er nær beslektet. Umami er ofte kalt den 5.grunnsmaken, og skaper fantastisk balanse i en del mat! Enkle restaurantkjøkken vil kunne bruke aromat/gastromat, men det er smak som av kjennere vil dominere andre smaker i maten. Jeg bruker selv en del ulike soyasauser og sopp for å forsterke umami. 1
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2023 #20 Skrevet 14. oktober 2023 Tihi...jeg kjente ei dame som insisterte på at hun ikke ante hva piffikrydder var, lol. Det skal sies at dama var litt snobbete av seg Anonymkode: 40098...d4b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå