Gå til innhold

Hvorfor er fersk fisk så dyrt i Norge? Og hvorfor så få typer?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja. Fisk, helt vanlig fersk fisk er vanligvis billigere enn fersk kjøtt, og det burde jo det være. Produksjonskostnadene kan jo ikke sammenliknes, på fisk og gris f.eks. Men i Norge er det veldig få typer av fersk fisk å få kjøpt i vanlige butikker (=ikke Menu). Det er stortsett bare oppdretts laks og ørret og kanskje lettsaltet torsk. Og det er dyrt! Prisen på de minste pakkene ligger nå opp mot 400 kr pr kilo. Noe som er helt sinnssykt, spesielt hvis man sammenlikner med gris og kylling som man kan få ned til under 100 kr pr kilo. Billigste på Oda er Seiloin til 200 kr pr kilo. :vetikke: 

Og helsedirektoratet vil at nordmenn spiser mer fisk, mindre kjøtt.

Hva skjer med alt fisk som blir fisket i havet, i Norge? Hvor blir den av? Selges det bare som fiskekaker og aldri som fersk fisk? 

Nå når det er fokus på mindre prosessert mat, tror det kommer annen fisk i butikkene, som "bare fisk"? Og ikke i form av fiskekaker osv. 

Anonymkode: fc331...0da

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...