AnonymBruker Skrevet 10. oktober 2023 #1 Skrevet 10. oktober 2023 Hva er egentlig forskjellen? Jeg bryr meg om matkvalitet og helse. Vil ha jern, men må vite om det er like greit å kjøpe noe i karbonstål. Anonymkode: 63631...1be
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2023 #2 Skrevet 11. oktober 2023 Ingen som vet? Snakker altså her om stekepanner. Anonymkode: 63631...1be
Taluno Skrevet 11. oktober 2023 #3 Skrevet 11. oktober 2023 Stortsett kun vekten som er forskjellig på dem. Støpejernspanne holder varmen litt lengre når man tar den av plata, mens karbonstål ofte blir raskere varm på plata.
Fjellmannover190 Skrevet 11. oktober 2023 #4 Skrevet 11. oktober 2023 Kokk her. Har dei fleste panner i stallen, og sverger normalt sett til støpejernspanner. Karbonstål har litt glattere overflate, og er litt "raskere" en støpejern. Brukes til sautering og til varmebehandling uten samme krav til maillard som i støpejern 2
katties Skrevet 11. oktober 2023 #5 Skrevet 11. oktober 2023 For matkvalitet og helse er i alle fall støpejern bra. Tynge og irriterende å vaske, men uten teflon (eller PFAS som det burde refereres til), og man får gratis jerntilskudd 👍 1
katties Skrevet 11. oktober 2023 #6 Skrevet 11. oktober 2023 Fjellmannover190 skrev (3 minutter siden): Kokk her. Har dei fleste panner i stallen, og sverger normalt sett til støpejernspanner. Karbonstål har litt glattere overflate, og er litt "raskere" en støpejern. Brukes til sautering og til varmebehandling uten samme krav til maillard som i støpejern Vil du da si at man bør bruke lavere/være mer forsiktig med temperatur med støpejern for at det ikke skal brenne seg, siden det holder på varmen lengre?
Fjellmannover190 Skrevet 11. oktober 2023 #7 Skrevet 11. oktober 2023 Spørs kva du skal lage og om du har gass/induksjon/støpgods. (Keramisk er ubrukelig) Maillard krever kraftig varme, og at du har nok effekt på slik at du klarer å fordampe bord vann/væske, og ikkje starter å koke. Mens foreksempel eggbassert trenger delikat bruk av varme om du ikkje vil miste alt i panna. 1
Taluno Skrevet 11. oktober 2023 #8 Skrevet 11. oktober 2023 katties skrev (6 timer siden): For matkvalitet og helse er i alle fall støpejern bra. Tynge og irriterende å vaske, men uten teflon (eller PFAS som det burde refereres til), og man får gratis jerntilskudd 👍 Men det er jo ikke vits dra inn teflon eller pfas, når det er spørsmål om støpejern eller karbonstål... 1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2023 #9 Skrevet 12. oktober 2023 Her er det litt nyttig info som kan hjelpe deg med valget: https://forums.egullet.org/topic/25717-understanding-stovetop-cookware/ Anonymkode: 11b4b...b05
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå