Gå til innhold

Kikerter med tomat


Anbefalte innlegg

Skrevet

- Eller vet hva jeg mener? Fikk en eller annen gang servert nå nydelig tilbehør som jeg fikk fortalt var kokte kikerter, i en eller annen form for tomatsaus/knuste tomater/ et eller annet.. Noen som har oppskrift på noe sånt? Eller kan jeg evt koke kikerter og bare blande det med hermetiske tomater og evt litt krydder? Er ikke så veldig flink med mat, som dere kanskje skjønner.. :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kanskje en av disse ligner?

Kikerter i karri (4 pers.)

2 løk

4 hvitløksfedd

1 ts chilipulver

1 ts salt

1 ts gurkemeie

1 ts paprikapulver

1 ss malt spisskummen

1 ss malt koriander

2 bokser kikerter

1 boks tomater

1 ts garam masala

Skjær løken i tynne skiver og press hvitløken, fres det blankt i litt olje. Tilsett chili, salt, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen og koriander. La surre 1 minutt. Tilsett kikertene og tomater og la surre under lokk i 20 minutter, rør av og til. Rør inn garam masala. La surre under lokk i 10 minutter.

Krydrede kikerter (4-6 pers.)

2 bokser hermetiske kikerter

2 finhakkede løk

1 ts revet ingefær

½ ts presset hvitløk

1-2 grønne chili, finhakket

½ ts gurkemeie

2 store modne tomater, uten frø, hakkede

1 ss malt koriander

2 ts garam masala

2 ss sitronsaft

2-3 ss koriander, hakket

Løk, ingefær, hvitløk, chili og gurkemeie stekes i olje til det er gyllent og mykt. Tilsett tomater, stek dem myke og tilsett så koriander og kikerter. Kok i 10 minutter, tilsett 2,5 dl av væsken fra de hermetiske kikertene og kok videre 10 minutter. Tilsett garam masala, sitronsaft og korianderblader. Kokes over svak varme i 2-3 minutter.

Tomat- og kikertsaus (4 pers.)

3 knuste hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

1,6 dl tomatpuré

1,25 dl vann

1 ts sukker

1 ss hakket oregano

2 ts hakket timian

310 g hermetiske kikerter

¼ kopp sorte oliven, i skiver

Fres hvitløk, tomater, tomatpuré, vann, sukker og urter til sausen tykner. Tilsett kikerter og oliven og varm opp.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...