Gå til innhold

Enkel lapskaus. Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bruker fryst grovkuttet lapskaus blanding. Koker opp i 1 liter vann med 2 oksebuljong. Steker karbonader som skal deles opp og puttes i gryta 

Noe mer? Krydder tilbehør? Har litt persillerot, er det godt i?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Skrevet

Her bruker vi ferdig frossen lapskausblanding, middagspølse og litt kruspersille på toppen. Krydder etter smak. Stek noen rundstykker til. Ferske rundstykker gjør en enkel middag ofte bedre :)

Anonymkode: 40d46...d11

  • Liker 5
Skrevet

Ts her.

Den ser veldig suppete ut? Men har så vidt begynt å koke, så tykner kanskje etterhvert? 750 gr grønnsaker, 1 liter vann, 5 stekte karbonader oppskjert i biter.

Jeg har maizena, skal jeg ha det i?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Skrevet

Det tykner når potetene koker i stykker, men om du har tatt for mye vann/kraft i og det blir for tynt går det an å tilsette potetmospulver om du har det. Maizenna ville jeg ikke brukt.

Anonymkode: 41952...837

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det tykner når potetene koker i stykker, men om du har tatt for mye vann/kraft i og det blir for tynt går det an å tilsette potetmospulver om du har det. Maizenna ville jeg ikke brukt.

Anonymkode: 41952...837

Ok, takk. Har potetmos pulver, så skal se om det trengs, men lar den putre i 10 min til. Skal ha den i mat thermos og spise på tur om noen timer, så muligens den tykner litt av den oppbevaringstiden også. Ts

Anonymkode: 4b6a9...d14

Skrevet

Det høres ut som for mye vann. Vi bruker 4 dl vann på en 750 g pose med frosne grønnsaker. Potetmospulver er et godt tips! Ellers så er det bare å kalle det grønnsakssuppe i stedet for lapskaus så er du redda om den er litt tynn. 

Anonymkode: 7da71...683

Skrevet

Ts her. Det sto 1 liter vann til lapskaus bak på posen.... Muligens det er meningen og koke det i vannet og så sile av vannet? Har aldri prøvd det før og skulle gjøre det enkelt nå ut på tur 🙈

Anonymkode: 4b6a9...d14

Skrevet

Ts her. Potetmos posen min er med gressløk og melk... duger det?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Ts her.

Den ser veldig suppete ut? Men har så vidt begynt å koke, så tykner kanskje etterhvert? 750 gr grønnsaker, 1 liter vann, 5 stekte karbonader oppskjert i biter.

Jeg har maizena, skal jeg ha det i?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Tøm i en halv pose med potetmos (pulver),det tykner og gir god smak

Anonymkode: 75f45...4a4

Skrevet

Jeg bruker 0,9L da ble den mer lapskausete, har prøvd noen ganger nå. Men den blir det uansett, bare fortsatt og kok på høy varme så går det til slutt 😊

Anonymkode: e3051...2db

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ts her. Potetmos posen min er med gressløk og melk... duger det?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Ja, men du kan også koke uten lokk for at vannet skal fordampe. Jeg bruker 1 ss hvetemel rørt ut i litt kaldt vann og tilsetter, om ting er for tynt. Bør da koke i ca 10 min. etterpå. Om potetene koker istykker, vil den også bli tykkere.

Anonymkode: ce5a9...435

Skrevet

Takker alle. Nå har jeg hatt oppi en hel pose potetmos pulver... det står og sveller... det bli som det blir, det er turmat og ikke festmat...

Hehe, tok nok litt for mye potetmos i 😂

Anonymkode: 4b6a9...d14

  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (33 minutter siden):

Ts her.

Den ser veldig suppete ut? Men har så vidt begynt å koke, så tykner kanskje etterhvert? 750 gr grønnsaker, 1 liter vann, 5 stekte karbonader oppskjert i biter.

Jeg har maizena, skal jeg ha det i?

Anonymkode: 4b6a9...d14

Nei ikke maizena 😂 potetmos pulver 

Anonymkode: 1e71f...925

Skrevet

Jeg pleier å lage brun lapskaus

kjøttpølser 

brokkoli

blomkål

gulrot 

poteter

også lager jeg en litt tynnere brun saus med oksefond :) 

Anonymkode: 1e71f...925

  • Liker 1
Skrevet

Jeg foretrekker også brun lapskaus, men lager den ved å brune kjøtt og litt løk, så lager jeg en brun saus og koker opp før jeg tilsetter potet, gulrot, kålrot og kål. Til slutt har jeg i oppkuttet kjøttpølse.

Serveres med nystekte rundstykker,

Annonse
Skrevet

Enkel lapskaus;
1 pose brunsaus/kjøttkakesaus til 1 pose frossen Lapskausblanding (1kg?) Og kjøtt etter eget ønske i tillegg. Det pleier å bli passe tykt.

(det er vel 5dl vann som skal i den posesausen jeg bruker)

Anonymkode: 495f2...267

Skrevet

Ts her.

Takker alle, nå er det puttet oppi mat thermos, så får det bli som det blir. God søndag til alle, nå drar jeg på søndagstur med hund og barn, så spiser vi det jeg klarte å lage i dag 👍

Anonymkode: 4b6a9...d14

  • Hjerte 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ts her.

Takker alle, nå er det puttet oppi mat thermos, så får det bli som det blir. God søndag til alle, nå drar jeg på søndagstur med hund og barn, så spiser vi det jeg klarte å lage i dag 👍

Anonymkode: 4b6a9...d14

Det blir sikkert bra, og så smaker alltid maten best ute! :D

  • Hjerte 2
Skrevet

Syns det høres litt rart ut med karbonader oppi. Da ville jeg heller laget karbonader og grønnsaksmos av lapskausblandingen. 

Rester av løk, sellerirot, persillerot, kålrabi, kål, beter, gulrøtter, potetmos, søtpotet, purre passer i lapskaus. Jeg liker den best klassisk da. Pølse (kjøttpølse, vossakorv), knoke eller saltkjøtt er godt oppi. Rester av pinnekjøtt er digg!

Anonymkode: 01fdb...ca1

  • Nyttig 1
Skrevet

Eneste jeg reagerte på her var også de karbonadene, karbonader i lapskaus, ble det godt? Det får jeg prøve en gang 😁

Anonymkode: c4895...b4a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...