Gå til innhold

Oppsrift på brun saus fra bunnen


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift på brun saus?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Brunsaus:

50 g margarin

½ dl hvetemel

1 finhakket liten gul løk

5-6 dl kokende vann, mørk buljong eller kjøttkraft

1 laurbærblad

5-6 svarte pepperkorn

Salt og pepper

eller den som jeg bruker:

1 ss smør eller margarin

2 ss hvetemel

3 1/2 - 4 dl stekesjy eller sterk buljong

salt

pepper

Fett og mel brunes til den er godt brun (den fargen sausen skal ha sånn ca)

Spe med halvparten av væsken under omrøring.

Gi sausen et oppkok og la den småkoke i 5-10 min.

Smak til med salt og pepper (og ev tyttebær, brunost, sennep, el.l)

Skrevet

Lettvariant: (Både i arbeidsmengde og kalorier) En halv liter vann kokes opp med en buljongterning. Litt melk ristes sammen med tre-fire ss mel og siles i vannet under omrøring. Tilsett litt sukkerkulør for fargen.

Husmorvariant: 2 ss smør smeltes og brunes litt. Rør i 3-4 ss mel, og brun blandingen på svak varme i tja, 10 minutter. Skal bli brunt, men ikke brent. Spe med vann, 5 dl tilsammen, cirka 1 dl per omgang. Rør godt mellom hver gang, skal bli klumpfritt. Tilsett en buljongterning og eventuelt ørlitegrann sukkerkulør dersom du vil ha den enda brunere.

Har du ferdig kraft, brukes denne istedenfor vann og buljongen sløyfes. Som så mye annet her i verden blir den enda bedre dersom du tilsetter litt løk.

Skrevet

- smelt 1ss margarin til den blir brun

- ha i 2 hakkede sjallotløk

- bland i 3-4 ss hvetemel

- ha i 3-4dl vann (litt omgangen)

- ha i 1-2 ss flytende buljong / bland buljongterning i vannet

- 1/2 ss sukkerkulør

- 2 skiver brunost

- smak til med salt og pepper evt. hvitløk og piffi krydder

Skrevet
Lettvariant: (Både i arbeidsmengde og kalorier) En halv liter vann kokes opp med en buljongterning. Litt melk ristes sammen med tre-fire ss mel og siles i vannet under omrøring. Tilsett litt sukkerkulør for fargen.

Husmorvariant: 2 ss smør smeltes og brunes litt. Rør i 3-4 ss mel, og brun blandingen på svak varme i tja, 10 minutter. Skal bli brunt, men ikke brent. Spe med vann, 5 dl tilsammen, cirka 1 dl per omgang. Rør godt mellom hver gang, skal bli klumpfritt. Tilsett en buljongterning og eventuelt ørlitegrann sukkerkulør dersom du vil ha den enda brunere.

Har du ferdig kraft, brukes denne istedenfor vann og buljongen sløyfes. Som så mye annet her i verden blir den enda bedre dersom du tilsetter litt løk.

Denne er best!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...