Chiquita Skrevet 22. januar 2006 #2 Skrevet 22. januar 2006 Brunsaus: 50 g margarin ½ dl hvetemel 1 finhakket liten gul løk 5-6 dl kokende vann, mørk buljong eller kjøttkraft 1 laurbærblad 5-6 svarte pepperkorn Salt og pepper eller den som jeg bruker: 1 ss smør eller margarin 2 ss hvetemel 3 1/2 - 4 dl stekesjy eller sterk buljong salt pepper Fett og mel brunes til den er godt brun (den fargen sausen skal ha sånn ca) Spe med halvparten av væsken under omrøring. Gi sausen et oppkok og la den småkoke i 5-10 min. Smak til med salt og pepper (og ev tyttebær, brunost, sennep, el.l)
Scheherazade Skrevet 22. januar 2006 #3 Skrevet 22. januar 2006 Lettvariant: (Både i arbeidsmengde og kalorier) En halv liter vann kokes opp med en buljongterning. Litt melk ristes sammen med tre-fire ss mel og siles i vannet under omrøring. Tilsett litt sukkerkulør for fargen. Husmorvariant: 2 ss smør smeltes og brunes litt. Rør i 3-4 ss mel, og brun blandingen på svak varme i tja, 10 minutter. Skal bli brunt, men ikke brent. Spe med vann, 5 dl tilsammen, cirka 1 dl per omgang. Rør godt mellom hver gang, skal bli klumpfritt. Tilsett en buljongterning og eventuelt ørlitegrann sukkerkulør dersom du vil ha den enda brunere. Har du ferdig kraft, brukes denne istedenfor vann og buljongen sløyfes. Som så mye annet her i verden blir den enda bedre dersom du tilsetter litt løk.
Leanne Skrevet 23. januar 2006 #4 Skrevet 23. januar 2006 - smelt 1ss margarin til den blir brun - ha i 2 hakkede sjallotløk - bland i 3-4 ss hvetemel - ha i 3-4dl vann (litt omgangen) - ha i 1-2 ss flytende buljong / bland buljongterning i vannet - 1/2 ss sukkerkulør - 2 skiver brunost - smak til med salt og pepper evt. hvitløk og piffi krydder
Gjest Gjest Skrevet 23. januar 2006 #5 Skrevet 23. januar 2006 Lettvariant: (Både i arbeidsmengde og kalorier) En halv liter vann kokes opp med en buljongterning. Litt melk ristes sammen med tre-fire ss mel og siles i vannet under omrøring. Tilsett litt sukkerkulør for fargen. Husmorvariant: 2 ss smør smeltes og brunes litt. Rør i 3-4 ss mel, og brun blandingen på svak varme i tja, 10 minutter. Skal bli brunt, men ikke brent. Spe med vann, 5 dl tilsammen, cirka 1 dl per omgang. Rør godt mellom hver gang, skal bli klumpfritt. Tilsett en buljongterning og eventuelt ørlitegrann sukkerkulør dersom du vil ha den enda brunere. Har du ferdig kraft, brukes denne istedenfor vann og buljongen sløyfes. Som så mye annet her i verden blir den enda bedre dersom du tilsetter litt løk. ← Denne er best!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå