Gå til innhold

Langtidsheve ferdig bolledeig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig.

Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig?

Anonymkode: 704cc...16a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja. Bruk kald væske og halver gjæret. 

Men bedre resultat hvis du ikke ruller de ut før i morgen.

Anonymkode: aa01c...a10

  • Liker 1
Skrevet

Ferskgjær fungerer vest på langtidsheving synes jeg.

Med tørrgjær vil den ikke alltid heve for meg.

Anonymkode: aa01c...a10

Skrevet

Har aldri langtids etterhevet. 

Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer..

Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔

Håper på andre tips 🙂

Anonymkode: b8404...8ea

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Har aldri langtids etterhevet. 

Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer..

Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔

Håper på andre tips 🙂

Anonymkode: b8404...8ea

Ja, det er det som er problemstillingen - skulle helst ha kunnet bare putte de rett i ovnen når jeg står opp 😅

Ts

Anonymkode: 704cc...16a

Skrevet

Boller trenger ikke etterheve spesielt lenge.

Så jeg hadde hevet deigen i bolla over natten i kjøleskapet. Så hadde jeg rullet ut bollene i morgen tidlig og latt det heve bittelitt mens ovnen ble varm. Deretter satt de rett inn. Selv etterhever jeg aldri boller etter ut-baking, de hever masse de første minuttene i ovnen. Men da er deigen lunka.

Hadde ikke latt de stå på benken iallfall.

Anonymkode: 762af...819

Skrevet

Du kan heve de nesten klare, så inn på kjøl. Ut når du står opp...la ovnen varme seg opp, så steke. Men blir ikke godt nok i mine øyne pga liten tid.

Men du må jo ikke ha med boller på jobb, unødig næring.

Anonymkode: 3f6e8...3f5

Skrevet
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig.

Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig?

Anonymkode: 704cc...16a

Man skal aldri bake gjærdeig når man har dårlig tid. Bak bollene når du har tid, avkjøl og frys ned. Ta opp om morgenen. 

Anonymkode: fe517...9b0

  • Nyttig 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...