AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #1 Skrevet 21. september 2023 Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig. Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig? Anonymkode: 704cc...16a
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #2 Skrevet 21. september 2023 Ja. Bruk kald væske og halver gjæret. Men bedre resultat hvis du ikke ruller de ut før i morgen. Anonymkode: aa01c...a10 1
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #3 Skrevet 21. september 2023 Ferskgjær fungerer vest på langtidsheving synes jeg. Med tørrgjær vil den ikke alltid heve for meg. Anonymkode: aa01c...a10
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #4 Skrevet 21. september 2023 Har aldri langtids etterhevet. Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer.. Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔 Håper på andre tips 🙂 Anonymkode: b8404...8ea
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #5 Skrevet 21. september 2023 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Har aldri langtids etterhevet. Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer.. Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔 Håper på andre tips 🙂 Anonymkode: b8404...8ea Ja, det er det som er problemstillingen - skulle helst ha kunnet bare putte de rett i ovnen når jeg står opp 😅 Ts Anonymkode: 704cc...16a
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #6 Skrevet 21. september 2023 Boller trenger ikke etterheve spesielt lenge. Så jeg hadde hevet deigen i bolla over natten i kjøleskapet. Så hadde jeg rullet ut bollene i morgen tidlig og latt det heve bittelitt mens ovnen ble varm. Deretter satt de rett inn. Selv etterhever jeg aldri boller etter ut-baking, de hever masse de første minuttene i ovnen. Men da er deigen lunka. Hadde ikke latt de stå på benken iallfall. Anonymkode: 762af...819
AnonymBruker Skrevet 21. september 2023 #7 Skrevet 21. september 2023 Du kan heve de nesten klare, så inn på kjøl. Ut når du står opp...la ovnen varme seg opp, så steke. Men blir ikke godt nok i mine øyne pga liten tid. Men du må jo ikke ha med boller på jobb, unødig næring. Anonymkode: 3f6e8...3f5
AnonymBruker Skrevet 22. september 2023 #8 Skrevet 22. september 2023 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig. Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig? Anonymkode: 704cc...16a Man skal aldri bake gjærdeig når man har dårlig tid. Bak bollene når du har tid, avkjøl og frys ned. Ta opp om morgenen. Anonymkode: fe517...9b0 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå