Gå til innhold

Langtidsheve ferdig bolledeig?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig.

Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig?

Anonymkode: 704cc...16a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja. Bruk kald væske og halver gjæret. 

Men bedre resultat hvis du ikke ruller de ut før i morgen.

Anonymkode: aa01c...a10

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferskgjær fungerer vest på langtidsheving synes jeg.

Med tørrgjær vil den ikke alltid heve for meg.

Anonymkode: aa01c...a10

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri langtids etterhevet. 

Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer..

Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔

Håper på andre tips 🙂

Anonymkode: b8404...8ea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Har aldri langtids etterhevet. 

Men når jeg langtidshever, så har jeg best erfaring med å sette deigen til forheving i kjøleskapet, når de skal heve over 12 timer..

Men da må de jo etterheves i morgen tidlig🤔

Håper på andre tips 🙂

Anonymkode: b8404...8ea

Ja, det er det som er problemstillingen - skulle helst ha kunnet bare putte de rett i ovnen når jeg står opp 😅

Ts

Anonymkode: 704cc...16a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Boller trenger ikke etterheve spesielt lenge.

Så jeg hadde hevet deigen i bolla over natten i kjøleskapet. Så hadde jeg rullet ut bollene i morgen tidlig og latt det heve bittelitt mens ovnen ble varm. Deretter satt de rett inn. Selv etterhever jeg aldri boller etter ut-baking, de hever masse de første minuttene i ovnen. Men da er deigen lunka.

Hadde ikke latt de stå på benken iallfall.

Anonymkode: 762af...819

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du kan heve de nesten klare, så inn på kjøl. Ut når du står opp...la ovnen varme seg opp, så steke. Men blir ikke godt nok i mine øyne pga liten tid.

Men du må jo ikke ha med boller på jobb, unødig næring.

Anonymkode: 3f6e8...3f5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Jeg skal ha med boller på jobb i morgen, men vil helst at de skal være nystekte. Jeg har ikke tid til å sette bolledeig fra "bunnen av" i kveld, ei heller i morgen tidlig.

Vil det fungere å bruke ferdig melblanding, bake de ut i dag og så la de heve på kjøkkenbenken over natta slik at jeg bare kan hive de rett i ovnen i morgen tidlig?

Anonymkode: 704cc...16a

Man skal aldri bake gjærdeig når man har dårlig tid. Bak bollene når du har tid, avkjøl og frys ned. Ta opp om morgenen. 

Anonymkode: fe517...9b0

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...