Gå til innhold

Trenger ideer til meksikansk som tema på fest


Gjest Gjest_Eline_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Eline_*

Hva er det som egentlig er typisk meksikansk??

Skal lage meksikansk mat.

Trenger gode og helst ikke så dyre ideer til å pynte bord og kanskje litt rundt med :)

Ikke aner jeg hvor det kan kjøpes heller...

Plesase help me!!! :icon_smile:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nachos, burritos, quesedilla, taco, tamale, empanadas, chili con carne, fajitas er eksempler på meksikansk mat. Hva med tropisk fruktsalat, churros eller piña colada-pai (har oppskrift hvis du vil ha) til dessert?

Forslag til bordpynt, kanskje litt spesielt, men hva med ferske chili og paprika i forskjellige farger og størrelser enten i skåler eller bare plassert rundt på bordet. Pynt med farger fra det meksikanske flagget (rødt, grønt og hvitt), sombrero, piñata, kaktuser o.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Eline_*

Arkana, jeg tar gjerne imot oppskriften på piña colada-pai. Er det en oppskrift med gode tilbakemeldinger eller.......?

Hva er forresten tamale? fant ikke noe om det.

Tusen takk for mange gode tips. Lager gjerne noe ekstra, elsker å lage mat :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meksikansk piña colada pie

¾ kopp sukker

⅓ kopp hvetemel

2¼ kopp melk

4 vispede eggeplommer

ca 250 g hermetisert knust ananas

¾ kopp kokosflak

3 ss rom (kan erstattes med ananasjuice)

1 ss smør

1 ½ ts vaniljesukker

ferdigstekt paibunn

⅓ kopp kokosflak

1 kopp fløte, vispet

Bland sukker og mel i en kjele og rør inn melken gradvis. Kok opp under omrøring til blandingen tynker. Kok videre på svak varme i 2 minutter, under omrøring. Ta av varmen. Rør inn 1 kopp av blandingen i eggeplommene, hell så alt tilbake i kjele og kok opp. La småkoke under omrøring 2 minutter. Ta av varmen og rør inn ananas, kokos, rom, smør og vaniljesukker. Hell over i paibunnen og avkjøl i romtemperatur 1 time. La stå i kjøleskap 3-6 timer før servering.

Rist kokosflakene gylne i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter, rør av og til. Avkjøl. Når paien skal serveres pynt med vispet krem og dryss kokos over.

Her står det litt om tamales.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...