Gjest Gjest_Eline_* Skrevet 22. januar 2006 #1 Del Skrevet 22. januar 2006 Hva er det som egentlig er typisk meksikansk?? Skal lage meksikansk mat. Trenger gode og helst ikke så dyre ideer til å pynte bord og kanskje litt rundt med Ikke aner jeg hvor det kan kjøpes heller... Plesase help me!!! :icon_smile: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. januar 2006 #2 Del Skrevet 22. januar 2006 Nachos, burritos, quesedilla, taco, tamale, empanadas, chili con carne, fajitas er eksempler på meksikansk mat. Hva med tropisk fruktsalat, churros eller piña colada-pai (har oppskrift hvis du vil ha) til dessert? Forslag til bordpynt, kanskje litt spesielt, men hva med ferske chili og paprika i forskjellige farger og størrelser enten i skåler eller bare plassert rundt på bordet. Pynt med farger fra det meksikanske flagget (rødt, grønt og hvitt), sombrero, piñata, kaktuser o.l. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aloha Skrevet 22. januar 2006 #3 Del Skrevet 22. januar 2006 PS Ikke glem tequilaen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hippopotamus Skrevet 22. januar 2006 #4 Del Skrevet 22. januar 2006 Terakotta og klarblå kombinert med grønne planter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Eline_* Skrevet 22. januar 2006 #5 Del Skrevet 22. januar 2006 Arkana, jeg tar gjerne imot oppskriften på piña colada-pai. Er det en oppskrift med gode tilbakemeldinger eller.......? Hva er forresten tamale? fant ikke noe om det. Tusen takk for mange gode tips. Lager gjerne noe ekstra, elsker å lage mat :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. januar 2006 #6 Del Skrevet 22. januar 2006 Meksikansk piña colada pie ¾ kopp sukker ⅓ kopp hvetemel 2¼ kopp melk 4 vispede eggeplommer ca 250 g hermetisert knust ananas ¾ kopp kokosflak 3 ss rom (kan erstattes med ananasjuice) 1 ss smør 1 ½ ts vaniljesukker ferdigstekt paibunn ⅓ kopp kokosflak 1 kopp fløte, vispet Bland sukker og mel i en kjele og rør inn melken gradvis. Kok opp under omrøring til blandingen tynker. Kok videre på svak varme i 2 minutter, under omrøring. Ta av varmen. Rør inn 1 kopp av blandingen i eggeplommene, hell så alt tilbake i kjele og kok opp. La småkoke under omrøring 2 minutter. Ta av varmen og rør inn ananas, kokos, rom, smør og vaniljesukker. Hell over i paibunnen og avkjøl i romtemperatur 1 time. La stå i kjøleskap 3-6 timer før servering. Rist kokosflakene gylne i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter, rør av og til. Avkjøl. Når paien skal serveres pynt med vispet krem og dryss kokos over. Her står det litt om tamales. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå