Gå til innhold

Spaghetti med kjøttsaus


Anbefalte innlegg

Leste i et nummer av Shape-Up at en porsjon spaghetti med kjøttsaus inneholder et helt dagsbehov med kalorier. Riktignok inkluderte det to loffskiver med smør på, og 75 gram ost, og det var snakk om kjøttdeig og vanlig spaghetti, men likevel!

Synes dette er en enkel og grei rett som også ungene er veldig glad i. Hvis vi bruker fullkornspasta, karbonadedeig, lager sausen selv av ulike grønnsaker og serverer salat til, er dette da en usunn middag?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/171100-spaghetti-med-kj%C3%B8ttsaus/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, det er jo kjempebra mat! Fullkornpasta metter godt. Masse grønnsaker i sausen metter også, med få kalorier. Tomatsaus er jo enkelt å lage relativt fettfritt. Jeg fant i IForm en oppskrift på bolognese som gav 500 kalorier for en god porsjon. Det er jo ikke ille. Dropp ost, kjøttdeig, loff og smør som du sier, så er det en bra middag!

Det hørtes merkelig ut...at en slik porsjon skal være nok for en hel dag! :overrasket:

På bygda der jeg bor selges ikke karbonadedeig, kun kjøttdeig, så selv om jeg vil leve sunt er det ikke mulig.. :tristbla: butikkene vil ikke ta det inn fordi det ikk eer etterspørsel.

De på bygda er feitere enn de i byene og det er grunn tydeligvis!

Karbonadedeig, spaghetti, revet lett-ost og en tomatsaus/eventuelt egenlaget av hermetiske tomater og kryddere er da ikke fetende mer enn annet?

Dette er hvertfall en rett som svært mange spiser over hele verden til både lunch og middag så vet ikke jeg...jeg vil ikke slutte med det hvertfall, både fetaost og spaghetti med kjøttdeig, revet ost og salat er kjempegodt! :)

Annonse

Parmesan inneholder 451 kalorier og 30 gram fett pr. 100 gram ost. Den bidrar neppe til å gjøre spaghettimiddagen sunnere.

Men bedre, dog om osten er fersk. Med den prisen denne osten har så er det nok ikke så mange som bruker 100g pr. pers.

Hvem bruker 75 gram ost i en porsjon spagettti m/kjøttsaus  :overrasket: Ikke jeg i vert fall!

Ikke rart kalori-innholdet er skyhøyt..

Hvem bruker ikke 75 g? :overrasket:

Ost er kjempegodt, spesielt lett-synnøve hvitost. Jeg bruker minst godt over 100 g hver gang jeg spiser pasta hvertfall. :)

På bygda der jeg bor selges ikke karbonadedeig, kun kjøttdeig, så selv om jeg vil leve sunt er det ikke mulig.. :tristbla: butikkene vil ikke ta det inn fordi det ikk eer etterspørsel.

Det selges ikke her heller, men det er desto enklere å få tak i relativt rimelig elgkjøtt. Jeg nekter å spise det sølet de kaller kjøttdeig, så vi kjøper et helt elgslakt hver høst og maler karbonadedeig selv. Fettinnholdet er minimalt og den holder seg utmerket i fryseren i hvert fall ett år.

Ellers er det fullt mulig å lage sunn spaghetti med kjøttsaus. Jeg lager i hvert fall pastasaus fullstendig uten fett og bruker gjerne hele grønnsaker som f.eks. brokkoli i sausen i tillegg til kjøttet. Vil jeg ha noe ved siden av, bruker jeg salat i stedet for ost og brød.

Vel, jeg bor på bygda der de ikke sleger karbonadedeig, men hva mener Leo med at kjøttdeig er "skvip"? :overrasket:

Det er jo ikke alle av oss som liker smaken av elg-kjøtt (selv om det er aldri så kvernet..) Jeg har smakt elgkjøtt, både på pizza og i en annen rett, og ærlig talt, jeg ble direkte kvalm av det, liker ikke smaken i det hele tatt.

Da hjelper det ikke med "lite fett", når man ikke liker elg..!

Annonse

Vel, jeg bor på bygda der de ikke sleger karbonadedeig, men hva mener Leo med at kjøttdeig er "skvip"?  :overrasket:

Det er jo ikke alle av oss som liker smaken av elg-kjøtt (selv om det er aldri så kvernet..) Jeg har smakt elgkjøtt, både på pizza og i en annen rett, og ærlig talt, jeg ble direkte kvalm av det, liker ikke smaken i det hele tatt.

Da hjelper det ikke med "lite fett", når man ikke liker elg..!

Da er det vel bare å la være å spise det, da? Ingen som tvinger deg. Eventuelt kan du kjøpe kjøtt og kverne selv, det blir jo omtrent som karbonadedeig. Går ut fra at de selger kjøtt på bygda?

Hvem bruker ikke 75 g?  :overrasket:

Ost er kjempegodt, spesielt lett-synnøve hvitost. Jeg bruker minst godt over 100 g hver gang jeg spiser pasta hvertfall.  :)

Jeg bruker ikke i vert fall.

Menmen, du om det :)

Støtter rådet om å bruke parmesan i stedet, ingen bruker 100 gram permesan på pastaen. Dessuten er den jo sterkere på smak så da er det vel ikke nødvendig å bruke slike mengder. Kalorimessig kommer du altså bedre ut av det ved å velge permesan.

Vel, jeg bor på bygda der de ikke sleger karbonadedeig, men hva mener Leo med at kjøttdeig er "skvip"?  :overrasket:

Det er jo ikke alle av oss som liker smaken av elg-kjøtt (selv om det er aldri så kvernet..) Jeg har smakt elgkjøtt, både på pizza og i en annen rett, og ærlig talt, jeg ble direkte kvalm av det, liker ikke smaken i det hele tatt.

Da hjelper det ikke med "lite fett", når man ikke liker elg..!

Kjøttdeig består for en stor del av fett, salt og vann. Det siste gjør det nærmest umulig å steke den uten å helle av vannet underveis for å unngå at den blir kokt i stedet for stekt. Fettinnholdet er vanligvis 18% og det er mye!

Elgen her omkring beiter for en stor del på åkrene, så den smaker stort sett det samme som storfekjøtt. Jeg er imidlertid klar over at elgen andre steder i landet kan ha et annet kosthold og derfor mye mer utpreget viltsmak. Smak og behag kan imidlertid ikke diskuteres og det var kun ment som et forslag.

Det er heller ikke noe problem å kjøpe hele, halve eller kvarte storfeslakt. Samvirkelaget her tar i hvert fall opp bestilling og selger slike om høsten. Å dele det opp, kverne, pakke og fryse ned er ingen heksekunst og tar en kveld, men da har du mat i fryseren i lange tider.

Annonse

hmm.. rart at jeg ikke er smellfeit som vokste opp den dietten der :ler:

(neida... jeg fantes ikke kresen jeg nei ;) )

Grunnen til at det liksom er usunt er vel pga av de karbohydratene som finnes både i pasta og i loff. Men det er jo mye sunnere enn f.eks en hamburger med pommefrites. (ala gatekjøkken dersom noen begynner å argumentere med at det er hamburger laget med magert kjøtt osv)

Og bruker man karbonadekjøtt i kjøttssausen og tilsetter noen grønnsaker. f.eks tilsetter revet gullerøtter i kjøttet og lager sausen fra bunnen av (ikke posesaus) så er det jo mye sunnere med en gang ,, enn hva de viste i det bladet

Kjøttdeig består for en stor del av fett, salt og vann. Det siste gjør det nærmest umulig å steke den uten å helle av vannet underveis for å unngå at den blir kokt i stedet for stekt. Fettinnholdet er vanligvis 18% og det er mye!

Elgen her omkring beiter for en stor del på åkrene, så den smaker stort sett det samme som storfekjøtt. Jeg er imidlertid klar over at elgen andre steder i landet kan ha et annet kosthold og derfor mye mer utpreget viltsmak. Smak og behag kan imidlertid ikke diskuteres og det var kun ment som et forslag.

Det er heller ikke noe problem å kjøpe hele, halve eller kvarte storfeslakt. Samvirkelaget her tar i hvert fall opp bestilling og selger slike om høsten. Å dele det opp, kverne, pakke og fryse ned er ingen heksekunst og tar en kveld, men da har du mat i fryseren i lange tider.

Ja, det var et fint forslag, så takk for det! :) Det var sikker tvelment også....men jeg synes elgkjøtt er merkbart og i stor grad veldig forskjellig i smaken fra karbonadedeig!

Elg er vondt, synes jeg..

Det høres faktisk utrolig ekkelt ut å kjøpe storfekjøtt på bøgda-butikken, for så å kjøpe seg en slakter-kvernemaskin, det høres utrolig barbarisk ut...kvalmt.

Jeg ville aldri ha klart å se på at et stykke kjøtt blir kvernet ut, det er en grunn til at jeg er vant til å være kunde/forbruker og ikke produsent av mat.

Jeg vil ikke kverne, jeg er da ingen jeger, sanker eller bonde!

Jeg er byjente og vil ha alt ferdig i emballasjen uten å tenke på hvor ekkelet stammer fra og hvordan den ble laget....jeg vil bare ha alt klart til steking ferdig kvernet og det er faktisk ikke mulig på bygda her jeg bor.

Jeg er enig med Erling Fossen: få alle bønder inn til byen og legg ned distriktene!

:sinna:

Det høres faktisk utrolig ekkelt ut å kjøpe storfekjøtt på bøgda-butikken, for så å kjøpe seg en slakter-kvernemaskin, det høres utrolig barbarisk ut...kvalmt.

Jeg ville aldri ha klart å se på at et stykke kjøtt blir kvernet ut, det er en grunn til at jeg er vant til å være kunde/forbruker og ikke produsent av mat.

Det er utrolig ekkelt :ironi: ! Det ligner biff (Bruker bare helt renskåret kjøtt) når det går inn og minner mistenkelig mye om karbonadedeig når det kommer ut...

Jeg vil ikke kverne, jeg er da ingen jeger, sanker eller bonde!

Ikke jeg heller, men jeg er opptatt av at mat skal være sunn og holde høyest mulig kvalitet. (Jeg malte for øvrig min egen karbonadedeig på kjøkkenet på Frogner også...)

Jeg er byjente og vil ha alt ferdig i emballasjen uten å tenke på hvor ekkelet stammer fra og hvordan den ble laget....jeg vil bare ha alt klart til steking ferdig kvernet og det er faktisk ikke mulig på bygda her jeg bor.

Da må du enten finne deg i å spise spaghetti med den kjøttdeigen de har (Og håpe at du aldri får vite hvordan den så ut før den ble malt og pent plassert i plastbegeret :sjarmor: ...) eller så får du passe på å kjøpe karbonadedeig i større kvanta når du befinner deg i mer urbane strøk. 

Jeg er enig med Erling Fossen: få alle bønder inn til byen og legg ned distriktene!

:sinna:

Da kan det virke som en god idè å begynne med seg selv ;) ...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...