Catlin Skrevet 4. november 2002 #1 Skrevet 4. november 2002 I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på å bake kransekake. Tror jeg satser på å bake kransekakepinner. Tørr ikke prøve meg på tårnkake (som vi sier på min dialekt). Er det noen som har en god oppskrift? Setter pris på gode tips på hvordan få gode kaker. Jeg liker best kranekake som ikke er for hard - heller litt seig. Cassy
Gjest Kakemonsen Skrevet 4. november 2002 #2 Skrevet 4. november 2002 Kransekake er noe jeg ofte lager selv. En god oppskrift er denne standarten: 500 gr malte mandler, 500 gr melis, 3-4 eggehviter. Kna godt sammen og la det stå litt med plastfolie over. Pass på å ta folien over resten av deigen mens du holder på! Deigen skal være klebrig men ikke sånn at du blir full av deig på fingrene. Stek på 200 grader til du ser at de begynner å bli gyllen. Ca 5-8 minutter - alt avhengig av ovn. Et tips er at det faktisk blir mye bedre kake av å lage i former - stenger blir mye tørrere. Former gjør det også lettvint - 3 former (9 ringer) går i ovnen samtidig. Bruk en "sprayrulle" til å trykke ut deigen med. (spør i en jernvarebutikk - de skjønner hva du leter etter). Fungerer helt helmax!!! Dersom du skal fryse kransekaken, så bruk en boks og legg en tørr brødskalt nedi boksen - da holder kaken seg mer fuktig!! LYKKE TIL MED BAKSTEN DA!!! Cicci
Gjest Anonymous Skrevet 5. november 2002 #3 Skrevet 5. november 2002 Kransekake 50011g11Mandler(malt 1 gamg) 50011g11Melis 5 Eggehviter Skoll halvparten av mandlene før de males. Bland malte mandler, melis og 3 upiskede eggehviter i en stor kjele. Elt deigen godt sammen med hendene. Sett kjelen på svak varme. Varm opp deigen under stadig elting til den blir så varm at du brenner fingerknokene. Bruk IKKE så sterk varme at deigen svir seg i bunnen. Sett kjelen tilsiden med lokk. Neste dag stivpisker vi 2 eggehviter og elter dem inn i mandelmassen. La deigen hvile i 2 timer. Stek ringene, i godt smurte former, 12-15 min. midt i ovnen ved 180C Flytt platen til nederste rille og stek ringene I 3-5 min.(farge lys gulbrun) Avkjøl kakene i formene i trekk. kransekake blir seigere av å bli fryst + at en kan legge en brødskalk inni/sammen med.
Gjest Anonymous Skrevet 5. november 2002 #4 Skrevet 5. november 2002 Kransekake 50011g11Mandler(malt 1 gamg) 50011g11Melis 5 Eggehviter Skoll halvparten av mandlene før de males. Bland malte mandler, melis og 3 upiskede eggehviter i en stor kjele. Elt deigen godt sammen med hendene. Sett kjelen på svak varme. Varm opp deigen under stadig elting til den blir så varm at du brenner fingerknokene. Bruk IKKE så sterk varme at deigen svir seg i bunnen. Sett kjelen tilsiden med lokk. Neste dag stivpisker vi 2 eggehviter og elter dem inn i mandelmassen. La deigen hvile i 2 timer. Stek ringene, i godt smurte former, 12-15 min. midt i ovnen ved 180C Flytt platen til nederste rille og stek ringene I 3-5 min.(farge lys gulbrun) Avkjøl kakene i formene i trekk. kransekake blir seigere av å bli fryst + at en kan legge en brødskalk inni/sammen med.
Mirella Skrevet 7. november 2002 #5 Skrevet 7. november 2002 Denne oppskriften er "idiot"-sikker.... 500 g mandler (med skallet på!!) 500 g melis 2-3 strøkne ss hvetemel 3-4 eggehviter Sånn gjør du: Mal først mandlene, og bland dem med melis og hvetemel. Arbeid inn eggehvitene en for en. Deigen skal være fast, men ikke for tørr!!! Dette er viktig!! Så begynner du å trille ut til lange stenger. Hvis deigen er så tørr at du ikke får dette til, tilsette du litt med eggehvite og prøver på nytt. Er den for bløt, tilsetter du mer melis!! Stengene skal være fingertykk, dvs. ca.12 mm i tversnitt. Smør formene med formfett, og strø dem godt med semulegryn. Dette er veldig viktig, slik at ikke ringene sitter fast når du skal ha dem opp av formene. De går nemlig lett i stykker når dem er varme!! Mine former har såkalt non-stick-belegg, men jeg må smøre og strø dem uansett. Ovnen skal stå på 210 grader og ringene stekes på midterste ribbe i ca.10-12 minutt. Når du så tar dem ut av ovnen, bør du straks legge ringene over på en rist, og avkjøle dem raskt. Melisglasur: 200 g melis ca. 1 eggehvite 2-3 dråper eddik Pynt med melis, og legg ringene i en tett boks. Legg en skrellet potet eller fersk brødskalk i boksen et par dager før kaken skal serveres, så blir den seig!!! Lykke til!!!
Gjest Anonymous Skrevet 8. november 2002 #6 Skrevet 8. november 2002 Et tips for de litt late: Man får ferdig kranskakemasse i butikken!
Daisy Skrevet 12. november 2002 #7 Skrevet 12. november 2002 Jeg hører til de late som kjøper ferdig deig hos bakeren, etter et nokså mislykket forsøk på hjemmelaget kransekake for noen år siden. Har til og med sunket så dypt at jeg har kjøpt hele kaka (i str. small) ferdig. Men, jeg gir sjelden opp og nå vil jeg gjerne prøve igjen. Oppskriftene over ser enkle og greie ut de, men for oss "nybegynnere" er det greit å vite; - kan mandlene males i food-processor, eller blir de for finmalte da?? - kan/skal deigen eltes i maskin eller helst for hånd?? - de oppgitte mengdene er beregnet på hvor mange ringer???? (Kunne tenke meg å prøve en halv porsjon i første runde..... ) En kransekake-elskende familie vil elske meg om jeg får det til :D
Furstina Skrevet 12. november 2002 #8 Skrevet 12. november 2002 Åh. Underbart! Jag har bara ätit Kransekake en gång - på vårt bröllop. Jättegott! Tyvärr så har jag inte hittat något ställe att köpa kransekake på i stockholm, nu kanske jag ska baka det till vår förlovningsdag i december. Tack för oppskriften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå