Gå til innhold

Mer spennende pålegg


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg trenger tips om mer kreativt pålegg enn det vanlige. Tilbereder mye egg, men ønsker mer variasjon. Ikke veldig mettende, da det er lunsjmat. Anyone?🤞

Anonymkode: 1d27a...5ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Prøv å skjær opp gul løk i skiver/ringer og ha det oppå leverpostei. Krydre litt med sort pepper. Veldig godt. Ellers så burde du absolutt prøve å varme opp leverposteien i stekeovnen. Da smaker den utrolig mye bedre. Ferskt brød til selvfølgelig. Min mor pleier å bruke avokado som smør. Kanskje noe for deg? 

Synes forøvrig også at ost og skinke baguett med tomat til er veldig undervurdert. Kanskje toast er noe for deg? Jeg bruker det aldri men vet mange liker det. Bare for morro skyld kan jo du prøve Vegemite 😉

Endret av ThereGoesBob
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ThereGoesBob skrev (2 minutter siden):

Prøv å skjær opp gul løk i skiver/ringer og ha det oppå leverpostei. Krydre litt med sort pepper. Veldig godt. Ellers så burde du absolutt prøve å varme opp leverposteien i stekeovnen. Da smaker den utrolig mye bedre. Ferskt brød til selvfølgelig. Min mor pleier å bruke avokado som smør. Kanskje noe for deg? 

Jeg bruker en del avakado; også som smør👏Det er veldig godt. Leverpostei har jeg ikke spist på 10 år, men kom på at jeg pleide å steke sopp og toppe posteien med det☺️

Anonymkode: 1d27a...5ad

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Jeg bruker en del avakado; også som smør👏Det er veldig godt. Leverpostei har jeg ikke spist på 10 år, men kom på at jeg pleide å steke sopp og toppe posteien med det☺️

Anonymkode: 1d27a...5ad

Prøv deg fram med svisker/aprikos. Skal funke bra til kjøttpålegg. Vet om et pålegg som kalles ribberull, der er det sviske i midten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker brød med leverpostei eller salami, med kokt egg oppå!

Bruker også en del brød med kremost, salat, ruccula og spekeskinke, eventuelt litt pesto også.

-Roastbiff med fetaost eller cottage cheese.
-Wraps med laks eller spekeskinke, kremost og salat
-Omelett med masse grønnsaker
-Salat
-Supper
-baguetter med salat, kyllingpålegg og karri dressing
-brød med kremost og varmrøkt laks
-Knekkebrød med kremost og spekeskinke

Men for min del er det viktig at lunsjen er skikkelig mettende...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lage en eggesalat?

Jeg spiser mye tunfisk, kjøper bare en boks tunfisk og har smør eller majones på. 

Påleggsalater? 

Rødbet/sylteagurk/syltet rødløk, på f.eks leverpostei eller skinke 

Spekeskinke, brie og mango er en god kombinasjon

Ellers selvfølgelig salatblad, tomat, paprika, agurk, rødløk osv. 

Anonymkode: f04d8...6c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er veldig glad i hjemmelaget pålegg :)

• Linsepostei 

350 gram kokte linser 
1 liten løk, finhakket 
2 dl solsikkefrø 
1 ts allehånde 
1-2 ss sopp soyasaus(ingen over ingen ved siden av. Kjøper på internasjonal grønnsaksbutikk)
1 fedd hvitløk 
1-2 ss næringgjær (kan sløyfes) 
½ ts urtesalt 
2 ss olivenolje 
½ ts muskat 
½ sitron, saften av

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kjør solsikkefrø, allehånde, urtesalt, muskat og næringsgjær i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett finhakket løk og hvitløk, linser, soyasaus og olivenolje og kjør til blandingen er passe jevn. (Ønsker du en mildere postei, brun løken lett i litt olje på forhånd. )

Hell over i ildfast form og bak på 200 grader i 20-25 minutter.

Denne er veldig god sammen syltet rødbeter.


• Solsikkepostei 

3 dl solsikkefrø (bløtlagt 20-30 min i kokt vann)
1 ss soltørket tomat i olje, hakket
1 dl frisk gressløk, hakket (eller en halv dl om den er tørket)
2 ts grønnsaksbuljongpulver
1,5 ss sitronsaft
2 ss olje fra de soltørkede tomatene
litt chillipulver (Smak deg frem)
2 ts karripulver
4 tørkede aprikoser i biter

Skyll solsikkefrøene i en sil under rennende vann før de has i food prosessor og moses. Ha i de andre ingrediensene og kjør videre til det er blitt som postei i konsistensen.

Denne spiser jeg med sylteagurk.

 

 • Moser avocado,valnøtter og litt sitronsaft med stavmikser. Topper med agurk,tomat og spirer

Anonymkode: a4004...621

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Italiensk salat i kombinasjon med roastbiff eller spekeskinke og rød paprika, lett dryss med svart pepper over :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salami og egg, gjerne smøreost under

Brie og serrano eller parma

Hummus og kyllingpålegg

Fersk mozzarella og spekemat og tomat

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (22 minutter siden):

Salami og egg, gjerne smøreost under

Brie og serrano eller parma

Hummus og kyllingpålegg

Fersk mozzarella og spekemat og tomat

 

Hvordan tilbereder man mozzarella og tomat sammen? har sett lekre bilder av det, men lurer på om det kun er olivenolje eller noe annet som dryppes over? Takk for masse fine forslag☺️

Anonymkode: 1d27a...5ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager hummus som jeg har på brødskive/knekkebrød med agurkskiver, kjempe godt og veldig mettende.

Anonymkode: 1ef30...461

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Hvordan tilbereder man mozzarella og tomat sammen? har sett lekre bilder av det, men lurer på om det kun er olivenolje eller noe annet som dryppes over? Takk for masse fine forslag☺️

Anonymkode: 1d27a...5ad

Man kan ha litt olje på ja, eller balsamico kanskj☺️ Men jeg syns å skjære mozarella i skiver og legge spekematen og skivede gode tomater oppå er saftig nok jeg. 
 

Bare hyggelig👍☺️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskekaker eller fiskepudding og majones?

Ribberull eller annet kjøttpålegg med sylteagurk?

Reker med majones? 

Smøreost, salatblad og tomat? 

Anonymkode: 59aa4...364

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Å bytte ut smør med annet "underlag " kan løfte brødskivemåltidet betraktelig feks:

  •   litt sennep (gjerne med roastbeef, løk og tomat!)
  • Pesto (godt med røkelaks eller kalkunpålegg)
  • Avokado-mos
  • Smøreost
  • Majones

Topp brødskiva med noe nytt:

  • Rødbeter
  • Rå løk
  • Sylteagurk
  • Sprøstekt løk
  • Karse
  • Oliven

Kombiner ulike typer pålegg, og bruk gjerne andre ting enn tradisjonelle pålegg - typ fiskekaker

Bruk annen type ost - test ut brie, camerber osv

Bruk krydder, salt, pepper og urter

Lag toast, arme riddere eller tuna melt (google for en rekke varianter av denne siste)

Varier brød - lomper, pitabrød, knekkebrød, ristet brød 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stash med grønnsaker og frukt på alle blingser, ser mer appetitelig ut og smaker bedre. Ikke vær gjerrig på smøret.

Anonymkode: 242a1...f43

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skinke, spekeskinke eller choritzo med pesto under.

Ost, skinke, salat .

Hummus med karamellisert løk og stekt paprika. Sopp er også godt på. 

Leverpostei med bacon og sopp. Eller rødbeter/sylteagurk. 

 

Anonymkode: 7f0da...c6c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...