Gå til innhold

Vanlig sukker eller syltesukker når jeg skal lage eplemos?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte prøve å lage det. 

Så da er jeg usikker. Bruker syltesukker i alt annet syltetøy jeg lager.

Anonymkode: 1439c...e08

Skrevet

Vi bruker bare helt vanlig sukker når vi lager syltetøy. Har aldri laget eplemos, men lager mye eplesyltetøy, og da med helt vanlig sukker. 

Anonymkode: 33ac5...960

Skrevet
AnonymBruker skrev (28 minutter siden):

Vi bruker bare helt vanlig sukker når vi lager syltetøy. Har aldri laget eplemos, men lager mye eplesyltetøy, og da med helt vanlig sukker. 

Anonymkode: 33ac5...960

Har bare syltesukker i hus så derfor jeg lurer.

Hva er forskjellen på eplemos og eplesyltetøy?

Anonymkode: 1439c...e08

Skrevet

Eplemosen blir kokt til det faktiks er helt mos, mens det er mer biter igjen i eplesyltetøyet. 

Anonymkode: 33ac5...960

Skrevet

Jeg bruker vanlig sukker til eplemos, den trenger sjelden pektin :) 

Anonymkode: 4ded7...de5

Skrevet (endret)

Syltesukker er ganske dyrt og etter min mening helt unødvendig. Jeg bruker alltid vanlig sukker og tilsetter pektin (Jam syltepulver) etter behov. Forskjelige bær og frukt trenger ikke samme mengde pektin for å bli passe stivt. Det har også å gjøre med modenhertsgraden. Jeg vil tro at epler ikke trenger mye, hvis noe i det hele tatt . . .

Jeg bruker aldri syltepulver med gelatin som tykningsmiddel. Det gis syltetøyet en glatt og unaturlig konsistens jeg ikke liker.

Endret av senior
Skrevet

Takk for svar.

Anonymkode: 1439c...e08

Skrevet
senior skrev (15 minutter siden):

Syltesukker er ganske dyrt og etter min mening helt unødvendig. Jeg bruker alltid vanlig sukker og tilsetter pektin (Jam syltepulver) etter behov. Forskjelige bær og frukt trenger ikke samme mengde pektin for å bli passe stivt. Det har også å gjøre med modenhertsgraden. Jeg vil tro at epler ikke trenger mye, hvis noe i det hele tatt . . .

Jeg bruker aldri syltepulver med gelatin som tykningsmiddel. Det gis syltetøyet en glatt og unaturlig konsistens jeg ikke liker.


Samme jeg gjør. Væskeinnholdet i frukten/bærene har mye å si for hvor mye tykningsmiddel man må tilsette. Rips trenger et helt annet nivå enn epler. 

Epler trenger fremdeles tykningsmiddel, men ikke så mye. Så mye bedre å bruke syltepulver i stedet for vanlig sukker, for da kan man tilpasse mengdene til væskeinnholdet i det man sylter. 

Anonymkode: 33ac5...960

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...