Floranda Skrevet 3. september 2023 #1 Skrevet 3. september 2023 (endret) Trenger litt inpirasjon og tips til tapasretter til en person som er vegetarianer, ikkje tåler ost, melk og egg. Er helt sikkert mye godt en kan lage, klarte bare ikkje å komme på noe som metter annet enn brød. Gjerne noe som kan lages om morgenen og serveres i 13 tiden etter dåpen i kirken. Endret 3. september 2023 av Floranda
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #2 Skrevet 3. september 2023 Hva med en pastasalat med vinagrette? Det metter litt dersom hun ikke kan spise alle rettene. Det finnes vel en eller annen form for vegansk kremost til kjeks? Saltbakte småpoteter / båtpoteter/ potetsalat (oljebasert). Salsadipp til. Lefseruller med guacamole, stekt sopp i skiver og paprika, ruccola. Kan også lages som wraps. Falaffel og hummus. Grillete grønnsaker eller gronnsaksstaver passer også til hummus. Anonymkode: b7ddc...198
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #3 Skrevet 3. september 2023 Noe er litt mer meze enn tapas, men: Hummus Romesco Tabbouleh Oliven Grillet aubergine, paprika og squash marinert i vinaigrette og servert romtemperert Saltkokte småpoteter Semitørkede tomater Anonymkode: 383ac...a22 1
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #4 Skrevet 3. september 2023 Stekte potetbåter med hvitløk, persille og olje. Anonymkode: cad5f...277
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #5 Skrevet 3. september 2023 Saltbakte poteter med saus,feks en litt sterk tomatsaus eller aioli. Stekte tomater med basilikum. Focaccia. Anonymkode: bb4bb...b1e
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #6 Skrevet 3. september 2023 Du nevner brød. Godt brød er ren forutsetning for tapas. Så bør du ha en salat. Jeg synes gresk salat langt er den mest vellykka. Tomater med olivenolje og salt er også godt. Så kan du med hell servere tilstede salte mandler, grillede grønnsaker av ulik art (klassikere er paprika, aubergine og purre, men alle grønnsaker er gode grillede eller ovnsbakte), salte poteter med saus, oliven, aioli (du får kjøpt den vegetar, og smaken er identisk). Spania er et land som har fattigdom i sin nære forhistorie. Det meste av tapas er vegetar. Det meste av tapas som inkluderer kjøtt involverer innmat. Det vi har importert er «tapas» som ligner spansk mat slik sushi i En ligner japansk mat. Vagt og av langt dårligere kvalitet. Anonymkode: 85d3c...9ea
Daisy-love Skrevet 3. september 2023 #7 Skrevet 3. september 2023 I praksis en som ikke spiser animalsk da? Veganmisjonen har veldig mye på tapas. http://www.veganmisjonen.com/p/arkiv-tapas.html Om du vil ha noe mer konkret, så er «linselus» noe du kan lage på forhånd og fryse ned og bare ta opp. Finnes i både rød, gul og grønn versjon. Her er link til de røde. http://www.veganmisjonen.com/2010/08/oppskrift-linser-linselus-capellini.html De trenger ikke å serveres varme heller, men hadde nok ikke tatt de rett på fryseren og serverte de. Du kan også «jukse litt» og kjøpe ferdige kj*ttboller på butikken, eller falafel. Focaccia er lett å lage så alle kan spise det (dropp fetaost). Mye brød er automatisk trygt om gjesten tåler spor. Grønn salat kan lages uten ost i. Pastasalat kan lages med tørr pasta (de er omtrent alltid uten egg i seg), og ulike grønnsaker. Vinagrette er en god dressing, ellers finnes det både fransk dressing, og andre dressinger som er uten både egg og melk. Lefseruller med hummus, Plantego pålegg, eller Oatly sin smøreost, med grønnsaker på fungerer godt, og tar ikke mye å slenge sammen. Må bare si fra en allergiker her, som heller ikke spiser kjøtt at det er utrolig hyggelig at folk vil prøve å tilrettelegge.
AnonymBruker Skrevet 3. september 2023 #8 Skrevet 3. september 2023 Nå vet ikke jeg om du mener autentisk tapas,eller om du mener den norske tolkningen som betyr småretter. Jeg gambler på det siste https://www.vegetarbloggen.no/2016/04/03/asparges-galette/ https://www.vegetarbloggen.no/2023/05/18/potetlefse-med-pepperrotkrem-fra-sykt-godt/ https://www.vegetarbloggen.no/2015/07/30/patatas-bravas/ Om du vil gjøre det enklere kan du kjøpe Go’vegan sin alloli http://www.veganmisjonen.com/2013/08/oppskrift-ovnsbakt-stpotet-linsetopping.html?m=1 Jeg støtter også forslaget om veganmisjonen sin linselus sammen hummus https://www.etkjokken.com/2015/11/hummus/ (evt kjøpt på internasjonal grønnsaksbutikk) Og personlig ville jeg satt pris på en salat av noen slag. Eks https://vegetarmat.org/oppskrift/lun-quinoa-salat/ Anonymkode: 8da6b...5e2
Kinder Skrevet 3. september 2023 #9 Skrevet 3. september 2023 * Veganske oster, feks disse https://www.kinsarvik.no/produkt/violife-prosociano-150g/?gclid=CjwKCAjw3dCnBhBCEiwAVvLcu8VRB6goS7qdPYeKE3kmI5cmTQL7p_Fh94q62te_s94D4elMFXbJiRoCqEwQAvD_BwE https://www.kinsarvik.no/produkt/violife-le-rond-camembert-150-g/?gclid=CjwKCAjw3dCnBhBCEiwAVvLcu1hVt5sylm5U_DBCdau_dtU8h8r0HfCV1YZt89b65OcwcuhvK7-YWxoCLLwQAvD_BwE (sammen med oliven, tørket frukt og/eller marmelade og godt brød) * Mange serverer aioli til tapas, men det er vel så godt med en god olivenolje å dyppe brød opp. Og bland gjerne olivenolje med en god eddik. Det finnes også vegansk aioli, men det har jeg aldri snakt før, så kan ikke garantere at det smaker godt. * Vegetarboller i tomatsaus * Saltkokte småpoteter * Aburgineruller https://www.etkjokken.re/2017/04/aubergineruller-med-valnotter-og-granateple/
AnonymBruker Skrevet 4. september 2023 #10 Skrevet 4. september 2023 Kinder skrev (13 timer siden): * Veganske oster, feks disse https://www.kinsarvik.no/produkt/violife-prosociano-150g/?gclid=CjwKCAjw3dCnBhBCEiwAVvLcu8VRB6goS7qdPYeKE3kmI5cmTQL7p_Fh94q62te_s94D4elMFXbJiRoCqEwQAvD_BwE https://www.kinsarvik.no/produkt/violife-le-rond-camembert-150-g/?gclid=CjwKCAjw3dCnBhBCEiwAVvLcu1hVt5sylm5U_DBCdau_dtU8h8r0HfCV1YZt89b65OcwcuhvK7-YWxoCLLwQAvD_BwE (sammen med oliven, tørket frukt og/eller marmelade og godt brød) * Mange serverer aioli til tapas, men det er vel så godt med en god olivenolje å dyppe brød opp. Og bland gjerne olivenolje med en god eddik. Det finnes også vegansk aioli, men det har jeg aldri snakt før, så kan ikke garantere at det smaker godt. * Vegetarboller i tomatsaus * Saltkokte småpoteter * Aburgineruller https://www.etkjokken.re/2017/04/aubergineruller-med-valnotter-og-granateple/ Den allolien jeg tipset om fra go’vegan er veldig god Anonymkode: cb164...3b5
BettyJane Skrevet 5. september 2023 #12 Skrevet 5. september 2023 https://www.vegetarbloggen.no/2015/09/02/spinatruller/ spinatruller! Jæsklig godt.
Brunhilde Skrevet 5. september 2023 #13 Skrevet 5. september 2023 Vårruller er kanskje ikke tapas, men veldig lett å lage vegetarisk, og små, så de blir en liten munnfull.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå