AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #1 Skrevet 1. september 2023 Blir en hektisk dag i morgen( i dag, strengt tatt), og jeg lurer på om to deiger kan stå etpar timer? Hvordan oppbevarer jeg dem isåfall? Pakker jeg dem i plastfolie?🙈🙏😊 Anonymkode: 30136...945
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #2 Skrevet 1. september 2023 30-60 min på kjøkken benk Du kan evt bruke lite gjær og kaldheve i kjøleskap. Da har jeg deigen i en bolle med plast folie over. Da kan du fint lage den kvelden før eller på morningen før jobb og bruke den når du kommer hjem. Anonymkode: 96e06...d43
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #3 Skrevet 1. september 2023 Mange timer Anonymkode: dd90b...16a
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #4 Skrevet 1. september 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): 30-60 min på kjøkken benk Du kan evt bruke lite gjær og kaldheve i kjøleskap. Da har jeg deigen i en bolle med plast folie over. Da kan du fint lage den kvelden før eller på morningen før jobb og bruke den når du kommer hjem. Anonymkode: 96e06...d43 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Mange timer Anonymkode: dd90b...16a Takker for svar, men jeg ble ikke mye klokere😊🙏🙈😅 Anonymkode: 30136...945
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #5 Skrevet 1. september 2023 Jeg lager av og til pizzadeig om kvelden, og bruker den etter 24 timer. Da tar jeg 1 ts gjær og kaldt vann. Deigen står i kjøleskapet til jeg bruker den. Eller så lager jeg om morgenen med 1 ts gjær og kaldt vann og lar den stå på kjøkkenbenken til kvelden. Dekk deigen med plastfolie, bivoks papir eller tett lokk slik at den ikke blir tørr. Anonymkode: de872...819
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #6 Skrevet 1. september 2023 Jeg har ofte deig stående 1-2 dager i kjøleskapet. Anonymkode: 37d74...874
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #7 Skrevet 1. september 2023 Den kan fint stå dager i kjøleskap. Samboer lager pizzadeig som skal stå i 72 timer i kjøleskap (noe av det er muligens på benk). Kjøleskap med lokk eller plastfolie (pass på at deigen har mulighet til å puste litt). Men skal den stå lenge så trenger du ikke like mye gjær som hvis du skal bruke den fort. Anonymkode: 565af...fe2
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #8 Skrevet 1. september 2023 Alt avhenger vel veldig av deigen du skal lage Er det vanlig gjærdeig? Surdeig? Du kan for eksempel fint sette en vanlig gjærdeig i kjøleskapet etter at den har hevet til dobbeltstørrelse, da stagnerer hevingen, også må du ta den ut en halvtime - time før du skal bruke den. Du kan også lage pizzadeigen, forme den, forhåndsteke den, og legge den i fryseren. Anonymkode: db902...4df
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #9 Skrevet 1. september 2023 Lage dagen før....så på kjøl...heve til dobbel størrelse før kjøl. Så ut ca.3t før steking. Kan fint stå 2-3 dager på kjøl, bruke godt mel som tåler dette. Oppskrifter med 50g er bare å drite i, holder at du bruker 0,2% av melmengden. Anonymkode: a97fd...0e4
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #10 Skrevet 1. september 2023 Sett den i kjøleskap Anonymkode: 6c77a...c8d
AnonymBruker Skrevet 1. september 2023 #11 Skrevet 1. september 2023 I kjøleskap kan de stå mange timer. Jeg har laget deigen dagen før og kaldhevet over natten i kjøleskap flere ganger. Anonymkode: b9f94...786
Ellah Skrevet 1. september 2023 #12 Skrevet 1. september 2023 Kan godt stå et par timer på benk også!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå