AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #1 Skrevet 28. august 2023 Vi hadde feiret mammas 90 år med privat koldtbord på det lokale hotellet. Da vi spurte om hun kunne få med restene hjem så fikk vi til svar at nei, det var ikke vanlig. Hun ønsker å ha noen naboer på "etterpå-lag" og lager ikke mat selv. Maten er jo betalt. Hotellet kan vel ikke bruke den om igjen? Er dette et urimelig spørsmål? Anonymkode: ebc9c...765
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #2 Skrevet 28. august 2023 Dere hadde altså med maten selv? Da er det jo kjemperart at dere ikke kan ta det tilbake. De må jo bare kaste den.. Anonymkode: 8e5f9...4be 1
Gjest Msramkins Skrevet 28. august 2023 #3 Skrevet 28. august 2023 Det er helt vanlig å få med seg restematen ja, det har vi gjort flere ganger… Så dette var et merkelig svar..
Gammel frue? Skrevet 28. august 2023 #4 Skrevet 28. august 2023 Nei, vi hadde den ikke med selv. Vi har betalt for x antall mat på koldbordet og tenkte det ville vært greit for mamma på 90 å bruke dette til å servere r i etterpå - lag. Vi har jo betalt for alt uansett om det ble spist opp eller ikke. Koldtbordet var i privat rom - kun for oss. 4 3
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #5 Skrevet 28. august 2023 Dere har nok betalt pr kuvert, og da spiser dere til dere er forsynt. Noen spiser mere enn andre , men dere betaler for ex antall personer. Dere har ikke bestilt en eksakt mengde med mat , og derfor er det ikke vanlig å be om å ta med rester hjem. Anonymkode: 3fc04...1d8 8
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #6 Skrevet 28. august 2023 Har dere betalt for alt, så får dere vel lov til å gjøre hva dere vil med det. Nå vet jeg ikke hvordan koldtbord funker da... har man for eksempel betalt for 1 kg røkelaks, eller betaler man for at de bare fyller på med røkelaks til alle er mette? Hvis det er sånn "bottomless" servering, altså ingen mengde er kjøpt og betalt, man betaler bare per hode, så er det bare spis så mye du til, ta selv-bord på Peppes Pizza liksom - så kan man jo ikke ta med rester. Men har dere betalt spesifikt for 1kg røkelaks og spist 700 gram, så burde dere selvsagt få med restene. Anonymkode: 80273...c32 5
Gammel frue? Skrevet 28. august 2023 #7 Skrevet 28. august 2023 Ok Takk for svar. Vi bare lurte. Prisen var per person, uten påfyll . Regner med at hotellet har en beregning på hva man spiser, men her var det 15 person i alderen over 80 år. 2
Gjest Msramkins Skrevet 28. august 2023 #8 Skrevet 28. august 2023 Hei igjen, jeg svarte i stad også. Vi har fått med rester flere ganger, da har vi bestilt koldtbord til X antall personer. Det som stod igjen på bordet etterpå, ble pakket ned og vi fikk med oss. Da hadde vi jo betalt for denne maten, som var laget til oss.. Likeså en gang med snitter, vi hadde bestilt og betalt til X antall - og fikk da med oss restene.. Så dersom dere har betalt for alt på bordet, synes jeg det var merkelig dersom dere ikke får det med dere… Anderledes dersom hotellet har buffet stående som andre også benytter seg av, men det var jo ikke tilfellet her?
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #9 Skrevet 28. august 2023 Selvsagt burde dere få ta det med når dere har betalt for det! Det fikk vi for noen uker siden, tok det som en selvfølge! Anonymkode: 4ad4a...799 6 2
Gammel frue? Skrevet 28. august 2023 #10 Skrevet 28. august 2023 Takk for var. det var dette vi trodde også. Maten var bare ment for oss, ingen andre var i samme rom. Vi betalte for alt som ble servet etter x antall bestilte porsjoner.
Taluno Skrevet 28. august 2023 #11 Skrevet 28. august 2023 Koldtbord er buffet. Hvis du går på Peppes og betaler for en pizzabuffet, forventer du å få ta med rester hjem? 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #12 Skrevet 28. august 2023 Har jobba i serveringsbransje i 10 år, og har aldri opplevd at folk får ta med seg rester hjemme når det er betalt per person for buffet/koldtbord, selv om det er i privatrom. Anonymkode: 53db9...958 5
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #13 Skrevet 28. august 2023 Da måtte dere nesten ha pakket med dere maten hjem selv. Rart spm. Anonymkode: 53849...d05
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #14 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Har jobba i serveringsbransje i 10 år, og har aldri opplevd at folk får ta med seg rester hjemme når det er betalt per person for buffet/koldtbord, selv om det er i privatrom. Anonymkode: 53db9...958 Det må være forskjellige rutiner ute og går, kaster dere bare restene? Dersom de har bestilt en viss mengde mat, og koldtbord er i lukka rom, blir dette regnet som kundens mat på lik linje med dersom de bestiller koldtbord levert hjem. Da har de betalt for all mat på bordet, og kan selvfølgelig få det med hjem… Dersom det er koldtbord som blir fylt på etterhvert, er det ikke kundens - da har de bare betalt pr hode på lik linje som i en åpen buffet ( selv om de er i eget rom). Slik jeg forstår det har Ts bestilt en viss mengde mat, og betalt for den - og skal dermed kunne få restene med hjem. Anonymkode: 2f5ed...50a 7 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #15 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (40 minutter siden): Det må være forskjellige rutiner ute og går, kaster dere bare restene? Dersom de har bestilt en viss mengde mat, og koldtbord er i lukka rom, blir dette regnet som kundens mat på lik linje med dersom de bestiller koldtbord levert hjem. Da har de betalt for all mat på bordet, og kan selvfølgelig få det med hjem… Dersom det er koldtbord som blir fylt på etterhvert, er det ikke kundens - da har de bare betalt pr hode på lik linje som i en åpen buffet ( selv om de er i eget rom). Slik jeg forstår det har Ts bestilt en viss mengde mat, og betalt for den - og skal dermed kunne få restene med hjem. Anonymkode: 2f5ed...50a Rester fra buffet skal kastes ja, det har med mattrygghet å gjøre. Mat som har stått ute over en tid er større sjanse for at er kontaminert, enn hva mat som serveres på fat er. Varm mat som har stått ute på buffet skal ikke varmes opp igjen. Og det er serveringsstedet som er pliktig til å sørge for at maten er trygg. Anonymkode: ac43f...1cb 4 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #16 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Rester fra buffet skal kastes ja, det har med mattrygghet å gjøre. Mat som har stått ute over en tid er større sjanse for at er kontaminert, enn hva mat som serveres på fat er. Varm mat som har stått ute på buffet skal ikke varmes opp igjen. Og det er serveringsstedet som er pliktig til å sørge for at maten er trygg. Anonymkode: ac43f...1cb ups, kom borti anonym, this is me! Anonymkode: ac43f...1cb
Taluno Skrevet 28. august 2023 #17 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): ups, kom borti anonym, this is me! Anonymkode: ac43f...1cb omg... 1 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #18 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Rester fra buffet skal kastes ja, det har med mattrygghet å gjøre. Mat som har stått ute over en tid er større sjanse for at er kontaminert, enn hva mat som serveres på fat er. Varm mat som har stått ute på buffet skal ikke varmes opp igjen. Og det er serveringsstedet som er pliktig til å sørge for at maten er trygg. Anonymkode: ac43f...1cb Men det er jo forskjell på åpen buffet, og lukka koldtbord? Ved det siste så har jo gjesten allerede betalt for all den maten som står på bordet, og kan selvfølgelig ta den med seg… Dersom man bestiller en pizza til bordet, og ikke spiser opp - så kan man be om en pose e.l og ta resten med hjem.. Anonymkode: 2f5ed...50a 5 1
Taluno Skrevet 28. august 2023 #19 Skrevet 28. august 2023 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Men det er jo forskjell på åpen buffet, og lukka koldtbord? Ved det siste så har jo gjesten allerede betalt for all den maten som står på bordet, og kan selvfølgelig ta den med seg… Dersom man bestiller en pizza til bordet, og ikke spiser opp - så kan man be om en pose e.l og ta resten med hjem.. Anonymkode: 2f5ed...50a Nei, bakteriene skiller ikke på om det er åpent eller lukket selskap... Bakteriene bryr seg hovedsakelig om tid og temperatur, og det er nettopp kontroll på tid og temperatur som er ett lovpålagt krav rettet mot serveringssteder ved buffet. Pizzaservering regnes som enkeltservering, og ikke en buffet. Ved servering av en enkeltporsjon som er ment for å spise der og da, ikke ligge fremme, så bortfaller krav om temperaturkontroll fra serveringsstedet. 3 1
AnonymBruker Skrevet 28. august 2023 #20 Skrevet 28. august 2023 Taluno skrev (10 minutter siden): Nei, bakteriene skiller ikke på om det er åpent eller lukket selskap... Bakteriene bryr seg hovedsakelig om tid og temperatur, og det er nettopp kontroll på tid og temperatur som er ett lovpålagt krav rettet mot serveringssteder ved buffet. Pizzaservering regnes som enkeltservering, og ikke en buffet. Ved servering av en enkeltporsjon som er ment for å spise der og da, ikke ligge fremme, så bortfaller krav om temperaturkontroll fra serveringsstedet. Men gjesten din har allerede kjøpt den skåla med potetsalat og betalt for den, den er hennes… Det er ikke det samme som dersom man bestiller kuvert, eller pr hode i buffet… Anonymkode: 2f5ed...50a 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå