Gå til innhold

Hvilken salt, er ekte salt eller smaker faktisk salt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Føler ikke salt smaker salt lenger, prøvd 2 i det siste, men de smaker jo ikke salt. Hva er greien? 
 

så hvilken salt smaker salt?😂

Anonymkode: 952e4...acc

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Salt er Salt. Himalaya osv er bare markedsføring 

Anonymkode: b7e1c...62a

  • Liker 3
Skrevet

Jeg liker himalaya salt best, er absolutt smaksforskjeller om man har smaksløker. 

Anonymkode: 30aae...1b5

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Jeg liker himalaya salt best, er absolutt smaksforskjeller om man har smaksløker. 

Anonymkode: 30aae...1b5

Enig. Det har en mild, rund og god smak, men det er viktig å kjøpe ekte Himalayasalt som ikke er tilsatt rosa farge. Dette koster mer. Dette saltet bruker jeg som topping, mens I retter som skal koke bruker jeg kvernet havsalt som også har en fin smak. 

Såkalt "bordsalt" smaker kjemisk salt og kommer aldri inn i mitt hus. Jeg salter aldri(!) mat med denne type salt på restauranter/fast food.

  • Liker 2
Skrevet

Placebo effekten er ihverfall stor med Himalaya salt. Det er dyrt og fancy salt, ut over det er fordeler helt klart ikke verdt prisen

Det er steinsalt (tatt fra fjell og ikke fra hav) så de er mer grovkornet og det inneholder jern som gjør det rødt, det er fremdeles 98% NaCl som alt annet salt.

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
NakenPanda skrev (Akkurat nå):

Placebo effekten er ihverfall stor med Himalaya salt. Det er dyrt og fancy salt, ut over det er fordeler helt klart ikke verdt prisen

Det er steinsalt (tatt fra fjell og ikke fra hav) så de er mer grovkornet og det inneholder jern som gjør det rødt, det er fremdeles 98% NaCl som alt annet salt.

Og inneholder mindre mikroplast enn havsalt. Enn så lenge.
 

Uansett er «smak» en vitenskap mennesket ennå ikke har knekket koden til. Vi vet feks ikke hvordan vi produserer vanilje som smaker som - vanilje. Eller jordbærsaus som smaker - jordbær. Ikke så mye fordi vi ikke vet hvilke stoffer de inneholder, fordi vi ikke vet hvordan måten de er sammensatt, tiden de har vært sammensatt etc påvirker smaken. Vi vet at de gjør det - men hvordan? Like mystisk som magesår var i 1970.

Anonymkode: e5325...321

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Og inneholder mindre mikroplast enn havsalt. Enn så lenge.
 

Uansett er «smak» en vitenskap mennesket ennå ikke har knekket koden til. Vi vet feks ikke hvordan vi produserer vanilje som smaker som - vanilje. Eller jordbærsaus som smaker - jordbær. Ikke så mye fordi vi ikke vet hvilke stoffer de inneholder, fordi vi ikke vet hvordan måten de er sammensatt, tiden de har vært sammensatt etc påvirker smaken. Vi vet at de gjør det - men hvordan? Like mystisk som magesår var i 1970.

Anonymkode: e5325...321

Faktisk har vi falsk vanilje så det har vi nok, selv om det kommer fra en biologisk kilde.

Når de damper inn havvann kan de etterpå skille den fra alle fremmedmaterialer pga vekt differanser så igjen ikke spesielt riktig. Mye av saltet kommer i tilegg fra Steinsalt hvor vann pumpes ned og tas opp til overflaten akkurat det samme som Himalayasalt bare ikke med de samme mineralene for farge

https://boingboing.net/2011/11/10/potash-mining-on-the-colorado.html 

Besøkte denne siten på feltur i USA det er også salt

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 27.8.2023 den 19.45):

Salt er Salt. Himalaya osv er bare markedsføring 

Anonymkode: b7e1c...62a

Havsalt er definitivt mer enn bare salt. 23% av havsaltet består av andre mineralsalter enn natriumklorid (bordsalt). 

Bordsalt er raffinert havsalt der andre mineraler enn klor og natrium er fjernet. Bordsalt er rent natriumklorid. 

Vanlig havsalt inneholder bare 77% natriumklorid og 23% andre mineralsalter. Mest magnesiumsalt (16%) og kalsiumsalt (4%). De siste prosentene består av 70 forskjellige mineraler og sporstoffer som kroppen også har bruk for. 

Inntil vi begynte å spise bare raffinert salt, var havsalt vår viktigste kilde til magnesium.

https://snl.no/havsalt

Anonymkode: 2d158...db7

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Havsalt er definitivt mer enn bare salt. 23% av havsaltet består av andre mineralsalter enn natriumklorid (bordsalt). 

Bordsalt er raffinert havsalt der andre mineraler enn klor og natrium er fjernet. Bordsalt er rent natriumklorid. 

Vanlig havsalt inneholder bare 77% natriumklorid og 23% andre mineralsalter. Mest magnesiumsalt (16%) og kalsiumsalt (4%). De siste prosentene består av 70 forskjellige mineraler og sporstoffer som kroppen også har bruk for. 

Inntil vi begynte å spise bare raffinert salt, var havsalt vår viktigste kilde til magnesium.

https://snl.no/havsalt

Anonymkode: 2d158...db7

Ja det er mineraler i tillegg, mindre ren salt. 

Anonymkode: b7e1c...62a

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Ja det er mineraler i tillegg, mindre ren salt. 

Anonymkode: b7e1c...62a

Havsalt inneholder bare 77% rent salt, for å si det med tall. 23% er andre mineraler. 

Anonymkode: 2d158...db7

  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg liker havsalt best fordi det er mer mineralrikt og jeg synes det har en mer komplett og bedre smak enn ren natriumklorid som føles litt sterkere men tommere i smak.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...