Gå til innhold

123-pakke med bolledeig.. må den heve før man ruller ut deigen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Står bare at den skal heve etter du har rullet det ut, så må bare spørre 

Anonymkode: 33803...7ee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg hever alltid både før og etter. Har testa det ut, og det blir stusslige boller med bare en heving. 

Anonymkode: cab56...d02

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Jeg hever alltid både før og etter. Har testa det ut, og det blir stusslige boller med bare en heving. 

Anonymkode: cab56...d02

Jeg er helt enig, bollene blir bedre med for- og etterheving. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar.

jeg valgte å kun heve ette jeg har rulla de ut.. håper de blir gode 

TS

Anonymkode: 33803...7ee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Takk for svar.

jeg valgte å kun heve ette jeg har rulla de ut.. håper de blir gode 

TS

Anonymkode: 33803...7ee

De blir helt sikkert gode, men med "dobbel" heving hadde de kanskje blitt enda bedre. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Takk for svar.

jeg valgte å kun heve ette jeg har rulla de ut.. håper de blir gode 

TS

Anonymkode: 33803...7ee

Ikke for å være frekk men tviler på at de ble gode. Når man skal bake gjærbakst må man ha TID. Om deigen ikke får heve tilstrekkelig (og sakte!) vil den mangle aroma og smak, og den vil bli tung og tørr. Ferdig-mix er i tillegg stappaet full av tilsetningsstoffer og for mye gjær som gir gjærsmak. Lag heller fra bunnen av.

Anonymkode: ce5c5...46c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Ikke for å være frekk men tviler på at de ble gode. Når man skal bake gjærbakst må man ha TID. Om deigen ikke får heve tilstrekkelig (og sakte!) vil den mangle aroma og smak, og den vil bli tung og tørr. Ferdig-mix er i tillegg stappaet full av tilsetningsstoffer og for mye gjær som gir gjærsmak. Lag heller fra bunnen av.

Anonymkode: ce5c5...46c

Etterheving er det viktigste. Forheving er viktig for å utvikle smak, men siden ferdigposer har vært blandet sammen lenge, kan det jo allerede ha satt seg godt med smak i melet. Etterheving sørger for luftig bakst. 
 

Ferdigpose er helt ypperlig for folk som ikke baker så ofte. For eksempel kan mel som blir stående i evigheter kan tiltrekke ser skadedyr eller få dårligere bakeevne. Det stemmer ikke at disse posene er stappet full av tilsetningsstoffer. Noen er kanskje det, men det gir absolutt ingen mening at vanlige bolleposer er stappet full med tilsetningsstoffer. 
 

Tipper bollene til ts ble gode jeg😊

Anonymkode: 25a42...5f0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-en person jeg kjenner sa at hun skulle lage 123 boller...så tenkte jeg hvorfor antallet 123? Haha😬😁

Anonymkode: 705cb...107

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...