AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 #1 Skrevet 25. august 2023 Skal innom en matbitikk med typisk asiatiske varer. Mulig noe fra andre land også. Har dere tips til en god middag? Gjerne en rett som ikke er alt for vanlig, slik som tom kha gai, pad thai, tikka masala osv. Anonymkode: 08ff1...0b4
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 #2 Skrevet 25. august 2023 Jeg lager mye fra bøkene til AltAsiatisk. Mine favoritter er disse: Panang gai (kjøper den currypastaen som heter Aroy-D panang): https://www.altasiatisk.no/2023/08/kylling-panang-curry-2/ Grillspyd, jeg serverer de med sticky rice og syltede grønnsaker: https://www.altasiatisk.no/2023/08/vietnamesiske-grillspyd-med-risnudler/ Innbakt svinekjøtt med appelsin: https://www.altasiatisk.no/2023/08/innbakt-svinekjott-med-appelsinsaus/ Elsker også Banh mi, kjøper brioche baguetter på meny, marinerer kjøtt i god marinade, har sirachamajones på og har syltede grønnskaer, agurk, chili og sesamfrø Anonymkode: cbf11...69c
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 #3 Skrevet 25. august 2023 En av min filippinske kones favoritter er Sinigang na Baboy, en litt sur suppe med tamarind, svin, og kokte grønnsaker. Man kan lage det fra bunnen av, men hun pleier kjøpe en krydderblanding fra vår asiatiske nærbutikk. Veldig lettvint mat. Anonymkode: 3cc78...a39
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 #4 Skrevet 25. august 2023 Tofu i spicy saus(dobbel porsjon) 1 pk tofu Olje til frityrsteking Kokt ris til 2 porsjoner 1 fedd hakket hvitløk 1,5 ss kecap manis 1,5 ss sopp soyasaus(ingen over ingen ved siden av) 1 ss sesamolje 1 ss brunt sukker 1/2 ss riseddik 1 ss sesamfrø 1/2 ss agavesirup 1/2 – 1 ss chili olje 1 vårløk Del tofuen i 20 like store terninger.Varm opp så mye olje at overflaten til tofuen nesten blir dekket på medium høy varme. Stek i ca. 5-6 snu så tofuen og stek i ca. 5 min til. Tofuen skal få en fin skorpe, Bland deretter sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til hvor sterk du ønsker. Varm en ny panne på medium høy panne til den blir ordentlig varm. Tilsett sausen i pannen og la den puttre i ca. 30 sekunder. Legg oppi tofuene og blandes godt i ca. 2 minutter til, slik at de trekker i seg den gode sausen. https://www.vegetarbloggen.no/2017/07/09/laksa/ Anonymkode: de36b...2a4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå