Gå til innhold

Soppsuppe. Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilken sopp liker du å bruke? Stavmikser du hele suppen, litt, eller har du en tynn suppe med biter av sopp? Hvilket krydder? Hvilken type melk/fløte el.? Andre tips?

Anonymkode: e2b25...f2f

Skrevet

300 gram av den soppen jeg har for hånden 
1 sjalottløk 
2 fedd hvitløk 
Noen kvaster timian 
Olje til steking  
1 desiliter vegansk hvitvin(kan erstattes med lik mengde eplejuice eller litt hvitvinseddik)
5 desiliter grønnsakskraft eller vann med grønnsaksbuljongpulver 
1 desiliter kokosmelk 
Litt sitronsaft 
Salt og pepper

Rens soppen. Skjær sjalottløk og hvitløk i små biter. Kutt timian i biter.

Legg ca 50 gram av soppen til sides, den skal stekes til garnityr.

Varm opp oljen i en gryte og ha i resten av soppen samt sjalottløk og hvitløk.

Stek til all soppkraften er kokt inn. Ha i hvitvin, og la det småkoke i noen minutter. Ha deretter i grønnsakskraft og la det småkoke i et kvarter.

I mellomtiden steker du resten av soppen i olje på middels varme i en panne. Rør inn timian.

Når suppen har kokt i femten minutter har du i fløten, og lar det koke opp igjen. Kjør deretter suppen jevn med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin/blender. Hell den tilbake i gryten, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Anonymkode: 9d066...ffa

Skrevet

Bruk sopp som ikke er giftig hvis du vil folk skal overleve. Ellers bruk den soppen du liker. Litt oksefond, fløte og timian er godt i. Fres sopp i biter og litt hvitløk/ løk, tilsett oksefond og fløte. Krydre med salt, pepper og timian. Evt litt sitron hvis du føler det trengs litt syre.

Anonymkode: 9971c...916

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...