Minnie27 Skrevet 19. januar 2006 #1 Skrevet 19. januar 2006 Jeg har lyst til å lage en slik kake til et familieselskap i nærmeste framtid. Og mange liker jo denne kaken! Problemet er at det er ikke alle som liker nøtter. Vet dere om det finnes noen lignende kake uten nøtter..............?
Scheherazade Skrevet 19. januar 2006 #2 Skrevet 19. januar 2006 Du kan jo kanskje ha fyllet på en annen bunn enn nøttebunnen? Selv om det umulig kan bli det samme, nøttebunnen er jo halve moroen.... Men kanskje som fyll i et paiskall? Sukkerbrød blir vel litt kjedelig... Eller på utkjevlet butterdeig? Eller kanskje på en tynn sjokoladekakebunn? Eller ostekakebunn, sånn med knuste kjeks og smør? Tenker bare litt høyt her nå jeg...
NullHull Skrevet 19. januar 2006 #3 Skrevet 19. januar 2006 eller ostekakebunn, sånn med knuste kjeks og smør? ← Det må jo være en god idé, det nærmeste jeg også kan tenke meg en nøttebunn liksom. Ellers så har jeg også sett marengsbunner med slik eggekrem som på suksessterten, ofte med pisket krem i tillegg...
Arkana Skrevet 19. januar 2006 #4 Skrevet 19. januar 2006 Denne er ment for allergikere, men passer vel like godt for de som bare ikke liker nøtter. Jeg har ikke prøvd den selv, men har hørt at den passer spesielt godt til suksessterte. "Nøttebunn" for nøtteallergikere 125 g corn flakes 3,5 dl havregryn 3 dl havrekli 220 g melis 4-5 eggehviter Pisk melis og eggehviter stivt, hell i resten og fordel i to bakepapirkledte 22 cm former. Stek på nederste rille ved 180 grader i 20 minutter.
Gjest Gjest Skrevet 19. januar 2006 #5 Skrevet 19. januar 2006 Min bestemor bruker å lage denne kaka med bunn av kokosmasse, eggehviter og melis (og kanskje noe mer?). Det blir som en stor, ganske tykk og seig kokosmakron med den gule kremen oppå. Kjempegodt! Har dessverre ikke den nøyaktige oppskrifta.
Minnie27 Skrevet 19. januar 2006 Forfatter #6 Skrevet 19. januar 2006 Hey! Takk for tips. Skal se hva jeg roter opp... Jeg liker forøvrig nøttebunn selv, men ikke alle som sagt. Spennende!
Gjest LoisLane Skrevet 19. januar 2006 #7 Skrevet 19. januar 2006 I min oppskrift er det mandler, og ikke nøtter, hvis det hjelper?
Gjest Gjesta Skrevet 20. januar 2006 #8 Skrevet 20. januar 2006 min oppskrift har også mandler....: Evelinas fabelaktige suksessterte Bunner : 300 g melis 300 g malte mandler hvitten fra 6 store egg Pisk hvittene stive, bland i melis og mandler. Del røren i to like store deler og stek to like bunner i ca 24 cm springform. Husk bake papir ! 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl. Fyll : 6 eggeplommer 1 dl kremfløte 125 gram sukker 150 gram margarin 1 ts vaniljesukker Rør sammen fløte, eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Det skal ikke koke. Avkjøl noe, og ha i margarin, la det smelte sammen. Avkjøl til rom temperatur. Legg ca 40 % av den gule kremen oppå den ene kakebunnen, legg den andre kakebunnen oppå der igjen og dekk kaken med resten av den gule kremen. Dekk hele kaken med mandelspon, pynt med marsipanroser. Kaken kan fryses i sin helhet, dog uten marsipanrosene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå