Gå til innhold

heving av brøddeig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge kan en brøddeig stå til forheving? Kan jeg sette en brøddeig før jeg drar på skolen og bake den ut når jeg kommer hjem? Blir borte 4-5 timer.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som vet?

Skrevet

Går bra det, men bruk kaldere væske og sett den kjølig og ikke varmt. For eksempel i en kald bod eller på soverommet med åpent vindu?

Skrevet

Brøddeig som har hevet lenge gir ofte saftigere brød enn hvis den bare hurtighever. Bruker du tørrgjær må du ikke ha kald væske, men deigen kan settes i et kjølig rom. Dersom du setter deigen oppi en stor balje (str klesbalje el. lign), er det ikke noen fare for at det hever utover gulvet.

Skrevet
Hvor lenge kan en brøddeig stå til forheving? Kan jeg sette en brøddeig før jeg drar på skolen og bake den ut når jeg kommer hjem? Blir borte 4-5 timer.

Det kan i prinsippet stå så lenge du vil bare gjærcellene har noe å spise. Bruk lite gjær. Prøv f.eks. 1/4 av den mengden gjær oppskriften sier.

Jeg har nevnte det før her: Det beste brødet jeg lager selv lages av en deig med 5 gram gjær (gjærklumpstørrelse ca lik en ert) som gir tre landbrød. Denne deigen hever i ca 19 timer med tre nedslåinger underveis.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...