Arkana Skrevet 19. januar 2006 #2 Skrevet 19. januar 2006 Disse to er mine favoritter. Eplepai 5 dl hvetemel ¼ ts bakepulver 1 ss sukker 125 g smør 1 egg, lettpisket 4-5 ss vann 5-6 røde epler i skiver 1,25 dl sukker (jeg bruker litt mer, men det kommer helt an på hvor søtt du liker det) 1 ss maisenna 2 ts revet sitronskall 2 ss sitronsaft ½ ts allehånde ¼ ts malt nellik ½ ts kanel litt melk og sukker til toppen Sikt mel og bakepulver i en bolle. Tilsett sukker. Smuldre i smøret. Rør i egg og vann. Elt til deigen er glatt. Dekk med plast og sett i kjøleskap i 15 minutter. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen stor nok til å dekke en 23 cm paiform. Bunnen prikkes med en gaffel. Sett formen i kjøleskap. Rør sammen epleskiver og sukker. Bland maisenna, sitronskall og sitronsaft til melet er glatt. Bland i krydder, hell over eplene og vend sammen. Hell over i paiformen. Kjevle ut resten av deigen til et logg og legg over eplene. Bruk vann/melk som "lim". Pensle lokket med melk og dryss over sukker. Stek ved 210 grader i 15 minutter. Demp så varmen til 180 grader og stek videre i 25 minutter. Tarte aux pommes (fransk epleterte) 250 g hvetemel 150 g smør 1 egg 75 g sukker ½ ts salt ½ ts vaniljesukker 500 g epler (Golden Delicious) 4 eggeplommer 90 g sukker 2 ts vaniljesukker 1 ts kanel 2 dl kremfløte Smuldre smør og mel til en grov masse. Tilsett sammenvispet sukker og egg. Elt deigen raskt sammen. La hvile kaldt i en time. Forvarm ovnen til 215°C. Kjevle ut deigen til en 30 cm stor sirkel. Smør en rund pai-form. Kle formen med deigen. Skjær av overflødig deig i kantene. Skrell eplene og skjær dem i båter uten kjernehus. Anrett eplebåtene over deigen. La steke i 15 min. Bland sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk inn fløten. Hell blandingen over eplene, la steke videre i ca 35 min. Serveres varm.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå