AnonymBruker Skrevet 18. august 2023 #1 Skrevet 18. august 2023 I alle år når jeg har laget brun saus med toro pose så blir det klumper i sausen. Jeg visper og visper, men det fungerer ikke. Noen som har noen tips?😅 Anonymkode: ebcde...432 1
Gjest CSe0gvmY2b Skrevet 18. august 2023 #2 Skrevet 18. august 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): I alle år når jeg har laget brun saus med toro pose så blir det klumper i sausen. Jeg visper og visper, men det fungerer ikke. Noen som har noen tips?😅 Anonymkode: ebcde...432 Har du for høy varme? Kan lønne seg å starte på middels varme.
AnonymBruker Skrevet 18. august 2023 #3 Skrevet 18. august 2023 IneT skrev (Akkurat nå): Har du for høy varme? Kan lønne seg å starte på middels varme. Det kan være ja.. skal prøves neste gang 😊 Anonymkode: ebcde...432
Gjest CSe0gvmY2b Skrevet 18. august 2023 #4 Skrevet 18. august 2023 Jeg bruker også sauskjele, veldig lettvint. Fin å varme gløgg i også 🤪 https://www.tilbords.no/kjokken/gryter-og-panner/kasseroller/kitchen-essentials-sausekasserolle-14-cm/?gclid=Cj0KCQjwrfymBhCTARIsADXTabkLnYDf51ypr1QvT7_iTri_DTP1LHm8dVftBCuVAQRD0OmT_PEqLUMaAiPSEALw_wcB
AnonymBruker Skrevet 18. august 2023 #5 Skrevet 18. august 2023 IneT skrev (1 minutt siden): Jeg bruker også sauskjele, veldig lettvint. Fin å varme gløgg i også 🤪 https://www.tilbords.no/kjokken/gryter-og-panner/kasseroller/kitchen-essentials-sausekasserolle-14-cm/?gclid=Cj0KCQjwrfymBhCTARIsADXTabkLnYDf51ypr1QvT7_iTri_DTP1LHm8dVftBCuVAQRD0OmT_PEqLUMaAiPSEALw_wcB Ikke dumt det nei 😃 Anonymkode: ebcde...432
Gjest CSe0gvmY2b Skrevet 18. august 2023 #6 Skrevet 18. august 2023 Jeg har brukt slike poser mye, uten at folk vet det. Til jul også, til ribbemiddag, men piffer den opp med litt fett fra ribba og litt matfløten, og ekstra pepper er alltid godt i den. La alt koke( små putre ) lenge nok sammen så blir den god som hjemmelaget 😉
Intervence Skrevet 18. august 2023 #7 Skrevet 18. august 2023 (endret) 1) Ta oppi brun sausen først. IKKE vannet! Det vil spre pulveret bedre i stedet for at det blir liggende oppå toppen av vannet samlet. 2) Ta på middel varme. 3) Rør raskt ifra bunnen av kjelen raskt og aller helst av visp av metall og ikke plastikk ettersom de pleier å være tjukkere, og vanskeligere å få bort klumpene. Rør med jevne mellomrom. Max 30 sekunder hviletid. Endret 18. august 2023 av Intervence 2
Mt3 Skrevet 18. august 2023 #8 Skrevet 18. august 2023 Tøm i pulver først, så tilsetter du litt av vannet kaldt. Rør rundt så det meste har løst seg opp før du setter på varme og etterfyller resten av vannet. 2
AnonymBruker Skrevet 18. august 2023 #9 Skrevet 18. august 2023 Intervence skrev (3 minutter siden): 1) Ta oppi brun sausen først. IKKE vannet! 2) Ta på middel varme. 3) Rør raskt ifra bunnen av kjelen raskt og aller helst av visp av metall og ikke plastikk ettersom de pleier å være tjukkere, og vanskeligere å få bort klumpene. Rør med jevne mellomrom. Max 30 sekunder hviletid. Det som er grunnen ja.. skal prøves. Takk! Anonymkode: ebcde...432 2
Intervence Skrevet 18. august 2023 #10 Skrevet 18. august 2023 (endret) 1 minutt siden, AnonymBruker said: Det som er grunnen ja.. skal prøves. Takk! Anonymkode: ebcde...432 Bare hyggelig. Anbefaler også som sakt visp som er av metall. Sliter selv med å bli kvitt klumper når jeg bruker plastikk, men av metall går det mye enklere. Endret 18. august 2023 av Intervence
Gjest CSe0gvmY2b Skrevet 18. august 2023 #11 Skrevet 18. august 2023 Intervence skrev (1 minutt siden): Bare hyggelig. Anbefaler også som sakt visp som er av metall. Sliter selv med å bli kvitt klumper når jeg bruker plastikk, men av metall går det mye enklere. Men bruk ikke metall visp i en kjele med belegg, teflon osv, for da blir kjelen ødelagt 😉
Intervence Skrevet 19. august 2023 #12 Skrevet 19. august 2023 16 hours ago, IneT said: Jeg bruker også sauskjele, veldig lettvint. Fin å varme gløgg i også 🤪 https://www.tilbords.no/kjokken/gryter-og-panner/kasseroller/kitchen-essentials-sausekasserolle-14-cm/?gclid=Cj0KCQjwrfymBhCTARIsADXTabkLnYDf51ypr1QvT7_iTri_DTP1LHm8dVftBCuVAQRD0OmT_PEqLUMaAiPSEALw_wcB Herlig!
AnonymBruker Skrevet 19. august 2023 #13 Skrevet 19. august 2023 Det tar 2 minutter å lage en god brunsaus med vann, 2 ss mel og 4 ss smør. Prisen på dette røft regnet er da 3,- Skjønner ikke hvorfor folk kjøper toro. Mengden saus er liten, det koster 5 ganger mer enn hjemmelaget, og den smaker sukker. Anonymkode: 56996...64a 2
AnonymBruker Skrevet 19. august 2023 #14 Skrevet 19. august 2023 AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Det tar 2 minutter å lage en god brunsaus med vann, 2 ss mel og 4 ss smør. Prisen på dette røft regnet er da 3,- Skjønner ikke hvorfor folk kjøper toro. Mengden saus er liten, det koster 5 ganger mer enn hjemmelaget, og den smaker sukker. Anonymkode: 56996...64a God brun saus på 2 min med smør mel og vann? Hmm. Noe sier meg at den vil smake.. ja mel og vann. Eller tar jeg helt feil? Anonymkode: 63e21...f16 5
HealthyGamer Skrevet 19. august 2023 #15 Skrevet 19. august 2023 (endret) Pulver oppi først - kaldt vann - kok- rør. Endret 19. august 2023 av HealthyGamer
AnonymBruker Skrevet 19. august 2023 #16 Skrevet 19. august 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): God brun saus på 2 min med smør mel og vann? Hmm. Noe sier meg at den vil smake.. ja mel og vann. Eller tar jeg helt feil? Anonymkode: 63e21...f16 Nei, du tar ikke feil. Jeg foretrekker å lage brun saus selv, med bruning, ikke sukkerkulør, og god kraft/buljong. Det tar mye mer enn 2 minutter både fordi bruningen tar tid, men også fordi sausen må koke noen minutter etterpå for å få bort melsmaken. Anonymkode: 14e75...cb0 4 2
AnonymBruker Skrevet 19. august 2023 #17 Skrevet 19. august 2023 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): God brun saus på 2 min med smør mel og vann? Hmm. Noe sier meg at den vil smake.. ja mel og vann. Eller tar jeg helt feil? Anonymkode: 63e21...f16 Det er sånn man laget brun saus før Toro. Smelte smør, ha i mel og brune det i smøret og spe på med vann/ ribbefett/kjøttkakekraft etc og krydder. Anonymkode: 1e1d0...5ce 1
AnonymBruker Skrevet 19. august 2023 #18 Skrevet 19. august 2023 IneT skrev (17 timer siden): Jeg har brukt slike poser mye, uten at folk vet det. Til jul også, til ribbemiddag, men piffer den opp med litt fett fra ribba og litt matfløten, og ekstra pepper er alltid godt i den. La alt koke( små putre ) lenge nok sammen så blir den god som hjemmelaget 😉 Når smaksløkene i årevis har blitt numne av alt saltet og sukkeret i Toro sauser, skjønner jeg godt at du tror den smaker hjemmelaget. Håper du ikke serverer «hjemmelaget» saus til noen som er allergiske…. Selv drikker jeg minst 1 liter vann resten av dagen etter å ha blitt servert Toro. Tørsten avslører bløffen. Anonymkode: 50c01...6d7
Gjest CSe0gvmY2b Skrevet 19. august 2023 #19 Skrevet 19. august 2023 AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Når smaksløkene i årevis har blitt numne av alt saltet og sukkeret i Toro sauser, skjønner jeg godt at du tror den smaker hjemmelaget. Håper du ikke serverer «hjemmelaget» saus til noen som er allergiske…. Selv drikker jeg minst 1 liter vann resten av dagen etter å ha blitt servert Toro. Tørsten avslører bløffen. Anonymkode: 50c01...6d7 Fint for deg at du er perfekt da😉
Mt3 Skrevet 19. august 2023 #20 Skrevet 19. august 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Det tar 2 minutter å lage en god brunsaus med vann, 2 ss mel og 4 ss smør. Prisen på dette røft regnet er da 3,- Skjønner ikke hvorfor folk kjøper toro. Mengden saus er liten, det koster 5 ganger mer enn hjemmelaget, og den smaker sukker. Anonymkode: 56996...64a Lagde ofte bruning selv før men synes det tar uendelig lang tid nå etter at vi fikk induksjonstopp.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå