Gå til innhold

Tips til hva man kan servere i en bursdagslunsj


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fyller 40 år i september, og ønsker å invitere en gjeng gode venner på lunsj. Vi blir rundt 20 damer. Jeg er usikker på hva slags mat som kan passe seg å servere. Jeg skal ha det hjemme. Jeg belager meg på å lage maten selv. Jeg har per dags dato ikke økonomi til å bestille fra et sted. Er det noen som har tips til spennende og smaksriks lunsj som er verdig et 40 års lag. 

Anonymkode: 8b375...091

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Til så mange tror jeg at jeg hadde laget en god suppe, eller gryte, evt flere, også laget et godt brød til. Lasagne kan også lett lages til mange.

 

Mye til tapas kan lages i forveien også. 

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

En deilig pai med salat til. 

  • Liker 1
Skrevet

Bakt potet! Du kan preppe masse digg tilbehør dagen før (mye kan ordnes med mais, skinke, ost, smør, rømme og ruccula, men også mer spennende ting om man vil spice opp litt), man slipper å gjøre noe selve dagen, potetene baker seg selv, alle kan ta på det tilbehøret de ønsker selv 

 

god bursdag 👏🏼🥳

Anonymkode: eda52...281

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for fine tips! Tenkte å kjøpe inn alt drikke, både vin og øl. Men tenkte drink til velkomsten. Noen tips på drink også?

Anonymkode: 8b375...091

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Tusen takk for fine tips! Tenkte å kjøpe inn alt drikke, både vin og øl. Men tenkte drink til velkomsten. Noen tips på drink også?

Anonymkode: 8b375...091

Pink gin og sprite med en halv sitronskive og friske bringebær. Ellers er det ingenting i veien med å servere prosecco eller noe annet med bobler. 

Jeg ville server cæsarsalat. Kyllingen kan du kjøpe hel og steke selv, eller så kan du posjere kyllingbryst. Godt brød ved siden av så metter det godt. 

  • Liker 1
Skrevet

Bobler (etter lommebok) med Créme de Cassis (solbærlikør) blir en nydelig Kir Royale, absolutt passende velkomstdrink til en 40-årsdag.

Med 20 gjester tror jeg faktisk at jeg ville gått for hjemmelaget suppe med hjemmebakt focaccia ved siden av og gjerne litt forskjellig til å ha på brødet som vanlig smør, hvitløksmør og aioli.

Skrevet

Jeg hadde tapas i mitt 40-årslag. Ikke så mye arbeid som man skulle tro, da det meste kan lages ferdig i forveien. Focaccia, aioli, oliven, små tomater, spansk omelett, kylling surret med bacon og stekt i langpanne i ovnen (eller airfryer), grønn salat, scampi med hvitløk, chili og lime, spanske kjøttboller (albondingas), patatas bravas eller saltbakte nypoteter, stekt chorizo og manchego :) 

Anonymkode: ae1c8...fd9

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Støtter forslagene om suppe. Det kan godt være en helt enkel suppe som du gjør litt mer festlig ved å ha boller med ulike toppinger til suppen, f.eks. krutonger, revet ost, pølsebiter eller små kjøttboller, mais, tortillachips, eggebåter, rømme osv, alt etter hva slags suppe du har laget.

  • Liker 1
Skrevet

Ostefat tenkte jeg på, men blir fort veldig dyrt

Skrevet

Jeg stemmer også for suppe, gjerne med nybakt focaccia til hvis det er noe du er komfortabel med å lage.

Når du skal lage til så mange er det en mulighet å lage to ulike supper, dvs som er ganske forskjellige, feks en kremet og en litt kraftig tomat- eller kraftbasert, og der den ene godt kan være vegetarisk. Mange supper kan jo lages klar i god tid og varmes opp, de blir bare bedre av det. Med to ulike varianter kan du dermed velge enklere (og billigere) supper, slippe å styre med toppinger av ulike slag, og kunne bruke to mindre gryter i stedet for én massiv - det er jo heller ikke så dumt.

Anonymkode: 8a7a6...6ca

Skrevet

Teaparty. Ulike kanapeer, scones, noe kaker/søtt. 

Kremet kyllingsuppe med safran. Godt brød eller rundstykker til. 

Pai (gjerne ulike typer) med god salat til. 

Chilli con carne med høyrygg. Guacamole, rømme, revet ost og tortillachips. Gjerne en salat til. 

Ulike salater. F.eks cæsarsalat, pastasalat,  salat med spekeskinke og egg. Godt brød til.

Anonymkode: 77d75...a1f

Skrevet

Tusen takk for så mange fine tips! Mange skriver suppe, er det noen som har noen gode tips på supper som er fine å servere!

 

Anonymkode: 8b375...091

Skrevet

Minestronesuppe og tortillasuppe er veldig godt, men jeg tenker at du også veldig godt kan servere en helt enkel hjemmelaget tomatsuppe fordi alle toppingene er det som gjør suppen interessant og alle da kan velge selv hva de vil ha i suppen. 

Skrevet
Arkana skrev (1 time siden):

Minestronesuppe og tortillasuppe er veldig godt, men jeg tenker at du også veldig godt kan servere en helt enkel hjemmelaget tomatsuppe fordi alle toppingene er det som gjør suppen interessant og alle da kan velge selv hva de vil ha i suppen. 

Jeg synes ikke tomatsuppe med toppinger som pølsebiter, krutonger og kokt egg sier 40 årsdag akkurat, hvis jeg skal være ærlig. Det er mer hverdagsmiddag for en barnefamilie (selv om suppen er hjemmelaget).

Anonymkode: 8a7a6...6ca

Skrevet
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Jeg synes ikke tomatsuppe med toppinger som pølsebiter, krutonger og kokt egg sier 40 årsdag akkurat, hvis jeg skal være ærlig. Det er mer hverdagsmiddag for en barnefamilie (selv om suppen er hjemmelaget).

Anonymkode: 8a7a6...6ca

Strengt tatt er vel ikke suppe typisk bursdagsmiddag uansett, hvis man skal være virkelig pirkete. Dessuten er det vertinnen som bestemmer måltidet og som gjest er det ufint å sutre over hva som blir servert.

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Tusen takk for så mange fine tips! Mange skriver suppe, er det noen som har noen gode tips på supper som er fine å servere!

 

Anonymkode: 8b375...091

Gulrot og ingefærsuppe (4 porsjoner)
1/2 medium stor løk
1/2 rød chili
2 ss fersk ingefær
5-6 store gulrøtter
2 ss raps eller olivenolje
5 dl vann
2 dl kokosmelk
1/2 ts eddik
salt

Skrell gulrøttene og løken. Hakk løken og skjær gulrøttene i skiver. Finhakk chili og ingefær.

Varm oljen i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank, den skal ikke få farge. Det tar ca. 5 minutter. Tilsett gulrøttene og rør godt rundt i 10 minutter. Ha i ingefær og chili. Hell over vann og kok opp.

La det hele småkoke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett kokosmelken og kok i ytterligere 5 minutter. Mos suppen med en stavmikser til den blir helt fløyelsmyk. Smak til med eddik og salt.

Jeg topper suppen med gresskarkjerner,friske urter og chilliflak.

Anonymkode: b5c42...5f0

Skrevet

Jeg tenker at det er for mye fokus på at det skal være fancy, spennende og noe nytt. Det beste er å få noe verten er trygg på/skikkelig god på. Du har nok dine retter som du har fått mye skryt for. God mat og godt selskap er fantastisk, uavhengig av hvor mange ganger man har spist en rett før.

Ønsker deg en riktig god feiring💐

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...