Gå til innhold

Hvilke matvarer kan spises og lagres? Reservelager til dårlige dager.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Uten tilberedning eller koking/steking? Og kan lagres i romtemperatur på 20 grader?

Jeg trenger mat som er noenlunde sunt og greit å spise de dagene min sykdom ikke tillater meg å stå på kjøkkenet. Det betyr null koking/steking. Gjerne matvarer som kan spise med skje.

Forslag?

 

Anonymkode: c944a...381

Videoannonse
Annonse
Skrevet

 

Kjøper på internasjonal grønnsaksbutikk

Libabrød med hummus/baba ganoush /tomatbønner 

Fylte vinblader på boks

Ajvar på brød/knekkebrød 

Hummus med ymse hermetikk i en skål

 

Anonymkode: e7201...ffd

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

 

Kjøper på internasjonal grønnsaksbutikk

Libabrød med hummus/baba ganoush /tomatbønner 

Fylte vinblader på boks

Ajvar på brød/knekkebrød 

Hummus med ymse hermetikk i en skål

 

Anonymkode: e7201...ffd

Takk for tips! 🙂

Anonymkode: c944a...381

Skrevet

Har noen flere forslag?

Kan erter på boks spises uten skylling? Feks middag med skinke i biter og erter/gulrot blanding på boks?

Anonymkode: c944a...381

Skrevet
AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Har noen flere forslag?

Kan erter på boks spises uten skylling? Feks middag med skinke i biter og erter/gulrot blanding på boks?

Anonymkode: c944a...381

Erter på boks kan spises uten skylling, ja. 

Jeg forstår null koking og steking, men klarer du ikke en gang å bruke mikrobølgeovn? Om du kan bruke den så får du jo straks atskillig større variasjonsmulighet, tenker jeg. Da kan du kjøpe suppe på boks som du varmer i mikroen.

  • Liker 3
Skrevet
Brunhilde skrev (2 timer siden):

Erter på boks kan spises uten skylling, ja. 

Jeg forstår null koking og steking, men klarer du ikke en gang å bruke mikrobølgeovn? Om du kan bruke den så får du jo straks atskillig større variasjonsmulighet, tenker jeg. Da kan du kjøpe suppe på boks som du varmer i mikroen.

Jeg har ikke mikrobølgeovn og ingen planer om å kjøpe en. Når jeg er syk må maten være kald uansett. 

Lei av brødblingser.

Anonymkode: c944a...381

Skrevet
AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Jeg har ikke mikrobølgeovn og ingen planer om å kjøpe en. Når jeg er syk må maten være kald uansett. 

Lei av brødblingser.

Anonymkode: c944a...381

*Makrell i tomat - godt og sunt
*Skinkeboks
*Grønnsaker på boks
*Bak pizzasnurrer en god dag, så kan du ta opp av fryseboksen på dårlige dager
*Bak fylte horn en annen god dag osv
*Ha ost i kjøleskapet og noen glass med oliven

  • Liker 3
Skrevet

Hermetikk. Det er en uting at produsenter går vekk fra hermetikk, er perfekt for langtids lagring.

Anonymkode: 9a31b...bf5

  • Liker 1
Skrevet

Fiskeboller rett fra boksen

Anonymkode: 87ce4...493

  • Liker 1
Skrevet

Hva med å lage kjøleskapsgrøt? Omtrent like mye arbeid som å smøre en brødskive. Den tåler å stå en stund i kjøleskapet, så om du spiser den til lunsj eller venter til middag spiller ingen rolle. Kald, og kan spises med skje uten noe styr. Ha på en dæsj syltetøy.

Skrevet

Kan du bruke vannkoker? I såfall kan du lage couscous med grønnsaker: nok opp vann. Ha couscous, litt olje og salt i en skål, hell over vannet. La stå i fem minutter. Tilsett litt amerikansk blanding, rør, og vent litt til. Varmen fra couscousen tiner grønnsakene, og alt blir klart til spising. Du kan tilsette egg, bønner eller skinke for protein.

Unnskyld, glemte romtemperatur. Noen butikker har bedre utvalg av hermetiske grønnsaker, f.eks bunnpris og gourmet. Du kan også finne syltede grønnsaker, men de må i kjøleskap etter åpning.

Anonymkode: afbc7...d44

Skrevet

Tusen takk for alle gode tips!

Anonymkode: c944a...381

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...